SANT MARC DE BROCÀ DES DE GAVARRÓS.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Descobrim aquí el vessant més tranquil de la muntanya de Brocà. Sant Genís de Gavarrós es un d’aquells indrets on es sorprèn, tan bon punt arribem i observem la solitud que l’envolta, que els nostre avant passats triessin indrets tan remots per fer els seus assentament i viure-hi. Sens dubte les condicions del dia a dia serien dures i la vida molt rudimentària.

Val a dir que el camí inicial de pujada vers a la Serra de Colobre està pendent d’una bona neteja, esperem que no triguin massa en fer-la, ja que si no la senda ja corre perill de tancar-se del tot.

FOTO PAKO CRESTAS

Sant Genís de Gavarrós: Rectoria de l’ermita preromànica consagrada a Sant Genís (824 d.C.). Gavarrós fou el centre de tota l’activitat de l’antiga Vall de Riutort – Gavarrós. La rectoria era la vivenda del rector, una figura molt important i respectada, que a part de fer la missa i les celebracions impartia l’ensenyament als nens de totes les masies dels voltants. Situada a 1355 metres d’altura, dins del Parc Natural del Cadí-Moixeró, fou construïda a l’ any 1400, ampliada al 1721 i restaurada al 2006. Actualment es Allotjament Rural tot l’any.

Temps: 2 hores 10 minuts per l’anada i poc més de 2 hores per la tornada.

Desnivell: 485 metres de pujada i 227 de baixada per l’anada i l’equivalent a l’inversa per la tornada.

Dificultat: Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap font pel camí. Cal dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: Sant Genís de Gavarrós * Serra de Colobre * El Pla de l’Arca * Canal de Colobre * Collada Grossa * Collet de Fanelles * Bassa de Tarnes * Collet de la Roca Llaurada * Sant Marc de Brocà

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Sant Genís de Gavarrós. 1.350 metres. Per accedir-hi des del Racó de l’avi (www.elrecodelavi.com) a Guardiola de Berguedà, prendrem la carretera direcció la Pobla de Lillet – Ripoll i als pocs quilòmetres trobem a ma esquerra el trencall d’accés al càmping Espelt. Abandonem la carretera, encarem la vall vers al nord, passem pel costat del càmping i seguint la pista evident cap a dalt, després d’un llarg i empipador tram de pista (la pista està en bon estat, però es fa llarga) arribem a Sant Genís de Gavarrós on aparcarem el vehicle.

Itinerari:  0,00 h. Des de la vora de l’església de Sant Genís de Gavarrós, 1.350 metres, i de les poques cases adjuntes, baixem per la pròpia pista de procedència en direcció oest.

0,04 h. A l’alçada del primer revolt trobem una bifurcació ascendent a la dreta que ignorem. Seguim davallant per la pista.

0,05 h. Cartell indicador. A ma dreta neix un corriol vers al sud que abandona la pista. Just es el camí a seguir. Taques grogues i vermelles. Travessem una zona de petits prats i de seguida ens endinsem al bosc. Es tracta d’un camí que al poc fa un pujada constant amb trams costeruts, les marques tendeixen a dispersar-se i fins i tot a desaparèixer. Malgrat que el ferm del camí està marcat, la vegetació arbustiva a menjat molts trams i ara es una senda bruta i semi tancada que caldria netejar. Pujada empipadora per la falta de neteja de la vegetació invasora del camí.

FOTO PAKO CRESTAS

0,35 h. Ja hi som a la part alta del vessant boscós. Travessem una mena d’aresta. Al nostre marge esquerra localitzem una torre elèctrica. A partir d’aquest punt hi ha una ample camí que es una pista en desús per la qual agrairem transitar, després de la pujada per la senda semi perduda.

0,40 h. La pròpia pista traspassa la Serra de Colobre, 1.425 metres d’alçada, i es re orienta vers al O-S.O. iniciant una suau davallada en diagonal. Marques esporàdiques vermelles i grogues.

0,45 h. Bifurcació. Deixem de banda la pista ascendent de la nostra dreta per continuar davallant en diagonal vers al O-S.O.

0,50 h. Unió de pistes. Seguim en linia recte davallant en diagonal vers al O-S.O. Marques de pintura esporàdiques de color grog i de color vermell.

FOTO PAKO CRESTAS

0,52 h. El Pla de l’Arca. Casa molt ben restaurada. Passarem per fora els límits de la finca, pel seu marge esquerra, i retrobem a l’altre costat la pista que continua baixant de manera molt suau vers a l’oest.

0,54 h. Neix a ma esquerra un senderó que davalla de manera ferma. Cartell indicador. Ignorem aquesta senda i continuem davallant per la pista.

0,58 h. Anem a parar al nervi central de la vall. Estem a 1.315 metres d’alçada. Bifurcació en una zona on domina un ample i agradable prat. Continuem ara la pista ascendent vers a l’ O.N.O. que discorre per l’anomenada Canal de Colobre. Malgrat el nom, es tracta d’una ample vall boscosa amb pujada moderada i constant. No hi ha marques de pintura.

1,05 h. Ignorem un brancal que dur a la nostra esquerra. Continuem guanyant alçada, al poc passem una barrera.

1,15 h. Nova bifurcació. Seguim recte per la pista principal ignorant el brancal de l’esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

1,30 h. Collada Grossa. 1.475 metres. Rètol indicador. Indret on coincidim amb el PR. Unió de pistes. Seguim la que surt vers a la nostra esquerra en diagonal ascendent i que presenta les marques del PR (grogues i blanques).

1,40 h. Traspassem una barrera, estem al Collet de Fanelles, 1.562 metres. Continuem per la pista que ara comença a perdre alçada.

1,50 h. Bassa de Tarnes. Collet situat a 1.495 metres d’alçada. Se’ns incorpora una nova pista per l’esquerra i un sender per la dreta. Continuem tot recte vers al S.E. seguint les marques del PR. Descrivim uns revolts i tornem a guanyar alçada de manera més suau però constant.

FOTO PAKO CRESTAS

1,57 h. Collet de la Roca Llaurada. Bifurcació. Seguim per la pista de la nostra esquerra que puja en diagonal pel mig del bosc vers al S.E.

2,10 h. Sant Marc de Brocà. 1.608 metres. Cim de les muntanya on trobem les restes de la petita ermita. Bones vistes panoràmiques.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-marc-de-broca-des-de-gavarros-47921674

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: