TURÓ RODÓ DE CÉLLECS DES D’ ÒRRIUS

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Ascensió clàssica des del poble més alt del Parc de la Serralada Litoral fins al punt culminant de la mateixa.

L’església de Sant Bartomeu de Cabanyes:Es tracta d’una senzilla construcció romànica del segle XI-XII, que consta d’una nau coberta amb volta de canó i amb un absis semicircular on té una petita finestra central. Té un campanar de cadireta d’un sol buit. Durant la guerra civil espanyola van ser cremades totes les seves imatges.

L’església de Sant Bartomeu de Cabanyes és una de les edificacions més antigues del terme. El topònim Chabanes, està documentat des del 931 i el 1008 i la capella des del 1191, fou administrada pel rector d’Argentona, i després pel d’Òrrius i hi tingueren drets de patronatge els propietaris de Can Cabanyes de Dalt i ca l’Argent.

Està situada en un lloc estratègic del camí que comunica el Maresme amb el Vallès. Les restes arqueològiques semblen indicar la presència en aquest lloc d’un antic establiment format diversos habitatges la cronologia del qual s’emmarcaria dins el període ibèric. En un pla al sud de l’església s’han trobat materials ceràmics ibèrics i alguna estructura muraria susceptible de ser ibèrica. L’ermita romànica podria estar edificada o fundada sobre edificacions anteriors més antigues que es podrien remuntar fins i tot a l’època prehistòrica

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:2 hores

Desnivell:222 metres de pujada i 222 metres de baixada

Llargària:7 quilòmetres 620 metres

Dificultat:Baixa

Punts d’aigua:En tota l’excursió no hi ha cap font, a excepció de l’inici, o sigui al mateix poble d’Òrrius. Es per tant aconsellable dur el líquid necessari des de bon principi.

Punts de referència:* poble d’Òrrius * Ca la Joana * Bosc de Sant Pere * la Caseta de Céllecs * Can Clot * Sant Bartomeu de Cabanyes * Turó de Mataró * Turó Rodó de Céllecs * Sant Bartomeu de les Cabanyes * Can Clot * Can Triador * Can Monner * Can Fum * poble d’Òrrius

Punt de partida:Plaça de l’església del poble d’Òrrius.

Itinerari:0,00 h. Plaça de l’església del poble d’Òrrius. Sortirem entre l’església i a l’ajuntament a la recerca d’una mena de pont passarel.la que va a parar a una zona urbanitzada, en concret al carrer Montserrat. Seguim el vial vers a la nostra dreta en sentit ascendent en direcció oest.

0,05 h. Deixem l’asfalt i prenem una pista que neix a ma dreta dels vials de la urbanització.

FOTO PAKO CRESTAS

0,08 h. Neixen un parell de brancals paral·lels i simultanis a la nostra dreta (el primer dels quals te un pont) i un tercer a la nostra esquerra. Ignorem tots tres i seguim recte en sentit oest. Estem passant per sota el mas de Ca la Joana.

0,12 h. Un brancal en diagonal se’ns incorpora per la nostra esquerra. Seguim recte

0,13 h. A l’alçada a un revolt deixem a la nostra dreta el vial d’accés a un mas.

0,15 h. Bifurcació. Seguim per la pista ascendent de la nostra dreta, en direcció oest.

0,17 h. Deixem un doble brancal en forma de “V” a la nostra esquerra i enfilem cap a la dreta tot dibuixant un revolt i re orientant les nostres passes cap al N.E.

0,18 h. Bifurcació. Seguim la pista ascendent de l’esquerra en direcció oest.

0,21 h. Deixem la pista i agafem un camí que neix a la nostra dreta, ascendent, i que aviat es converteix en un corriol.

FOTO PAKO CRESTAS

0,26 h. Bifurcació. Seguim el corriol ascendent de la nostra dreta, estem pujant pel Bosc de Sant Pere.

0,28 h. Anem a parar a una ample pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta. Coincidim aquí amb les marques de G.R. Al poc passem pel costat de la Caseta de Céllecs, que resta a la nostra dreta.

0,33 h. Can Clot.Bifurcació, Neix una pista descendent a la nostra dreta. Cartell indicador. Ara continuem recte per la pista horitzontal en direcció nord, però pararem especial atenció a aquesta cruïlla ja que de retorn del cim serà el camí escollit per tornar la poble.

0,35 h. Creuem una pista secundaria transversal. Seguim tot recte per la pista principal en direcció est. Tram horitzontal. Marques G.R.

0,37 h. Obviem una senda descendent que es desprèn a la nostra dreta.

0,42 h. Proximitats de Sant Bartomeu de Cabanyes. Deixem a la nostra dreta aquesta bonica esglesiola i el mas adjunt.  Bifurcació de pistes. En aquest punt abandonem les marques del GR i prenem la pista ascendent de la nostra esquerra en direcció S.O.

0,49 h. Bifurcació. Deixem la pista més ample i seguim un nou brancal ascendent que neix en diagonal a la nostra esquerra.

0,51 h. Creuem en transversal una nova pista.

0,52 h. Deixem el camí mes ample i seguim un corriol descarnat que neix a la nostra dreta (pedres soltes) i que puja de manera ferma.

FOTO PAKO CRESTAS

0,53 h. Anem a parar a una pista que suau, gairebé horitzontal, que seguirem vers a la nostra esquerra.

0,57 h. Anem a parar a una mena de collet, davant tenim la torreta de guaita d’incendis que corona el Turó de Mataró, de 505 metres. Un corriol neix per pujar-hi. Nosaltres seguirem per la pista ascendent vers al sud. Tornem a trobar marques de PR (grogues i blanques)

0,59 h. Deixem la pista principal i les marques de PR i ens endinsem per un corriol que neix a la nostra esquerra (taques grogues).

1,05 h. El corriol, que en realitat es una drecera, torna a retrobar-se amb la pista principal en un punt on es bifurca. Seguim la pista vers a la nostra esquerra en suau pujada i vers al sud. Marques de P.R.

1,10 h. Culminem el Turó Rodó de Céllecs, 528 metres. Vèrtex geodèsic i unes grans antenes coronen aquest cimal bessó del Turó de Céllecs. Tornem desfent les nostres passes, fins a les proximitats del Sant Bartomeu de les Cabanyes i d’aquí a la cruïlla de punt horari 0,33 h de la pujada.

1,42 h. Can Clot. Deixem la pista principal i davallem vers a la nostra esquerra. Cartell indicador.

1,45 h.Per la nostra dreta s’incorpora una pista que es l’accés a Can Triador, mas proper ben visible. Seguim tot recte perdent alçada en direcció est.

1,49 h. Passem pel costat de Can Monner (casa de color rosa).

1,51 h. Proximitats de Can Fum. Bifurcació. Seguim el brancal descendent de la nostra esquerra en direcció est. Al poc ja hi serem a les afores del poble.

2,00 h. Poble d’Òrrius, on tancarem el periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/to-rodo-de-cellecs-des-dorrius-49855691

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: