FAIG VERD PEL COLLSADENA DES DE LA VILETA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/cataloniatrekking/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Durant el present itinerari descobrirem els boscos de coníferes més espectaculars del massís de les Guilleries i per extensió dels boscos catalans. Es espectacular caminar sota aquestes gegantines coníferes, amb unes branques sempre poblades de fulles que fan una capa tan espessa que el Sol no arriba a filtrar-se més que en petites obertures, que fan que la vida a vegetal a nivell de terra no sigui possible per plantes menors. Els avets son els amos i senyors de la muntanya i als seus peus tan sols hi ha ombra i pinassa. Com a factors negatius de l’excursió tindrem la irremeiable afectació visual que provoca en la zona la nova línia de molt alta tensió (la malauradament famosa MAT)

Temps: 1 hora i 30 minuts per l’ascens i poc més d’una hora pel descens

Desnivell: 207 metres per la pujada i l’equivalent en sentit descendent per la tornada.

Dificultat: Mitja – Baixa

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tota la pujada. Cal dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * La Vileta – Parc dels arbres * Collsabena * mas de Collsabena * Cabana de la Font de la Serp * Cim del Faig Verd.

Punt de partida: La Vileta – Parc dels Arbres. Complex turístic integrat a la natura que te el seu accés des de la carretera GI-541 (que comunica Sant Hilari de Sacalm amb sant Sadurní d’Osormort) per l’ample pista coneguda com la carretera de Vallclara. Accés ben indicat. Més informació a: www.cabanesalsarbres.com

Itinerari: 0,00 h. La Vileta – Parc dels Arbres. Estan a la recepció agafem el camí que surt tot recte vers al nord, el qual passa a l’esquerra de la casa penjant de “l’òliba” i als pocs metres trobem l’ample pista que ens ha servit d’accés a la Vileta i que ara seguirem en sentit ascendent vers a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,03 h. Bifurcació. Deixem la pista principal i seguim pel brancal horitzontal de la nostra dreta. Al poc passem per sota la casa penjada del “pit roig” i obviem a la nostra esquerra el corriol que puja pel mig del bosc i que es l’accés a altre cases dels arbres, per continuar tot recte per aquesta nova pista.

0,10 h. Passem pel costat d’un mas, deixant a la nostra dreta el vial d’accés al mateix. Seguim per la pista vers al nord per la pista horitzontal.

0,14 h. Bifurcació. Seguim pel brancal superior, o sigui el de la nostra esquerra.

0,17 h. Arribem al costat d’una petita torreta (alçada 953 metres). Prenem la pista ascendent que neix a la nostra esquerra, canviant radicalment la direcció de la marxa. Pista evident que guanya alçada de manera constant.

FOTO PAKO CRESTAS

0,35 h. Collsabena. Anem a parar a l’ample pista coneguda com la carretera de Vallclara, que haurem de seguir vers a la dreta. Immediatament ens trobem amb un conjunt de cases, el mas de Collsabena. Abans la pista que calia seguir era la que neix al costat esquerra dels masos i passa pel seu costat, ara però hi ha una altre opció més ràpida i còmoda i que evita el pas pel costat del mas i evita el sempre perill que comporta els gossos. Continuarem dons per la pista principal en direcció nord.

0,40 h. Una marcada pista s’obre a la nostra dreta en sentit ascendent i es l’alternativa que ens estalvia de passar pel costat del mas de Coll Saberna. L’instal.lació d’un gegantina torre de la famosa MAT es la culpable de l’aparició d’aquest nova i ample pista.

0,50 h. Una pista s’incorpora a la nova a ma dreta, es l’unió amb l’antiga pista del mas de Coll Saberna, nosaltres continuem tot recte en sentit ascendent. Taques grogues.

0,53 h. Passem per sota de la gegantina torre, a partir d’aquest moment la pista torna a tenir unes proporcions més reduïdes, malgrat tot es molt evident i està ben conservada. Discorre pel mig d’uns paratges de altes coníferes excepcionals.

1,05 h. Brancal que neix vers a la dreta i que ignorarem. Seguim pujant vers al N.E. Marques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

1,19 h. Cabana de la Font de la Serp. Bifurcació de camins. Nosaltres prenem el de la dreta que no arriba a passar pel costat estricte de la cabana referida. Al poc, a l’altre costat de les plantacions d’avets de Nadal, hi trobem una nova bifurcació, cal seguir la branca de la dreta que ascendeix tot recte en direcció N.E. pel mig d’esplendorosos boscos d’altes coníferes. Al poc passem per sota els cables d’una línia elèctrica que passa a poca alçada i que te el seu corresponent tallafocs obert en mig del bosc. El camí puja de manera gradual i constant.

1,25 h. El camí ample va a parar a una nova pista que el talla de manera transversal. Hi trobem un altre filat elèctric de baixa alçada, amb els seus corresponents postes de fusta. Cal continuar vers a la dreta.

1,30 h. Cim del Faig Verd. 1.187 metres. Punt culminant de la muntanya. En realitat la senyal del vèrtex geodèsic està sobre un pilar de formigó de 8 metres d’alçada; a aquest piló geodèsic, potser el més alt de la serralada de les Guilleries, hi podem pujar per uns graons de ferro que estan cimentats. Si escalem la torre encara contemplarem cert paisatge a l’estar a l’alçada de la copa dels arbres, si no hi pugem el nostre camp visual es limita al que tenim en mig del bosc.. Malgrat tot queda sota l’alçada de la fageda i en època en que els arbres tenen fulles poc costar de visualitzar, malgrat ser-hi a pocs metres. Casualment el cim representa la transició entre el bosc de coníferes i la fageda.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/faig-verd-des-de-la-vileta-collsabena-48436462

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s