TURÓ DE CASTELLRUF I TURÓ DE GALZERAN DES D‘ALELLA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Introducció: Excursió que alterna l’obaga boscosa i la soleia més propicia per la vinya dels turons de Castellruf i Galzeran, tot descobrint petites fonts i dòlmens molt ben conservats.

Les vinyes d’Alella: La Denominació d’Origen Alella (D.O. Alella) identifica el vi d’aquesta zona del Maresme i està reconeguda des de 1954, any en què va ser creat el Consell Regulador d’aquesta denominació d’origen.

La característica més significativa de la D.O. Alella és l’existència del sauló, un terreny arenós d’origen granític i color pràcticament blanc, que té una gran permeabilitat i una gran capacitat de retenció de la irradiació solar. Això facilita la maduració del fruit i aporta finor als vins. El baix poder de retenció de l’aigua queda compensat pel microclima local.

FOTO PAKO CRESTAS

A l’àrea de la denominació es distingeixen dues zones geogràfiques i climàtiques:

  • La zona del Maresme és a les faldes d’orientació marítima de la serralada Litoral, obertes a la influència del sol i la brisa mediterrània. La serralada protegeix dels vents freds i condensa la humitat que prové del mar, provocant un microclima típicament mediterrani amb estius càlids i secs i hiverns suaus. Les vinyes estan distribuïdes en parcel·les esglaonades que van del dels 90 m d’altitud fins els 260 m. Els vins d’aquesta zona són suaus, de grau i acidesa moderats.
  • La zona del Vallès Oriental és als vessants interiors de la serralada amb una orientació més obaga i un microclima més continental. Els vins són més àcids i enèrgics.

Temps:2 hores i 25 minuts

Desnivell:252 metres de pujada i 252 metres de baixada

Llargària:7 quilòmetres 880 metres

Dificultat:fàcil

Punts d’aigua:Passem per dues fonts, la de Can Gurri i la Font del Llorer.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:*urbanització Alella Park * Dolmen de Can Gurri * Font de Can Gurri * font del Llorer * dolmen de Castellruf * Turó de Castellruf * dolmen de Castellruf * Bosc d’en Mates * Turó de Galzeran * Rocs de Montjorn * bosc de les Quatre Torres * bosc de Can Sanç * la Vinya d’en Taietí.* Sot de Can Rafel * urbanització Alella Park

Punt de partida:carrer superior de la urbanització Alella Park, 350 metres, situada entre Alella i el Coll de la Cera. L’entrada a la urbanització està degudament indicada. Just al carrer alt passem d’un vial asfaltat a una pista de terra. Es una de l’entrada al parc.

Itinerari:0,00 h. Part alta de la urbanitzacióAlella Park. 350 metres. Seguim l’ample pista vers a l’oest, la qual es la prolongació natural del vial asfaltat.

0,03 h. Bifurcació. Seguim per la pista ascendent en diagonal vers a la nostra dreta.

0,07 h. Passem pel costat d’un dipòsit d’aigua que resta a la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

0,08 h. Un corriol se’ns incorpora per la nostra dreta. Seguim per la pista principal. A partir d’aquest moment coincidim amb les marques de G.R.

0,13 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de la nostra dreta en direcció N.O.

0,18 h. A ma dreta surt un corriol que ens duu al Dolmen de Can Gurri, situat a pocs metres. Cartell indicador. Visitem el dolmen i tornem a la pista principal per continuar per terreny planer vers al N.O.

0,20 h. Un camí secundari que obviarem se’ns incorpora per la dreta.

0,24 h. Bifurcació. Deixem la pista principal i prenem el corriol que surt a la nostra esquerra i que s’endinsa al bosc.

0,27 h. Font de Can Gurri. Seguim pel corriol que ara presenta un tram de pujada amb una marcada trialera.

0,42 h. El camí es va fent mica en mica més ample. En un tram de suau pujada hi trobem a ma dreta la font del Llorer, seguim pujant tot recte.

0,48 h. Anem a parar a una pista perpendicular més ample que seguirem vers a la nostra dreta en direcció S.O. Marques de G.R.

0,54 h. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta on aviat neix un corriol a ma esquerra que servirà per abandonar al poc aquests nova pista. Marques de G.R. El corriol transcorre pel mig del bosc en direcció N.O.

1,00 h. Anem a parar de nou a la pista que seguirem vers a la nostra esquerra.

1,02 h. Pista perpendicular. Estem en una cruïlla amb forma de “T”, seguim el nou brancal de la dreta en direcció nord.

1,06 h. Passem pel costat del dolmen de Castellruf, que resta a la nostra esquerra i que es de visita obligatòria. Cartell indicador.

1,07 h. Bifurcació. Pista perpendicular. Estem en una mena de collet. 420 metres. Abandonem tot el sistema de pistes i prenem el corriol que neix tot recte i que puja pel mig del bosc amb pronunciada pendent vers al nord. A mitja alçada trobem una bifurcació de camins, ja a tocar del cim, el correcte es el de l’esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

1,14 h. Turó de Castellruf, 460 metres, on trobem les runes del poblat ibèric de Castellruf. Desfem les nostres passes vers al sud per baixar del turó i continuar amb l’excursió.

1,18 h. Ja hi tornem a ser al coll. Seguim vers al sud, desfent el tram de pista horitzontal que passa vora el dolmen de Castellruf, que ara restarà a la nostra dreta.

1,20 h. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra dreta, deixant ja de manera definitiva el tram comú pel qual ja havíem caminat abans d’assolir el cim. Abandonem alhora les marques de G.R.

1,24 h. Camí que surt a la nostra dreta i que ignorem.

1,29 h. Bifurcació. Seguim per la pista ascendent de la nostra esquerra en direcció sud. Estem travessant el Bosc d’en Mates.

1,31 h. Se’ns incorpora una pista diagonal per la nostra esquerra. Seguim tot recte en direcció sud. Iniciem un tram relativament planer.

1,36 h. Anem a parar a una nova pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en sentit ascendent, traçant un marcat revolt. Estem fent el cercle final de pujada al cim.

1,37 h. Turó de Galzeran. 484 metres. Coronat per una alta torre de guaita. Bones vistes panoràmiques sobre la serralada de Marina. Per continuar l’excursió davallem uns pocs metres per la mateixa pista per la qual em pujat i prenem un corriol que neix a la nostra dreta en direcció sud i que descriu unes marcades ziga zagues entre camps de vinya. Taques blanques. Aquesta davallada es coneguda com els Rocs de Montjorn.

FOTO PAKO CRESTAS

1,44 h. Anem a parar a un collet. Trifurcació de pistes. Seguim vers a la nostra esquerra en direcció E-N.E. per una pista bastant horitzontal. A partir d’aquest punt coincidim de nou amb les marques de G.R.

1,49 h. Bifurcació. Ignorem el brancal descendent de la nostra dreta i seguim tot recte vers al N, després N.E. Creuem el bosc de les Quatre Torres

1,52 h. Bifurcació. Ignorem el brancal ascendent de la nostra esquerra i seguim per la pista principal. Marques de G.R. Anem sempre en tendència E.-N.E. Creuem el bosc deCan Sanç i la Vinya d’en Taietí.

2,12 h. Sot de Can Rafel. Bifurcació. Seguim el brancal superior de la nostra esquerra. Marques de G.R.

2,14 h. Un camí se’ns incorpora en diagonal per l’esquerra. Seguim tot recte per la pista principal.

2,20 h. Una pista se’ns incorpora per la dreta. Seguim tot recte.

2,23 h. Bifurcació. Deixem la pista ascendent a la nostra esquerra amb les marques de G.R. per continuar tot recte. Ja hi som molt a prop del punt de partida i just en aquests darrer tram tornem a coincidir amb els primers passos del periple.

2,25 h. carrer superior de la urbanització Alella Park, 350 metres. Final de l’excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: