TURÓ DE GALZERAN DES DE TIANA PER LA MARE DE DÉU DE L’ALEGRIA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Excursió assolellada per un vessant on el bosc no ha pogut desenvolupar-se com en altres zones de la serralada segurament per raó dels incendis i de la gran exposició al sol. Evitar dons hores caniculars de dies calorosos.

Ermita de la Mare de Déu de l’Alegria:És l’antiga església parroquial de Tiana i com a tal està documentada des del 1018 i sembla que va ser construïda sobre les restes d’una vil·la romana. Un nou temple romànic va ser consagrat el 1104. L’edifici actual és del segle XVI, si bé molt reformat i ampliat durant el segle XVIII (a la façana hi ha la data de 1729). Els documents més antics que fan referència al culte a la Mare de Déu de l’Alegria són de la segona meitat del S. XVII. Té una nau rectangular capçada amb absis poligonal i un campanar de torre que té finestres apuntades i coberta piramidal a quatre vessants. L’interior és decorat amb pintures murals d’Ignasi Serra Goday, del 1970.

Temps:1 hora i 56 minuts.

Desnivell:207 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:5 quilòmetres 740 metres.

Dificultat:fàcil

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:A prop de l’ermita de la Mare de Déu de l’Alegria hi ha la font homònima, si be l’itinerari estricte no passa per la mateixa.

Punts de referència:*Ermita de la Mare de Déu de l’Alegria * Els Ginestells * Collet de Nou Pins * Turó de Galzeran * Collet de Nou Pins * Els Ginestells * Torrent de Montcerdà * Can Montcerdà * Ermita de la Mare de Déu de l’Alegria

Punt de partida:Ermita de la Mare de Déu de l’Alegria. Accesible en vehicle des de Tiana, ben indicada.

Itinerari:0,00 h. Ermita de la Mare de Déu de l’Alegria.170 metres. Prenem l’ample pista que surt vers al nord i que passa entre l’església i el cementiri.

0,01 h. Deixem a la nostra dreta un brancal, amb el seu corresponent cartell indicador que ens informa que es una finca particular. Seguim tot recte.

0,02 h. Deixem la pista principal i prenem una ascendent que neix vers a la nostra dreta. Cadena. Comencem aquí la pujada constant vers al cim, evident i sense pèrdua possible. Orientem les nostres passes en direcció nord.

FOTO PAKO CRESTAS

0,25 h.Neix un camí perpendicular vers a la nostra dreta que obviem per continuar la pujada.

0,36 h. En un revolt surt un corriol vers a la nostra esquerra amb un indicador que ens diu que es l’accés a Can Bellús. Ignorem el corriol i continuem pujant per la pista de terra.

0,39 h. Neix una nova pista secundària perpendicular vers a la nostra esquerra que obviem per continuar pujant en orientació N.O.

0,44 h. Neix un nou camí vers a la nostra esquerra que també obviem per continuar per la pista principal, la pujada mica en mica es suavitza.

0,46 h. Els Ginestells. Neix una nova pista en diagonal vers a la nostra esquerra i que ara obviarem, si be cal tenir en compte que serà la pista que haurem de prendre per la baixada. Continuem recte en direcció N.

0,48 h. Collet de Nou Pins. Trobem una pista transversal horitzontal per on discorre el G.R. Al coll hi ha com una mena de dipòsits. Creuem la pista i prenem el corriol que puja fent ziga-zagues vers al nord i que enfila la pujada final del cim pel mig de vinyes.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. Anem a parar a una pista ample que seguirem pocs metres vers a la nostra esquerra per situar-nos sota la gran torreta de guaita que corona el Turó de Galzeran, 485 metres. Una vegada feta la pausa del cim davallem desfent les nostres passes vers al Collet de Nou Pins.

1,09 h. Collet de Nou Pins, seguim la pista vers al sud desfent les passes del camí de pujada.

1,11 h. Els Ginestells. Abandonem la pista per la qual hem pujat i prenem una de nova, també descendent, que surt en diagonal vers a la nostra dreta en direcció S.O. La pista, molt evident, descriu unes grans revolts i es va orientant vers al cor de la vall.

1,24 h. Bifurcació. Prenem la pista descendent que neix en perpendicularvers a la nostra esquerra, orientant les nostres passes vall a baix en direcció sud. Baixada continua.

1,29 h. A l’alçada d’un revolt obviem un camí que neix vers a la nostra esquerra, al cop ja hi serem al Torrent de Montcerdà (gairebé sempre eixut)

1,38 h. Essent ja a la part baixa de la vall, on hi ha diverses edificacions disperses, creuem en transversal una pista. Seguim vers al sud, ara ja amb suavíssima pèrdua de desnivell.

FOTO PAKO CRESTAS

1,46 h. Can Montcerdà. Important mas que resta per sobre nostre a l’esquerra. Anem a parar al vial asfaltat que ens ha servit d’accés rodat per anar a l’ermita, seguim dons, ja sense pèrdua possible, l’esmentat vial en direcció est, o sigui, cap a la nostra esquerra. Cartell indicador “camí del cementiri”.

1,56 h.Ermita de la Mare de Déu de l’Alegria. 170m metres. Ja hi som al punt de partida, donant per finalitzat el periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/turo-galzeran-des-de-tiana-per-lermita-de-lalegria-49766652

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s