ARBÚCIES – VOLTA DE LA RIERA

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Tranquil·la passejada vora la riera d’Arbúcies, molt apropiada per fer a la tardor, i que discorre per trams recuperats i recordant, mitjançant retols, paraules de Rossinyol que ens parlen d’un Arbúcies ja pretèrit. Val a dir que hi ha dues alternatives, anar fins al moli de les Pipes i tornar pel mateix itinerari, o fer una volta circular mitjançant la connexió amb el PR tot passant per les cases del Congost i la caseta d’en Rabat. A destacar l’antiquíssim pont de les pipes, a tocar del molí del mateix nom.

Arbre de la Llibertat d’Arbúcies: Recollida per Víctor Balaguer, la llegenda de l’arbre de la llibertat d’Arbúcies és un dels exemples de memòria popular que ens recorden els enfrontaments en l’època de les guerres carlistes. Diuen que durant la guerra, els carlins van arribar a la plaça principal d’Arbúcies per tallar l’arbre que s’havia plantat en motiu de la proclamació de la República. Quan s’estava preparant tot, diversos veïns del poble i regidors van demanar al cap del carlins, un tal general Huguet, que respectés l’arbre, no per ésser un símbol de la república, si no per què servia d’esplai als veïns. El general va acceptar a canvi de que es pengés un rètol que digués “Arbre d’esbarjo” enlloc d’arbre de la llibertat. I fidel al compliment de la seva paraula, el cap dels carlins posà quatre sentinelles guardant l’arbre per evitar que la tropa el pogués malmetre.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 35 minuts

Desnivell: 190 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: fàcil

Punts d’aigua: Hi ha dues fonts, la de la Corbadora i la del molí de les Pipes

Punts de referència: * Plaça de la vila d’Arbúcies * Riera d’Arbúcies * Farga del Roquer * Font de la Corbadora * Riera d’Arbúcies * Riera de les Truites * Molí de les Pipes * pont de les Pipes * Riera de les Truites * El Congost * Sot de l’Infern * Caseta d’en Rabat * Sot de Can Pairana * camp de futbol d’Arbúcies * Farga del Roquer * Riera d’Arbúcies * Plaça de la Vila d’Arbúcies.

Punt de partida: Plaça de la vila d’Arbúcies.

Itinerari: 0,00 h. Plaça de la vila d’Arbúcies. Davallem per un carrer empedrat situat a la part baixa de la plaça, per sota l’ajuntament, l’església i l’arbre de la llibertat. Senyalització del “camí” i del GR a la cantonada. Al baixar el carrer girem a la nostra esquerra per passar per sota una arcada. Aquest nou carreró ens du directes a la riera.

0,04 h. Pont sobre la Riera d’Arbúcies. Just al ser-hi a l’altre costat de les aigües veiem un rètol i una estaca que ens indica que cal seguir vers a la nostra esquerra, tot anant per l’ample camí paral·lel a les aigües de la riera.

FOTO PAKO CRESTAS

0,07 h. Bifurcació. Deixem un pont a la nostra esquerra. Seguim per l’ample camí que discorre al marge dret de les aigües.

0,09 h. Anem a parar a un mirador que resta una mica per sota el camí estricte, a l’esquerra del senderó. Bona vista sobre un salt d’aigua que resta davant nostre. Quan tornem al camí fem un tram de pujada, troncs de fusta fent graons.

0,13 h. Traspassem un carrer interior de manera transversal. Un rètol ens informa que aquí es localitzava la Farga del Roquer. A l’altre costat de la carretera una senda ample amb indicacions del “camí” continua pel costat dret de les aigües. Terreny molt planer.

0,16 h. Passem pel costat d’una filera de cases adossades, caminant entre les mateixes i la riera. Una camí davalla en diagonal per la dreta incorporant-se al nostre. Seguirem tot recte.

0,17 h. Font de la Corbadora, que resta a la nostra dreta.

0,20 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de l’esquerra que passa per sobre d’un petit pont de fusta que salva un rec secundari. Traspassem una zona de plans sota alts arbres de ribera, on dominen els plataners.

FOTO PAKO CRESTAS

0,24 h. Deixem a la nostra esquerra una prima passarel·la metàl·lica. Seguim al marge dret de les aigües per una ample camí horitzontal. Senyalitzacions del “camí”.

0,26 h. Passem per una zona de picnic. Cartell. Un camí que ignorem puja en diagonal vers a la nostra dreta. Seguim tot recte al marge de la riera en direcció O.-S.O.

0,27 h. Riera d’Arbúcies. Passem per sobre un pont. L’altre costat de les aigües trobem les restes d’una gran casa en runes. Bifurcació. Seguim el brancal de la dreta.

0,31 h. Tornem a traspassar la Riera d’Arbúcies gràcies a l’auxili d’un nou pont. Ens situem de nou, dons, al marge dret de les aigües. Al poc trobem una bifurcació. Cartell indicador. Prenem el brancal ascendent de la nostra dreta.

0,33 h. Unió de camins. Seguim vers a la nostra esquerra en sentit ascendent. Ve ara un tram de camí que puja i baixa i que presenta graons de terra fets amb l’auxili de troncs de contenció.

0,40 h. Anem a parar a una ample pista a l’alçada d’un revolt. Seguim la mateixa vers a la nostra esquerra, creuant novament la Riera d’Arbúcies.

FOTO PAKO CRESTAS

0,42 h. Obviem un doble sender en forma de “V” que neix a la nostra esquerra (indicacions de les “circuits saludables”), per seguir sense pèrdua possible per l’ample pista que guanya alçada de manera suau però constant.

0,45 h. La pista passa per sobre les canalitzacions de la Riera de les Truites.

0,50 h. Molí de les Pipes. En camí continua vers a la dreta davallant a tocar de la riera mitjançant unes escales. Deixem una font a la nostra dreta i seguim entre el moli i la Riera per passar pel costat de l’antiquíssim pont de les Pipes. Sender estret però evident. Indicacions del “camí”. En aquest punt tenim l’opció de tornar pel mateix itinerari desfent les nostres passes o continuar amb el circuit circular.

0,52 h. Bifurcació de senders. Seguim recte pel de la nostra esquerra.

0,53 h. Anem a parar a una ample pista que seguim uns pocs metres vers a la nostra esquerra. De seguida hi trobem un corriol que abandona de nou la pista per pujar vers a l’esquerra. Indicador que ens informa que aquest corriol es l’enllaç amb el PR – C 202. Seguim dons aquest corriol, cas que vulguem tornar fent el circuit circular.

0,56 h. Traspassem de nou, mitjançant una passarel·la de fusta, la Riera de les Truites. Continuem pel marcat corriol. En aquest tram ja no hi ha marques ni senyals indicadores.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. El Congost. Bifurcació. Seguim vers a la nostra esquerra passant pel costat de la construcció. Seguim el corriol que al poc es transforma en un ample camí.

1,06 h. Sot de l’Infern. Anem a parar a una amples pista que seguirem vers a la nostra esquerra est.

1,13 h. Passem pel costat de la Caseta d’en Rabat que resta per sota nostre. Traspassem el Sot de Can Pairana. Se’ns incorpora un ramal per la nostra dreta. Nosaltres seguim la pista principal sense pèrdua possible.

1,20 h. Arribem de l’asfalt. Davant nostre tenim el camp de futbol d’Arbúcies. Seguim pel vial asfaltat vers a la nostra dreta en direcció est.

1,30 h. Connectem amb el camí d’anada just a l’indret on hi ha el rètol que ens recorda que aquí hi havia la Farga del Roquer, seguim dons vers a la nostra dreta, abandonant l’asfalt i retornant per terreny ja conegut. Senyals del “camí”.

1,35 h. Una vegada creuem de nou per darrera vegada la Riera d’Arbúcies pugem pel camí empedrat, passant sota les arcades, per ser-hi de nou al punt de partida, o sigui, a la Plaça de la Vila d’Arbúcies.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/arbucies-volta-a-la-riera-48140156

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s