CÀNOVES – PANTA I CASA FORTA DE VALLFORNÈS

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió molt evident, sense pèrdua possible, ja que transcorre tota ella per ample pista. Es molt aconsellable per fer amb BTT.

Vallfornès es una gran vall de fosques fondalades, on el bosc mediterrani es l’amo i senyor del paisatge, rep el seu nom del gran mas que hi trobem al centre de la pròpia vall. Es tracta d’una vall poc poblada, sense cap nucli que passi a ser més que veïnats dispersos. Sense esglésies (a excepció de Sant Salvador de Terrades a la part baixa), amb molts pocs masos que han resistit l’èxode massiu dels anys 60 i 70 del segle passat.

Es una vall amb encant propi. Un Montseny diferent. L’embassament, creat de manera artificial dins dels plans nacionals de prevenció d’incendis, li dona una nota diferent de color.  

Diu la llegenda que no fa gaires anys vivia un ermità dins el castanyer gros d’en Cuc. Era un home que havia decidit separar-se de tot contacte social, viure en plena natura i escoltar els sorolls del silenci. Expliquen que mai l’havien sentit parlar i  que només es comunicava amb el  llenguatge dels cecs.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 5 minuts per la pujada i uns 50 minuts per la baixada.

Desnivell: 270 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: fàcil

Punts d’aigua: Ja a prop de la casa forta de Vallfornès trobem la Font Freda, però no acostuma a dur massa aigua i li caldria un arranjament. Font en estat precari. El millor es du l’aigua necessària per l’excursió des de bon principi.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Zona d’aparcament Sot de la Font de la Closa – Dos Torrentons * Pantà de Vallfornès * Torrent de la Baga d’en Cuc * Riera de Vallfornès * Font Freda * Sot de la Font de Masdéu * casa forta de Vallfornès

Punt de partida: Zona d’aparcament situada al Sot de la Font de la Closa, en l’indret conegut con als Dos Torrentons. 440  metres. Accessible per pista de terra en bon estat des del poble de Cànoves (rètols indicadors dins del poble que prendre la direcció correcte vers a l’embassament de Vallfornès). De fet podríem seguir la pista amb vehicle, però l’accés ja està restringit a veïns i serveis del parc. La zona d’aparcament es gran i està ben indicada.

Itinerari: 0,00 h. Zona d’aparcament situada al Sot de la Font de la Closa, en l’indret conegut con als Dos Torrentons. 440 metres.  Just al continuar la pista en sentit ascendent hi ha una bifurcació. Seguir el brancal de la dreta que es més ample i guanya alçada.

0,12 h. Pantà de Vallfornès. Estem a tocar de la presa que resta a la nostra esquerra, el talús del qual està completament incorporat dins del paisatge. Bifurcació. Ignorem la pista ascendent de la nostra dreta per seguir tot recte direcció nord, tot anant vorejant el pantà. Indicadors del meridià verd.

FOTO PAKO CRESTAS

0,29 h. Ja fa uns minuts que hem deixat enrere el pantà i trobem una nova bifurcació. Estem al Torrent de la Baga d’en Cuc. Obviem de nou el brancal de la dreta i seguim tot recte per l’ample pista, creuant les aigües de la petita torrentera.

0,37 h. Un corriol neix a la nostra esquerra per davallar a la Riera de Vallfornès que la tenim a tocar. Seguim però per l’ample pista, evident i sense pèrdua.

0,48 h. Bifurcació de pistes. Seguim per la nostra dreta iniciant un tram de pujada constant.

1,00 h. Font Freda, situada al marge dret de la pista. Seguim per l’ample pista sense pèrdua. Al poc travessem el Sot de la Font de Masdéu.

1,05 h. Ja hi som a la casa forta de Vallfornès, 710 metres. donant per finalitzada la pujada.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/canoves-panta-i-casa-forta-vallfornes-48143922

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s