MONTCABRER DES DE CABRERA DE MAR

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Curta i agradable excursió que es pot combinar amb la pujada al Castell de Burriac que resta davant de la Creu de Montcabrer.

Zona d’escalada de les Banyadores:Dels diversos sectors d’escalada de la zona de Cabrera de Mar-Cabrils, Les Banyadores és el més important.  Es va popularitzar fa uns 10 anys, del no res a l’èxit gairebé massiu.

Les primeres referències a disposició del gran públic es troben a la revista Extrem 28 (finals dels 80) de la mà d’Andreu Calvó. Només 28 línies obertes pels germans Estrader i Luis Galcerán, principalment en la Placa Yosemite i al Sector Clàssic.

L’èxit posterior i actual d’aquest lloc es va deure en part al bon fer de Esports DOM, de Mataró, que restauro, va equipar i va netejar el zona. Actualment compta amb uns 60 itineraris i ja està saturada.

Orientació Sud-est. A l’hivern és difícil no trobar ningú a la llum del sol, i a les tardes estiu, gràcies al Montcabrer, un altre tant doncs a partir de les 17 h ja hi ha ombra, i si a sobre corre l’aire …  La roca és granit-sauló

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:46 minuts per la pujada i menys de 30 minuts pel retorn.

Desnivell:77 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Llargària:3 quilòmetres 790 metres.

Dificultat:fàcil

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tot el petit recorregut

Punts de referència:* Pàrquing de la Font Picant * Creu de l’Avellà * Turó de l’Infern * Creu de Montcabrer

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:Pàrquing de la Font Picant, 213 metres. Accesible en vehicle des de Cabrera de Mar per una pista que neix al final de la Riera central del mateix poble. Cartells indicadors que ens informen que aquesta pista es l’accés al Parc de la Serralada Litoral.

Itinerari: 0,00 h. Pàrquing de la Font Picant. 213 metres. Seguim la pista ascendent vers a la nostra dreta, passant pel costat d’unes cases en direcció N.E.

0,03 h. Anem a parar a una segona esplanada que alhora serveix de zona auxiliar d’aparcament. Seguim per la pista ample i ascendent, on ja no poden transitar els vehicles (cadena). A la nostra dreta se’ns incorpora una senda que surt del bosc i que justament serà per on tancarem el periple.

0,06 h. Bifurcació de pistes. Seguim pel brancal de l’esquerra que va guanyant alçada de manera gradual. Davant nostre podem veure les roques de les Banyadores on acostumen a haver-hi gent practicant l’escalada. Es tracta de la principal escola d’escalada del Maresme.

FOTO PAKO CRESTAS

0,13 h. Creu de l’Avellà, 294 metres. Collet en mig del bosc. Deixem la pista principal i dos brancals que neixen a la nostra dreta i prenem el corriol ascendent que s’enfila pel bosc a la nostra esquerra en direcció sud. Balisa de fusta amb una senyals de color lila.

0,17 h.Estem pujant dalt d’un turonet, cota 272 metres. Trobem un camí transversal que seguim vers a l’esquerra i que ràpidament perd alçada.

0,23 h. Anem a parar a una pista ample que seguim uns poc metres vers a la dreta en direcció S.O.

0,24 h. Estem en un collet, la pista passa a ser un vial asfaltat. L’abandonem i prenem el corriol que neix a la nostra esquerra en direcció sud i que s’endinsa pel mig del bosc. Tram molt planer, amb suavíssima pujada. A la cruïlla hi ha una balisa amb colors lila i grog.

0,32 h. Bifurcació. Seguim la senda ascendent de la nostra esquerra.

0,34 h. Turó de l’Infern, 324 metres. Tornem e davallar vers a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,36 h. Ja hi som de nou a la senda que continua en suavíssima davallada vers al sud i que al poc es fon amb una pista ample que ressegueix la part alta del cordal. Passem pel  costat d’unes antenes que resten a la nostra esquerra i al poc la pista trona a ser un camí. Ja hi som molt a prop de la creu.

0,46 h. Creu de Montcabrer, 311 metres. Bones vistes panoràmiques sobre la part central de la comarca del Maresme.

Descens: el mateix itinerari en sentit contrari fins al punt horari 0,24 h i des d’aquí davallem per la pista vers a la nostra dreta en direcció N.E. per anar a parar directament al pàrquing de la Font Picant. Calcular menys de 30 minuts per la tornada.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/creu-montcabrer-des-de-cabrera-de-mar-49904534

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s