VILADRAU, CAMÍ DEL CASTANYER DE LES NOU BRANQUES

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Ruta circular que ens porta a visitar diversos castanyers, entre els quals hi trobem un dels més representatius del massís del Montseny: el Castanyer de les nou branques, que dona nom, justament, a aquest interessant i curt recorregut. El seu volt de canó, mesurat en el punt més estret, es de 7,35 m. Es un dels arbres mítics del Montseny, lloat per poetes diversos. Actualment està molt malmès, té el tronc buit i ha perdut alguna branca. Abans de l’esmentat deteriorament presentava un aspecte força harmònic, amb les seves nou branques paral·leles en forma de canelobre.

Sant Martí de Viladrau és l’església parroquial del poble i el terme homònim. Depèn històricament del bisbat de Vic. Documentada a l’any 908. L’església es trobava dins de l’antic terme municipal de Taradell i ja des de bon principi va tenir les seves funcions parroquials que conserva en l’actualitat. El terme de Taradell és documentat de l’any 893 i Viladrau de l’any 934. L’església va ser consagrada a l’any 1082 pel bisbe de Vic, Berenguer Sunifred de Lluçà.

FOTO PAKO CRESTAS

L’actual campanar es va aixecar a l’any 1769. En l’actualitat és gairebé impossible veure res de les edificacions romàniques inicials que s’han vist immerses en el conjunt barroc del temple.

Temps: 1 hora i 25 minuts per tot el periple

Desnivell: 143 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: fàcil

Punts d’aigua: Al tram inicial, al costat del vial asfaltat, passem per dues fonts ben ufanes: Font de Miquel i la Font del Sot de Can Rossell. ja al bosc hi trobem les fonts de les Paitides, la font del Noi Gran i la Font del Ferro.

Punts de referència: * Plaça de la Vila de Viladrau * Font de Miquel * Font del Sot de Can Rossell * font de les Paitides * font del Noi Gran * Font de Ferro * El Martí * La Vila * Sot del Rió * El Trol * Castanyer de les Nou Branques * Sot del Rió * Prat del Solà * Font del Sot de Can Rossell * Font de Miquel * Plaça de la Vila de Viladrau

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Plaça de la vila de Viladrau.

Itinerari: 0,00 h. Plaça de la Vila de Viladrau. Davallem pel carrer Major i anem a parar a la Plaça Doctor Carulla, seguim tot recte cap al sud passant per davant d’un església.

0,08 h. Passem per davant de la Font de Miquel, que resta a la nostra esquerra. El carrer que seguim aviat passa a dir-se Passeig Ramon Bonfill i comença a guanyar alçada

0,15 h. Passem per davant de la Font del Sot de Can Rossell, que resta a la nostra dreta. Seguim de manera evident per passeig asfaltat.

0,16 h. Inici de la pista del “camí de Castanyer de les 9 branques”. Neix en diagonal vers a la nostra esquerra. Estaca indicativa a l’inici, PR de colors verd i blanc. Seguim l’ample pista que guanya alçada de manera suau.

0,22 h. Bifurcació. A la nostra esquerra, fora del trajecte estricte del camí, resta la font de les Paitides. Nosaltres seguim recte pel marge dret d’una mena de riera seca.

0,23 h. Deixem la pista, que ara més aviat es un camí ample, per agafar el trencall del corriol que neix vers a la nostra dreta. Suau pujada. Marques del PR. (verdes i blanques)

0,27 h. Bifurcació. Davant nostre hi ha la font del Noi Gran. Agafem el trencall de la nostra dreta (marques del PR) i passem pel costat de la Font de Ferro que resta a la nostra dreta. De seguida el corriol s’enfila direcció sud. Pujada ferma.

0,32 h. Anem a parar a un vial asfaltat horitzontal, que seguirem vers a la nostra dreta, o sigui, en direcció oest.

FOTO PAKO CRESTAS

0,33 h. El Martí. Bifurcació. Ignorem la trencall que surt vers a la nostra esquerra. Passem de nou de l’asfalt a la pista de terra, que al poc comença a prendre alçada de manera suau, direcció O.N.O.

0,38 h. Dos bifurcacions secundàries consecutives surten vers a la nostra esquerra. Les obviem per continuar per la pista principal que continua davallant.

0,41 h. A l’alçada d’un revolt neix a la nostra esquerra una nova pista secundària que ignorem. Dibuixem el revolt vers a la dreta.

0,43 h. La Vila. Bifurcació. Prenem la pista descendent que neix vers a la nostra esquerra. Marques del PR. Canviem radicalment de direcció orientant-nos ara cap al S.E. Passem sobre el llit normalment eixut del Sot del Rió. La pista va un revolt i es re orienta vers al S.O.

0,48 h. Neix una pista secundaria vers a la nostra esquerra, que ignorem. Seguim per la pista principal que per alçada de manera molt suau.

0,52 h. Nou camí secundari que es desprèn a la nostra esquerra i que obviem.

0,54 h. El Trol. Zona de conreus. Bifurcació. Anem a parar a un camí perpendicular que seguirem vers a la nostra dreta. Indicadors del PR.

FOTO PAKO CRESTAS

0,57 h. Castanyer de les Nou Branques. Resta a la dreta de la pista. Una vegada feta la visita de rigor (no pujar-hi a l’arbre) continuem per la pista en direcció nord.

0,59 h. Creuem novament el torrent del Sot del Rió. Pistes a banda i banda. Just a l’iniciar la pujada abandonem la pista i prenem un corriol que neix a la nostra dreta i que fa una forta pujada. A banda esquerra divisem el Prat del Solà. Marques PR. (verdes i blanques).

1,04 h. Anem a parar a una ample pista que seguirem vers a la nostra esquerra en sentit descendent. Just a partir d’aquest punt la pista està asfaltada, la seguim ja sense pèrdua possible.

1,09 h. Anem a parar a un nou vial asfaltat coincidint amb el punt on em iniciat el tram de camí per pista; estem dons en terreny conegut ja que coincidim amb el traçat de inicial que ara seguirem en sentit contrari.

1,25 h. Passant novament per davant de la Font del Sot de Can Rossell i la Font de Miquel, arribem al punt de partida, o sigui, la Plaça de la Vila de Viladrau.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE ELS TRACKS DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/viladrau-cami-del-castanyer-de-les-nou-branques-48143769

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s