TURÓ RODÓ PER LA ROCA – DOLMENS DE CAN GOL I BOSC DE RUSCADELLA (RUTA PREHISTÒRICA 1).

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Magnífica excursió on alternem la pujada al cim més alt de la Serralada del Parc Litoral amb veritables joies de temps prehistòrics, com son els dòlmens de Cal Gol, la roca de les Creus, la roca de les Orenetes o la roca foradada de Can Gol. També cal parar especial atenció a la cara de l’elefant i a la roca de l’esfinx, a les proximitats de Ca l’Argent, roques que van ser esculpides a finals dels anys cinquanta del segle passat per un grup de picapedres “Fecit i Fossas A. Gómez”

Temps:3 hores i 30 minuts

Desnivell:260 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:11 quilòmetres 950 metres

Dificultat:Mitja

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tot l’itinerari. Caldrà dons dur tota l’aigua des del punt de partida.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Urbanització les Roquetes * Dolmen de Can Gol I * Can López * Dolmen de Can Gol II * Roca Foradada de Can Gol * boscos de Can Gol * Roca de les Orenetes * Pedra de les Creus * Plat del Molí * Dolmen de Céllecs * Bosc de Ruscalleda * Turó de Mataró* Turó Rodó de Céllecs *  Sant Bartomeu de les Cabanyes * Coll de Sant Bartomeu * Pla de les Sureres * la Pedra Lliscant * Can Segal * Ca l’Argent * la Roca de la Cara de l’Elefant * pedra de la Cara de l’Esfinx * del Torrent de Sant Bartomeu * Urbanització les Roquetes

Punt de partida:Urbanització les Roquetes (La Roca) carrer de la Ruta Prehistòrica. (indicat). A la urbanització s’accedeix des del quilòmetre 23 de la carretera BV 5001, a mig trajecte entre Vilanova del Vallès i la Roca del Vallès (cartell a la desviació de l’accés d’entrada)

Itinerari:0,00 h. Urbanització les Roquetes (La Roca), carrer de la Ruta Prehistòrica. A prop hi ha les restes del Dolmen de Can Gol I, les quals no podrem visitar al estar dins d’una finca particular. Seguim un vial asfaltat vers al N.E (indicat amb estaca – marques de PR) i de seguida continuem en la mateixa direcció per una pista forestal (barrera per impedir el trànsit de vehicles), endinsant-nos al mig del bosc. La darrera finca de la urbanització abans de començar el bosc es coneguda com Can López.

0,05 h.Esplanada amb dos camins que neixen a banda i banda, deixem momentàniament la pista principal per pujar vers a la nostra esquerra en direcció nord.

0,07 h. Dolmen de Can Gol II, conservat i ben indicat. Reculem les nostres passes davallant fins a la pista.

FOTO PAKO CRESTAS

0,09 h. de nou a la pista davallem pel camí situat a l’altre costat, baixant vers al sud.

0,12 h. Roca Foradada de Can Gol. Després de la visita a aquesta curiosa resta arquitectònica megalítica, tornem a pujar pel mig del bosc per retrobar la pista.

0,15 h. De nou a la pista seguim la mateixa vers a la nostra dreta en direcció N.E. Estem creuant els boscos de Can Gol.

0,23 h. Bifurcació. Deixem a la nostra dreta una pista horitzontal i un brancal a la nostra esquerra, per seguir tot recte en suau pujada (marques de G.R.). No obstant, si volem visitar la Roca de les Orenetes (100 % recomanable), haurem de seguir la pista de la nostra dreta durant uns 5 minuts i tornar després a recular sobre les nostres pròpies passes, la visita a la Roca de les Orenetes representarà dons un increment de 10 minuts en la marxa.

0,26 h. Neix un brancal transversal vers a la nostra dreta que obviem. Seguim les marques de PR.

0,29 h. Pedra de les Creus, situada al marge esquerra de la pista. Després de visitar-la continuem per la pista de suau pujada en direcció N.E.

0,32 h. Obviem un brancal que neix en perpendicular a la nostra esquerra. Marques de P.R.

0,34 h. Obviem un brancal que neix en perpendicular a la nostra esquerra. Marques de P.R.

0,38 h. Bifurcació. Prenem el brancal de la nostra dreta tot deixant la pista i iniciant un camí amb bona pujada, en direcció est. Marques P.R.

0,41 h. Ens retrobem de nou amb la pista que seguirem vers a la nostra dreta per anar pujant tot recte en direcció E.-N.E. Marques P.R.

0,43 h. Anem a parar una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta en direcció S.-S.E. Marques de P.R.

0,45 h. Deixem de nou la pista per prendre un senderó ascendent que neix a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,48 h. Plat del Molí. Roca excavada amb una petita bassa. Seguim el corriol ascendent.

0,52 h. Bifurcació. Cal seguir el brancal de la nostra esquerra. Marques de P.R.

0,56 h. Passem pel costat del Dolmen de Céllecs, ben visible al costat del camí.

0,58 h. Brancal a la nostra esquerra que surt en perpendicular i que ignorem per continuar cap al S.E. Marques de P.R.

1,02 h. Deixem momentàniament la pista per prendre un corriol vers a la nostra esquerra (estaca indicadora) i anem a parar a una nova pista molt propera i gairebé paralel.la que seguirem vers a la nostra dreta.

1,03 h. Creuem de manera transversal una nova pista per seguir tot recte en direcció sud. Estem creuant el Bosc de Ruscalleda.

1,06 h. Deixem el camí ample per prendre un corriol ascendent. Tram descarnat. Marques de P.R.

1,08 h. Bifurcació. Seguim pel camí de la nostra esquerra.

1,10 h. Obviem un corriol secundari que es desprèn vers a la nostra esquerra. Seguim guanyant alçada. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

1,15 h. Anem a parar a una pista transversal on coincidim amb la ruta de pujada al Turó de Céllecs des de Sant Bartomeu de les Vinyes. Cartell indicador que ens informa que cap a la dreta seguim per la Ruta Prehistòrica 1 i que cap a l’esquerra enllacem amb la Ruta Prehistòrica 2. Ara per ara continuem pujant ver a la nostra dreta en direcció S.-S.O.

1,17 h. Bifurcació. Obviem el brancal de la nostra dreta.

1,21 h. Bifurcació. Obviem el brancal de la nostra dreta. Marques de P.R.

1,22 h. Un corriol ascendent se’ns incorpora per l’esquerra. Seguim per la pista principal guanyant alçada de manera suau però constant, vers al S.E.

1,24 h. Anem a parar a una mena de collet, davant tenim la torreta de guaita d’incendis que corona el Turó de Mataró, de 505 metres. Un corriol neix per pujar-hi. Nosaltres seguirem per la pista ascendent vers al sud. Tornem a trobar marques de PR (grogues i blanques)

1,26 h. Deixem la pista principal i les marques de PR i ens endinsem per un corriol que neix a la nostra esquerra (taques grogues).

1,32 h. El corriol, que en realitat es una drecera, torna a retrobar-se amb la pista principal en un punt on es bifurca. Seguim la pista vers a la nostra esquerra en suau pujada i vers al sud. Marques de P.R.

1,37 h. Culminem el Turó Rodó de Céllecs, 528 metres. Vèrtex geodèsic i unes grans antenes coronen aquest cimal bessó del Turó de Céllecs. Tornem desfent les nostres passes fins a la cruïlla d’enllaç amb de les dues rutes prehistòriques, o sigui, el punt horari 1,15 h.

1,55 h. Seguim dons per la pista principal, deixant a la nostra esquerra el camí pel qual hem pujat. La pista descriu un revolt i re orienta les nostres passes vers a llevant.

FOTO PAKO CRESTAS

1,58 h. Deixem a la nostra dreta un brancal ascendent que puja en diagonal.

2,02 h. Anem a parar a una ample pista transversal i horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra. Estem en les immediacions de  Sant Bartomeu de les Cabanyes,  coincidim amb les marques del G.R. (vermelles i blanques).

2,07 h.Coll de Sant Bartomeu. 383 metres. Creuem la carretera de manera transversal i seguim per la pista en direcció nord. Al poc trobem una bifurcació. Seguim pel brancal de l’esquerra. Marques de G.R.

2,09 h. Pla de les Sureres. Bifurcació. Deixem la pista principal i les marques de G.R. i davallem pel camí de la nostra esquerra.

2,12 h. Un nou camí se’ns incorpora en diagonal per la dreta. Seguim baixant tot recte en direcció N.E. Aquest tram es conegut com la Pedra Lliscant.

2,23 h. Creuem un camí de manera transversal i continuem perdent alçada, ara en direcció N.E.

2,25 h. Anem a parar a una pista que creuem de manera transversal per seguir pel corriol descendent. Passem a tocar de la finca de Can Segal.

2,27 h. Doble Bifurcació. Proximitats de Ca l’Argent. Obviem els brancals de la nostra dreta (malgrat ser-hi els més evidents) Anem a para a una mena de pista abandonada sobre una zona de prats que seguirem en horitzontal vers a l’est.

2,31 h. Anem a parar a la carretera BV 5106 que seguirem en sentit descendent vers a la nostra dreta.

2,35 h. Abandonem la carretera i prenem la pista que surt vers a la nostra esquerra en direcció S.S.O. Cal parar atenció en aquest indret ja que a la nostra dreta resta la Roca de la Cara de l’Elefant i la pedra de la Cara de l’Esfinx que imita un petit Moai, (estampa típica de les illes de Pasqua). Al poc creuem el llit sec del Torrent de Sant Bartomeu.

FOTO PAKO CRESTAS

2,45 h. Bifurcació. Obviem el brancal de la nostra dreta.

2,47 h. Ignorem un nou brancal que es desprèn a la nostra esquerra.

2,51 h. Anem a parar a una pista transversal horitzontal que seguirem vers a la nostra dreta.

2,56 h. De nou ens torbem amb una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta, coincidint ja amb el traçat del camí de pujada, en concret en el punt horari 0,45 h. Resseguim dons el primer tram de l’excursió a la inversa.

3,30 h. Urbanització les Roquetes (La Roca), carrer de la Ruta Prehistòrica.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/turo-rodo-per-la-roca-dolmens-de-can-gol-i-bosc-de-ruscadella-49861873

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: