MONTSENY (POBLE) A SANT MARTÍ DEL MONTSENY

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Bonica i sorprenent excursió que enllaça el poble del Montseny amb l’església més antiga de la vall, la de Sant Martí. Bucòlics racons vora el riu de la Tordera.

Sant Julià del Montseny: Depèn històricament del bisbat de Barcelona. Documentada el 1079 i refeta al segle XVIII. Depenia directament del bisbe. Aquesta església parroquial es troba al petit nucli urbà del poble del Montseny, a 500 metres d’alçada. El campanar, de torre llombarda, deuria ser construït al segle XI. Està lleugerament desplomat vers a la nau central. És una torre de planta rectangular de dos pisos, amb rengles de quatre arcades a cada cara. Està rematada amb finestres mal formades i coberta a quatre vessants. A la façana principal s’entreveu una arcada d’una portalada tapada.

Sant Martí del Montseny: Sembla que es tracta d’una edificació molt antiga, modificada en temps moderns, però falta documentació per ratificar-ho. Les notícies més antigues que es tenen són dels anys 1581 i 1586. A mitjans de segle XIX tenia la categoria d’ajuda parroquial i presidia el raval o habitat dispers de Montseny d’Amunt. És una església que encara té culte i que es troba ben agençada. La capella no té cap característica romànica però si la construcció primitiva, que fins i tot cal considerar-la preromànica.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora 20 minuts per l’anada i un temps similar per la tornada

Desnivell: 170 de pujada i 70 de baixada per l’anada i l’equivalent en sentit invers per la tornada.

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: Font al poble del Montseny. Passem pel costat de la Tordera, però no es del tot aconsellable proveir-se d’aigua del riu.

Punts de referència: * Poble del Montseny – església de Sant Julià * Can Caçador * Can Vador * Can Bessa * urbanitzada de “la Suïssa Catalana” * Pocafarina * riu Tordera *Pont de la Llavina * riu Tordera * Sant Martí del Montseny – Can Bieló.

Punt de partida: Poble del Montseny, accessible per la carretera que enllaça Palautordera amb el Coll Formic i Seva. Carretera C-743.

Itinerari: 0,00 h. Poble del Montseny 520 metres. essent davant de l’església de Sant Julià davallem vers a la nostra esquerra per la carretera d’accés al poble.

0,04 h. Cruïlla de la carretera d’entrada al poble. Creuem en transversal la carretera principal i anem a buscar un camí pavimentat que davalla direcció al fons de la vall. Indicador del G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,05 h. Can Caçador. A l’alçada de la primera casa abandonem la pista asfaltada descendent i prenem un corriol horitzontal que neix a la nostra dreta. Indicador G.R.

0,08 h. Anem a parar a una pista lleugerament ascendent que seguirem vers a la nostra dreta en direcció nord.

0,10 h. La pista arriba a un tram pavimentat que resulta ser un nou vial horitzontal que seguirem pocs metres vers a la nostra esquerra, ja que al poc un nou trencall de terra indicat amb la marca del GR ens convida a abandonar l’asfalt. Estem a les proximitats de Can Vador.

0,16 h. Deixem el camí que davalla amb suavitat per agafar un corriol de forta pujada a la nostra dreta. Indicador del GR.

0,20 h. Arribem de nou a la carretera C-743 que haurem de seguir vers a la nostra esquerra, o sigui, cap al nord.

0,24 h. Cruïlla de Can Bessa (restaurant) deixem la carretera i baixem en diagonal vers a la nostra esquerra pel vial pavimentat d’una zona urbanitzada de “la Suïssa Catalana”.

FOTO PAKO CRESTAS

0,27 h. A l’alçada del primer revolt ens trobem dos trencalls amb un naixement comú vers a la nostra esquerra. Prenem el de sota. Indicador GR. Iniciem ara un tram per bosc relativament horitzontal i amb trams de descens, que travessa l’indret anomenat Pocafarina.

0,32 h. Deixem a la nostra esquerra un trencall descendent diagonal que es l’accés a una casa particular. Seguim tot recte direcció N-N.O.

0,38 h. Nou trencall vers a l’esquerra que obviem per continuar recte.

0,40 h. Estem a tocar del riu Tordera, a uns 450 metres d’alçada, el punt més baix de l’excursió. Bifurcació. Seguim per la pista recte que ara comença un tram ascendent, cadena. No haurem de creuar dons les aigües del riu.

0,47 h. Pont de la Llavina. Dalt divisem el mas de la Llavina. Bifurcació després de creuar el riu, seguim el trencall de la dreta que puja al costat del mateix riu Tordera en direcció est.

0,52 h. Trencall vers a l’esquerra, pista en desús, que ignorem.

FOTO PAKO CRESTAS

0,53 h. Bifurcació a l’alçada d’un revolt. Abandonem la vora del riu i pugem en diagonal vers a la nostra esquerra. Indicador GR.

0,59 h. Anem a parar a una pista més important. Cadena a la cruïlla. Seguim aquesta nova pista vers a la dreta. Indicador GR.

1,01 h. Bifurcació vers a la dreta, camí en desús, que ignorem.

1,04 h. Nova pista que neix vers a la dreta, en desús, que porta a un conjunt de sureres i que també ignorem per continuar pujant en diagonal ascendent.

1,05 h. Unió de camins. Seguim vers a la nostra dreta.

1,06 h. Deixem el camí més ample i emprenem una forta pujada per un corriol que neix a la nostra esquerra i que puja pel mig del bosc. Indicador del GR.

1,10 h. Creuem de manera transversal un camí en desús. Continuem per ferma pujada el corriol pel mig del bosc d’alzines.

1,17 h. Anem a parar a un camí més ample que continuarem vers a la dreta en sentit ascendent.

FOTO PAKO CRESTAS

1,18 h. Estem a tocar de la carretera C-743, seguim pel seu marge vers a la dreta essent ja visible l’església on conclourem l’excursió.

1,20 h. Església de Sant Martí del Montseny. 620 metres.  Al costat tenim el mas de Can Bieló.

Retorn: pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR ELS TRACKS DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/montseny-sant-marti-del-montseny-48136966

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s