SANT ANDREU DE BANCELL – VOLTA DE LES SERRES DE BANCELL

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió relativament curta amb bona part del trajecte coincident durant l’anada i la tornada, bastant planera, que ens porta a un veritable balcó enfront de les muntanyes del Collsacabra i dels pantans de Sau i Susqueda.

Sant Andreu de Bancell: és una parròquia dins del terme de Vilanova de Sau, a l’Osona. Rep el nom del Mas Bancells, a l’entorn del qual va anar creixent el poblament. El primer esment del lloc data de 1101. L’església és del segle XI, romànica, amb restauracions del XVII. Situada al cor de les Guilleries, la seva població no ha ultrapassat gaire el centenar d’habitants. Essent el moment de la seva màxima esplendor a mitjans del segle XIX quan va arribar a fregar les 200 ànimes en una trentena de masies. Actualment, té una dotzena d’habitants que mantenen només 5 masos.

És una església de nau única amb creuer marcat. L’absis és orientat a llevant i presenta decoracions d’arquets i lesenes llombardes amb decoracions de serreta a la part superior. La façana té un portal dovellat, un òcul i un campanar de torre al damunt, cobert a quatre vessants i amb les campanes. A la part esquerra hi ha un cos afegit que fa de sagristia. La coberta es veu sobrealçada tant als murs laterals com a la façana.  És bastida amb pedra rogenca, típica de les Guilleries, i en algunes parts està arrebossada. A la part posterior i esquerra de la façana hi ha el cementiri.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 2 hores i 50 minuts.

Desnivell: 205 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 10 quilòmetres 840 metres.

Dificultat: Baixa – mitja.

Punts d’aigua: Hi ha una font just a l’inici de l’excursió que es la font del rector.

Punts de referència: * Sant Andreu de Bancell * font del rector * Can Cardona * Mas de les Serres de Bancell * el regadiu de les Serres * Sant  Andreu de Bancell.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Sant Andreu de Bancell. 925 metres. Accesible per una estreta carretera asfaltada que neix de la BV-5201 que passa per Sant Sadurní d’Osormort, fins al càmping del Pont i des d’aquí, per pista de terra ample i en bon estat, seguint les corresponents indicacions. Val a dir que aquesta pista ample d’accés es coneguda com la “carretera de Vallclara”.

Itinerari: 0,00 h. Sant Andreu de Bancell. 925 metres. Seguim per la pista que surt per la part posterior de la construcció, o sigui, vers al N.E.-E i que es la pista per la qual haurem accedit e vehicle.

0,05 h. Passem pel costat de la font del rector, que resta a la nostra esquerra a l’alçada d’un revolt.

0,08 h. Plaça del Bisbe. Anem a parar a l’ample pista que baixa de Vallclara i que seguirem en sentit ascendent, o sigui, vers a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,10 h. Bifurcació. Deixem la pista principal i prenem una de secundària que neix en diagonal vers a la nostra esquerra, canviant radicalment el sentit de la marxa. Cartell a la cruïlla que ens informa que aquest nou brancal es l’accés a Can Cardona.

0,13 h. Can Cardona. 920 metres. Mas que resta a la nostra dreta, un xic per sobre nostre. Continuem la marcada pista tot recte vers al nord.

0,19 h. Passem pel costat del mas de Can Gallard, que resta a la nostra dreta una mica ocult en mig de l’espessa vegetació. Brancal d’accés al mas a la nostra dreta que ignorem.

0,21 h. Un camí se’ns incorpora per la nostra esquerra en perpendicular. L’obviem i continuem recte per la pista principal en direcció N.-N.O.

0,26 h. Bifurcació. Seguim la pista de la nostra esquerra en direcció N.O. Lleuger descens.

FOTO PAKO CRESTAS

0,29 h. Se’ns incorpora un camí secundari per la nostra esquerra que ignorem. Seguim tot recte per la pista descendent.

0,32 h. Anem a parar a una pista transversal amb una doble bifurcació a la nostra dreta. Seguim vers a l’esquerra en direcció oest i en lleuger però constant descens.

0,46 h. camí secundari que se’ns incorpora en perpendicular per l’esquerra i que ignorem per seguir tot recte en direcció N.O.

0,52 h. Pista secundaria a la nostra dreta que ignorem. Aquest però serà el punt de trobada amb terreny ja conegut, quan tanquem el cercle del recorregut de tornada.

1,15 h. Mas de les Serres de Bancell. 660 metres. Boniques vistes panoràmiques. Un veritable balcó. Mas habitat per una parella de joves de hi viuen de manera permanent fent valer l’autosuficiència. Per retornar prendrem la pista secundaria amb el ferm herbós, paralel.la a la d’accés, que hi neix una mica per sota la principal, en direcció S.E. Quan iniciem la marxa de tornada i re orientem les nostres passes la pista per on haurem arribat al mas restarà dons a la nostra dreta. Al poc passem pel costat d’una bassa. Creuem l’indret conegut com “el regadiu de les Serres”.

FOTO PAKO CRESTAS

1,43 h. Bifurcació, seguim el brancal ascendent de la nostra dreta que al poc descriu uns revolts per guanyar alçada de manera més decidida.

1,55 h. Anem a parar a una pista més ample indret on coincidim amb el camí d’anada (en concret al punt horari 0,52 h). Seguim dons vers a la nostra esquerra retornant per terreny ja conegut.

2,50 h. Sant  Andreu de Bancell. 925 metres. Final del periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-andreu-bancells-serres-de-bancells-48435866

FITXA REALITZADA AMB EL SUPORT DE CASA RURAL SANT ANDREU DE BANCELLS http://www.ruralguilleries.cat/

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s