CASTELL DE BURRIAC DES DEL VEÏNAT DE SANTA ELENA D’AGELL

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:De les diverses variants per pujar al castell de Burriac, aquesta es, de ben segur, la menys concorreguda. No obstant, com les altres, es una agradable i curta excursió per coronar aquesta altiva talaia que guaita eternament sobre les valls del mig Maresme.

Santa Elena d’Agell:El petit nucli d’Agell, situat entre Cabrera i Argentona, està centrat per la capella de Santa Elena. Els primers indicis de la seva existència daten de 1236. El temple actual va ser construït el 1576. És d’estil tardo-gòtic, d’una sola nau coberta amb volta de creueria i absis poligonal. A les claus de volta hi ha representada santa Elena i una cabra. La façana, emblanquinada, és de gran austeritat. El portal és adovellat, amb dues finestres de llinda recta als costats.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:50 minuts per la pujada i uns 40 o menys per la baixada.

Desnivell:144 metres de pujada i 1 de baixada per l’anada i l’equivalent en sentit invers per la tornada.

Llargària:2 quilòmetre 140 metres

Dificultat:fàcil

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el petit trajecte

Punts de referència:* Veïnat d’Agell – cementiri de Cabrera de Mar * Turó d’en Punsola * Sant Joan del Munt * Pedrera d’en Serra * Collet de Burriac * Plana de Passarell * Castell de Burriac.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida:Veïnat d’Agell. Cementiri de Cabrera de Mar. Just el camí de terra que em de seguir neix a l’esquena del cementiri, al seu costat nord.

Itinerari: 0,00 h. Veïnat d’Agell – cementiri de Cabrera de Mar. Seguim el corriol que neix darrera del cementiri, en direcció N.E. (estaca amb senyals liles al principi).

0,01 h. Bifurcació. Seguim tot recte deixant a la nostra esquerra un corriol que neix en diagonal. Travessem una zona de camps oberts.

0,03 h. Bifurcació. Seguim el brancal de la nostra esquerra. Estaca amb marca lila. De seguida ens endinsem al bosc iniciant una suau però constant pujada.

0,07 h. Bifurcació. Seguim el corriol de la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

0,10 h. Se’ns incorpora per sota a la nostra dreta el corriol que abans em obviat i que es tracta dons d’una mena de drecera directa. Continuem guanyant alçada, ara en direcció N.O. Dalt de la pujada coronarem, de manera inapreciable, el Turó d’en Punsola, 223 metres, iniciant un tram de camí horitzontal paral·lel al tancament de la finca de Sant Joan del Munt.

0,20 h. Pedrera d’en Serra.Important nus de pistes. Dipòsit d’aigua a la nostra dreta. Seguim tot recte en direcció nord, en senti ascendent, obviant un doble brancal a la nostra dreta (el segon dels quals es l’accés a una finca particular) i un tercer brancal descendent a la nostra esquerra.

0,32 h. Se’ns incorpora per la nostra dreta un corriol que davalla del Turó d’Orriols, seguim recte per la pista. Estaca indicadora amb taca lila a la cruïlla.

FOTO PAKO CRESTAS

0,33 h.Collet de Burriac. Nova unió de pistes. Seguim la nova pista ascendent en direcció oest. Estaca indicadora.

0,38 h.Plana de Passarell (proximitats). Just pocs metres abans d’arribar-hi, un nou camí ascendent neix en diagonal a la nostra esquerra. Es la pista que haurem de seguir. Estaca indicadora. La pista envolta el turó final del castell, al final de la mateixa coronarem les runes.

0,50 h. Castell de Burriac. 392 metres.

Descens:Pel mateix itinerari en sentit invers

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/castell-de-burriac-des-dagell-cabrera-de-mar-49926477

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: