CASTELL DE BURRIAC DES D’ ARGENTONA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Com totes les excursions que pugen al castell de Burriac, estem davant d’un curt i agradable periple. Sol de mati i ombra de tarda, molt apropiada per fer-la als matins d’hiverns o les tardes d’estiu.

Ja arribant tenim un rosari de fonts, tot un regal que trobem als voltants d’Argentona.

Temps:1 hora i 23 minuts

Desnivell:205 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Llargària:4 quilòmetres 390 metres

Dificultat:fàcil

Punts d’aigua:Només trobem fonts a la part final de l’excursió.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Parc de Torrent de Cirés (Argentona) * les Encantades * Turó dels Oriols * Plana de Passarell * Castell de Burriac * Plana del Passarell * Collet de Burriac * riera de Burriac * Font de l’Esquirol * Font de les Sureres * Font Picant * veïnat de Lladó * Parc de Torrent de Cirés (Argentona)

Punt de partida:Parc de Torrent de Cirés, al costat del conjunt d’habitatges conegut com Quatrecases, a les afores de la població d’Argentona.

Itinerari:0,00 h.Parc de Torrent de Cirés (Argentona). Seguim la pista que neix en direcció sud i que s’endinsa al bosc. Després del curt tram horitzontal que volta al parc, de seguida comencem a guanyar alçada de manera molt suau.

0,02 h. Bifurcació. Seguim el brancal de l’esquerra. Trobarem taques de pintura vermella amb forma triangular.

0,03 h. Un corriol neix cap a la nostra dreta el qual descartarem. La pista, ara més aviat camí, fa un revolt i comencem a guanyar alçada de manera més decidida.

0,04 h. Doble bifurcació en forma de “V” a la nostra esquerra que obviem per continuar pujant pel camí més ample en direcció sud. Taques vermelles triangulars.

FOTO PAKO CRESTAS

0,09 h. Passem pel costat d’unes roques situades en mig del bosc per trobar, tot seguit, un corriol que neix en perpendicular a la nostra dreta i que ignorarem per continuar guanyant alçada en direcció nord. Estem al tram de bosc conegut com les Encantades

0,11 h. Anem a parar a un vial pavimentat d’una urbanització bastant mal conservada (fanals oxidats – sots al terra, etc ) seguim el nou vial vers a la nostra dreta durant uns quants metres.

0,12 h. Deixem el vial d’asfalt deteriorat i prenem de nou el camí que neix a la nostra dreta i que s’endinsa pel bosc. Taques vermelles triangulars.

0,21 h. Falsa bifurcació. Tots dos camins tornant a ajuntar-se al poc. Continuem guanyant alçada pel mig del bosc en direcció S.O.

0,28 h. Turó dels Oriols, 325 metres. Bifurcació. Seguim la senda de la nostra dreta. Traspassem la cota on el bosc es més obert i ens permet divisar el ja proper Turó del Castell de Burriac. La senda ben marcada creua per dalt del cim i comença a davallar en direcció oest.

0,30 h. Un corriol descendent es desprèn a la nostra dreta, el qual ignorarem.

FOTO PAKO CRESTAS

0,36 h. Anem a parar a una pista ample que seguirem vers a la nostra dreta en sentit descendent. Estaca indicadora a la cruïlla.

0,37 h.Collet de Burriac.Nova unió de pistes. Seguim la nova pista ascendent en direcció oest. Estaca indicadora.

0,41 h.Plana de Passarell (proximitats). Just pocs metres abans d’arribar-hi, un nou camí ascendent neix en diagonal a la nostra esquerra. Es la pista que haurem de seguir. Estaca indicadora. La pista envolta el turó final del castell, al final de la mateixa coronarem les runes.

0,53 h. Castell de Burriac. 392 metres. Després de la visita al castell (consultar horari de visites per a que el recinte estigui obert), davallarem pel corriol que neix just en direcció N.O. Baixada forta per corriol ben marcat amb afloraments de pedra. Fàcil però amb ferm de sauló. Cal parar atenció de no relliscar.

FOTO PAKO CRESTAS

0,57 h. Plana del Passarell. Anem a parar a la pista on hi ha una manera d’obelisc. Seguirem la pista vers a la nostra dreta en sentit descendent en direcció est i al poc coincidirem ja amb el tram que em fet servir per pujar. Seguim recte la pista fins a la propera cruïlla.

1,00 h. Collet de Burriac. Estem en el punt 0,37 h de la pujada. Deixem aquí el trajecte comú i davallem directament per la pista principal en direcció N.E (la que continua tot recte deixant el brancal descartat a la nostra dreta).

1,02 h. Creuem de manera transversal un corriol. Continuem davallant per l’ample pista. Molt evident.

1,11 h. Després d’una davallada constant i un tram amb revolts, ja hi som molt a prop del llit de la riera de Burriac. Anem a parar a una nova pista (cadena a la connexió) que seguirem vers a la nostra dreta en direcció N.E. Just en direcció contraria i relativament a prop, trobem la Font del Ferro (cartell indicador).

1,13 h. Deixem a la nostra esquerra el corriol que davalla en diagonal vers a la Font de l’Esquirol (cartell indicador).

1,13 h. Deixem a la nostra esquerra el corriol que davalla en diagonal vers a la Font de les Sureres (cartell indicador).

1,15 h. Trobem al marge dret de la pista una nova font, que es la Font Picant. Continuem transitant per terreny ja gairebé horitzontal vers al N.E.

FOTO PAKO CRESTAS

1,16 h. Anem a parar a un tram urbanitzat que seguirem vers a la nostra dreta, estem al veïnat de Lladó. Buscarem els carrers que davallin sempre cap a llevant.

1,21 h. En un moment donat trobem un caminet que va per una mena de torrentera i que prendrem per anar vers al parc on hem començat la caminada i que ja es ben visible des de la present cruïlla.

1,23 h. Parc de Torrent de Cirés (Argentona), on tancarem aquest curt i agradable periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/castell-de-burriac-des-dargentona-49917016

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: