TOSSA D’ALP – RUTA DEL TRENCAPINYES I RUTA DE LA MARMOTA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Us presentem dues rutes temàtiques iniciativa del Parc Natural del Cadí – Moixeró que ens conviden a dues fàcils passejades i a incrementar els nostres coneixements sobre els marmotes i el trencapinyes, un ocell típic de la zona. A totes dues rutes trobem cartellets que ens informem de l’alimentació, les costums, l’hàbitat, la reproducció, els depredadors, etc … Molt recomanable per fer amb famílies. Val a dir que els horaris es veuran incrementats amb l’observació de l’entorn, la lectura dels panells informadors i la tranquil·litat i parsimònia que ha d’acompanyar unes passejades com aquestes.

FOTO PAKO CRESTAS

RUTA DE LA MARMOTA

Temps: 40 minuts

Desnivell: 80 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: fàcil.

Punts d’aigua: Al propi refugi Xalet de Coll de Pal, si està obert. Per si de cas el millor es dur l’aigua necessària des de bon principi.

Punts de referència: * Xalet Refugi de Coll de Pal * Plans de Canells * Xalet Refugi de Coll de Pal.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Xalet Refugi de Coll de Pal. 1.925 metres. Situat al marge de la carretera que puja vers a Coll de Pal. Per arribar-hi des del Racó de l’avi de Guardiola de Berguedà (www.elrecodelavi.com) caldrà prendre la carretera de l’eix de Llobregat fins a Baga, entrar a la població i sortir per la carretera secundària que puja vers a Coll de Pal. El Xalet es ben visible i està senyalitzat.

Itinerari: 0,00 h. Xalet Refugi de Coll de Pal. 1.925 metres. Cartell indicador de la pròpia ruta. Seguim la pista que neix amb suau baixada vers a l’est, tendència S.E. De seguida i trobem un trencall indicat a l’esquerra. Prenem aquesta senda. Marques de GR.

0,07 h. Plans de Canells. Passem pel costat d’un corral que resta a ma esquerra del camí. Seguim la senda vers a l’est. Trobem cartells informatius que ens parlen de les marmotes.

FOTO PAKO CRESTAS

0,17 h. Trencall, agafem la pista en desús de la dreta. Estem a 1.960 metres d’alçada, el punt més alt d’aquesta curta passejada. Tan bon punt fem el trencall i trobem que hem d’abandonar la pista i davallar seguint unes balises de fusta en mig de pendents d’herba. A la part baixa de la pendent es torna a marcar el camí.

0,32 h.  Anem a parar a una ample pista que seguirem vers a la nostra dreta en sentit ascendent cap a l’oest, tendència N.O. Estem a 1.880 metres d’alçada, el punt més baix d’aquesta petita passejada.

0,40 h. Ja em tancat el curt periple. Xalet Refugi de Coll de Pal. 1.925 metres.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/xalet-coll-de-pal-ruta-de-la-marmota-47927593

RUTA DEL TRENCAPINYES

Temps: 40 minuts

Desnivell: 130 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Baixa

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: cap en tota la breu passejada. Caldrà dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Aparcament de la ruta del Trencapinyes * Prats dels Orris * Mirador dels Orris * Prats dels Orris * Pla Bagà * Aparcament de la ruta del Trencapinyes

Punt de partida: Aparcament al marge de la carretera que puja vers a Coll de Pal, poc per sobre del Collet Roig i de la pista d’accés al Refugi del Rebost i per sota del Xalet de Coll de Pal. Per arribar-hi des del Racó de l’avi de Guardiola de Berguedà (www.elrecodelavi.com) caldrà prendre la carretera de l’eix de Llobregat fins a Baga, entrar a la població i sortir per la carretera secundària que puja vers a Coll de Pal. A l’aparcament hi ha un rètol que ens informa que es el punt d’inici de la ruta del Trencapinyes.

Itinerari: 0,00 h. Aparcament de la ruta del Trencapinyes. 1.800 metres. Cartell indicador. Seguim l’ample pista que puja de manera molt suau vers al N.E.

0,17 h. Anem a parar als Prats dels Orris. Sens incorpora una pista per la nostra esquerra des de sota. Zona de picnic. Veiem un passarel·la adaptada vers a la nostra esquerra.

0,19 h. Mirador dels Orris. 1.891 metres. Impressionant vista panoràmica sobre la Tossa d’Alp, les Penyes Altes de Moixeró i les parets rocalloses de les Muntanyetes. Retornem per la passarel·la de fusta vers a la zona de picnic.

FOTO PAKO CRESTAS

0,21 h. Som de nou als Prats dels Orris. Seguim la pista de suau pujada vers a la nostra esquerra.

0,23 h. Bifurcació al revolt de la pista. Rètol indicador. Estem per sota el Roc Negre, a 1.930 metres d’alçada, el punt més alt de la passejada. Deixem de banda el camí de l’esquerra i continuem pujant en diagonal per la pista en direcció S.-S.O.

0,28 h. Un senderó descendent neix a la nostra dreta. Rètol indicador que ens informa que per aquí segueix la ruta del trencapinyes. Davallem llavors pel marcat senderó que presenta balises de fusta per auxiliar-nos en una correcte orientació.

0,33 h. Pla Bagà. 1.869 metres. Ens unim a una mena de pista abandonada, roderes. Continuem perdent alçada seguint les marques de la ruta que son vermelles. Baixada ben definida.

0,40 h. El senderó va a parar directament a l’aparcament de la ruta del Trencapinyes. 1.800 metres, finalitzant aquesta agradable passejada.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/xalet-coll-de-pal-ruta-del-trencapinyes-47927618

Deja un comentario

Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar