TURÓ RODÓ DE CÉLLECS PEL COLL DE PARPERS PEL G.R.-92.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:El Coll de Papers era zona habitual del pas de vehicles abans de que es construïssin els túnels de l’autovia que comunica Mataró amb Granollers. Des de llavors son pocs els cotxes que transiten i les instal·lacions del coll (benzinera i restaurant) ja fa temps que estan en un deplorable estat d’abandonament.

El Coll de Parpers es el límit nord de les muntanyes del Parc de la Serralada Litoral, més enllà s’estén el conjunt de cims del Corredor i del Montnegre.

Al Coll també hi trobem una reminiscència de l’època franquista. Un monument a “los Caidos por Dios y por España” que consisteix en una capelleta i una filera de bancs.

FOTO PAKO CRESTAS

De l’excursió destacarem que assoleix el cim més alt de la zona sortint des de l’extrem nord de la Serralada i que, malgrat passar per les proximitats de la cantera a cel obert del Pla de les Sureres, no notarem la seva presència (a no ser, es clar, que hi hagi detonacions d’explosius o ens enfilem a les balconades que ens permeten veure el gran tros de terra menjat per l’home)

Temps:1 hora 30 minuts per l’anada i 1 hora 15 minuts per la tornada.

Desnivell:289 metres de pujada i 66 de baixada per l’anada i l’equivalent a la inversa per la tornada.

Llargària:5 quilòmetres i 60 metres per l’anada i l’equivalent per la tornada.

Dificultat:Baixa

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tota l’excursió, caldrà dons dur l’aigua necessària des de bon començament

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Coll de Parpers * Serra de Riudemeia * Can Saví * Bosc de Can Païssa * La Pedra Lliscant * cantera del Pla de les Sureres * Coll de Sant Bartomeu * Sant Bartomeu de Cabanyes * Turó de Mataró * Turó Rodó

Punt de partida:Coll de Parpers, 299 metres. Accessible per la carretera C-1415 que comunica Argentona amb la Roca.

Itinerari:0,00 h. Coll de Parpers, 299 metres. Prenem el camí ascendent que surt en direcció S.O. al marge de la carretera, a la nostra dreta si ens encarem cara al mar, o sigui, mirant vers a la comarca del Maresme. Marques de G.R. Iniciem la travessia de l’anomenada Serra de Riudemeia.

0,01 h. Creuem en transversal una pista, seguim pel corriol ascendent.

0,04 h. Bifurcació. Deixem a la nostra esquerra dos brancals i seguim pel camí ample de la nostra dreta. Marques de G.R. (vermelles i blanques)

0,08 h. Deixem a la nostra esquerra un brancal perpendicular. Seguim tot recte. Marques de G.R.

0,09 h. Anem a parar a una ample pista per on transiten els camions de la cantera. Seguirem l’ample pista vers a la nostra esquerra en direcció S.O.  Al poc passem pel costat d’un àrea de pícnic que resta a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,16 h. Deixem l’ample pista i ens tornem a endinsar al bosc per un camí que neix a la nostra dreta. Balisa indicadora. Marques de G.R.

0,19 h. Bifurcació. Seguim pel camí de la nostra esquerra, tot recte, al poc passem sota un cablejat elèctric.

0,22 h. Anem a parar a un nou corriol perpendicular que seguirem vers a la nostra esquerra. Marques de G.R.

0,25 h. Can Saví. Una pista se’ns incorpora per  la nostra dreta en diagonal. Seguim vers a l’esquerra passant per davant de la casa. Marques de G.R.

0,27 h. Anem a parar de nou a l’ample pista però que evitarem just tocar-la per un nou corriolet que ascendent que surt a la nostra dreta. Marques de G.R. ens endinsem en el Bosc de Can Païssa, guanyant alçada de manera constant.

0,32 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de la nostra dreta.

0,35 h. Un corriol ascendent i empinat surt a la nostra esquerra. El seguim pujant de manera directa. Marques de G.R.

0,36 h. Trobem de nou el camí més ample, de fet em fet una petita drecera. Seguim vers a la nostra esquerra. Marques de G.R.

0,37 h. Bifurcació. Surt un camí vers a la nostra esquerra que seguim tan sols uns pocs metres per prendre un nou corriol ascendent que neix a ma dreta. Marques de G.R.

0,45 h. Bifurcació. Seguim vers a la nostra dreta. En aquest punt deixem momentàniament de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,47 h. La Pedra Lliscant. Anem a parar a una pista a l’alçada d’un revolt. Seguim tot recte per la pista en direcció S.O., suavíssima pujada. A partir d’aquest punt coincidim amb les senyalitzacions del meridià verd, de la “ruta prehistòrica II” i el PR C-36.

0,52 h.Després de dibuixar un revolt ascendent la pista s’uneix amb un camí procedent de la nostra esquerra. Tornem a coincidir amb les marques del G.R. Seguim per la pista horitzontal vers a la nostra dreta en direcció S.O. Si ens enfilem a l’altre costat de la pista, cara al Maresme, tindrem una vista aèria de la cantera del Pla de les Sureres.

0,57 h. Una pista se’ns incorpora en diagonal per la nostra dreta. Seguim tot recte.

0,58 h. Un camí se’ns incorpora per la nostra esquerra. Seguim tot recte. Marques del GR i del PR

0,59 h. Coll de Sant Bartomeu, 383 metres. Creuem la carretera en transversal i seguim per l’ample pista tot recte vers al sud.

1,02 h. Sant Bartomeu de Cabanyes. Deixem a la nostra dreta aquesta bonica esglesiola i el mas adjunt.

1,03 h. Bifurcació de pistes. En aquest punt abandonem les marques del GR, del PR i del Meridià Verd i prenem la pista ascendent de la nostra dreta en direcció S.O.

1,09 h. Bifurcació. Deixem la pista més ample i seguim un nou brancal ascendent que neix en diagonal a la nostra esquerra.

1,11 h. Creuem en transversal una nova pista.

FOTO PAKO CRESTAS

1,12 h. Deixem el camí mes ample i seguim un corriol descarnat que neix a la nostra dreta (pedres soltes) i que puja de manera ferma.

1,13 h. Anem a parar a una pista que suau, gairebé horitzontal, que seguirem vers a la nostra esquerra.

1,17 h. Anem a parar a una mena de collet, davant tenim la torreta de guaita d’incendis que corona el Turó de Mataró, de 505 metres. Un corriol neix per pujar-hi. Nosaltres seguirem per la pista ascendent vers al sud. Tornem a trobar marques de PR (grogues i blanques)

1,19 h. Deixem la pista principal i les marques de PR i ens endinsem per un corriol que neix a la nostra esquerra (taques grogues).

1,25 h. El corriol, que en realitat es una drecera, torna a retrobar-se amb la pista principal en un punt on es bifurca. Seguim la pista vers a la nostra esquerra en suau pujada i vers al sud. Marques de P.R.

1,30 h. Culminem el Turó Rodó, 528 metres. Vèrtex geodèsic i unes grans antenes coronen aquest cimal bessó del Turó de Céllecs.

Descens:Pel mateix itinerari es sentit contrari. Comptar uns 10 a 15 minuts menys de marxa per la tornada al haver-hi més sectors descendents.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/turo-de-cellecs-des-de-coll-de-parpers-49884967

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: