SANT MARC DE BROCÀ PER LA CANAL MALA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Presentem aquesta excursió que no te els al·licients de les restants pujades al cim de Sant Marc de Brocà, però que, per contra, resulta ser l’itinerari més curt per accedir-hi al cim. Molt apropiat com a excursió curta de tarda. Val a dir que, malgrat el que ens pot suggerir en nom de “canal mala” … no es tant terrible, més aviat al contrari.

Temps: 50 minuts per l’anada i un temps similar (un xic més) per la tornada.

Desnivell: 113 metres de pujada i 178 metres de baixada per l’anada i l’equivalent a l’inversa pel retorn.

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: No hi ha cap en tota l’excursió. Cal dur l’aigua necessària des de la partida.

Punts de referència: * Coll de Canal Mala * Collada Grossa * Collet de Fanelles * Bassa de Tarnes * Collet de la Roca Llaurada * Sant Marc de Brocà

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Coll de la Canal Mala. Per accedir-hi des del Racó de l’avi de Guardiola de Berguedà (www.elrecodelavi.com) caldrà agafar l’eix de Llobregat vers a Bagà, entrar a la població i seguir per carretera cap a Coll de Pal fins al Coll de Canal Mala. Petita esplanada on estacionar el vehicle. Rètol indicador que ens informa on comença el camí de baixada a la canal. Marques de GR.

Itinerari: 0,00 h. Coll de Canal Mala, 1.673 metres. Sense cap mena de dubte, prendrem el camí de forta baixada vers al sud. Marques de GR. Malgrat el nom de “canal mala” no resulta ser un terreny massa esquerp, ans al contrari, malgrat que la inclinació es constant, el camí està ben fresat i resulta agradable. Just a les proximitats del coll, quan aquest es visible entre els arbres, deixem el GR a la nostra dreta i seguim davallant vers al sud. Evident.

0,15 h. Collada Grossa. 1.475 metres. Rètol indicador. Indret on coincidim amb el PR. Unió de pistes. Seguim la que surt vers a la nostra esquerra en diagonal ascendent i que presenta les marques del PR (grogues i blanques).

FOTO PAKO CRESTAS

0,25 h. Traspassem una barrera, estem al Collet de Fanelles, 1.562 metres. Continuem per la pista que ara comença a perdre alçada.

0,35 h. Bassa de Tarnes. Collet situat a 1.495 metres d’alçada. Se’ns incorpora una nova pista per l’esquerra i un sender per la dreta. Continuem tot recte vers al S.E. seguint les marques del PR. Descrivim uns revolts i tornem a guanyar alçada de manera més suau però constant.

FOTO PAKO CRESTAS

0,42 h. Collet de la Roca Llaurada. Bifurcació. Seguim per la pista de la nostra esquerra que puja en diagonal pel mig del bosc vers al S.E.

0,50 h. Sant Marc de Brocà. 1.608 metres. Cim de les muntanya on trobem les restes de la petita ermita. Bones vistes panoràmiques.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR-TE ELS TRACKS DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-marc-de-broca-per-la-canal-mala-47922996

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: