CAP DE LA LLENA I BAC DEL DIVIDÍ.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Poc ens podem imaginar quan comencem l’excursió i passem per sota el viaducte de l’eix del Llobregat, que ens espera un dels boscos més atractius i a l’hora desconeguts del Berguedà. Al Bac Dividí presenta una vegetació exuberant, espessa, fresca i en ell descobrirem alguns dels exemplar de faig més espectaculars de la comarca, amb un cas concret que ens recorda més un castanyer que un  faig per la dimensions del tronc i el fet de que neixin l’hora tres brancals senyorials i destacables. Tot un regal pels amants de la natura. Per altra banda contrasta la sequedat i la vegetació arbustiva del vessant oposat de la mateixa muntanya, o sigui, el solei de la Llena. En aquest tram també trobarem la pedra plena d’incrustacions minerals i fòssils, algunes d’elles ben curioses dignes de ser fotografiades.

El Bac Dividí es una excursió senyorial per poder descobrir a qualsevol època de l’any, però sens dubte la tardor ens deixarà sense paraules per descriure tanta bellesa.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 2 hores i 40 minuts

Desnivell: 563 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap en total l’excursió, però a la zona de picnic de Rigogrèixer (a prop de l’indret on deixem el vehicle estacionat) hi ha una font.

Punts de referència: * Estret de Rigogrèixer * riu Rigogrèixer * Bac Dividí * Collada Xica * la Llena * Collada de Carbaions * Mirador del Bac Dividí * Estret de Rigogrèixer

Punt de partida: Estret de Rigogrèixer. 920 metres. Per arribar-hi des del Racó de l’avi a Guardiola de Berguedà, caldrà prendre la carretera vers a Bagà, entrar a la població i agafar la carretera vers a Coll de Pal. Al pocs quilòmetres arribarem a la zona de picnic i a les construccions de Rigogrèixer (avui en estat d’abandonament), la carretera passa per un estret i just passat l’esmentat barranc rocallós deixarem el cotxe al marge dret de la carretera. Esplanada on acostumen a haver-hi m,és vehicles, ja que l’estret de Rigogrèixer es un indret molt freqüentat per escaladors.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Estret de Rigogrèixer. 920 metres. Des de l’esplanada on aparcarem el vehicle, seguim la carretera en sentit ascendent durant uns quans metres. Marques de GR.

0,03 h. Neix una pista descendent a ma dreta. Agafarem la mateixa tot abandonant la traça del GR. A partir d’aquest punt i fins al coll hi trobarem taques vermelles molt esporàdiques.

0,05 h. Creuem el riu Rigogrèixer i seguim per la pista, ara ascendent, que orienta les nostres passes vers a l’est.

0,09 h. Passem per sota de l’espectacular viaducte de l’eix del Llobregat que resta enlairat sobre els nostres caps sobre unes immenses potes de formigó, que ens ajuda a fer-nos una idea de les dimensions de l’obra d’aquesta carretera.

FOTO PAKO CRESTAS

0,12 h. Una vegada ja hem passem sota el gegantí pont la pista es va transformant en sender. Bifurcació. Seguim tot recte vers a l’est, comença la pujada que ja serà constant i amb una única senda fins a la part alta de la vall. Cal destacar que aquest es un boc molt atractiu, en el qual podrem observar algun exemplar de faig espectacular. Senda ben marcada, a estona espessa i amb marques esporàdiques de color vermell. Es el bosc conegut com el Bac Dividí.

1,10 h. Travessem una pista perpendicular. Continuem pujant vers a l’est en direcció al coll ja proper i visible.

1,13 h. Collada Xica, 1.392 metres. Màxima alçada del periple. Bifurcació de camins. Seguim vers a la nostra dreta baixant en diagonal per un ample camí. Baixada suau però constant que al poc s’accentua. Anirem vers al S.E. taques vermelles esporàdiques.

FOTO PAKO CRESTAS

1,23 h. Bifurcació. Prenem el brancal que surt en diagonal vers a la nostra dreta i que re orienta les nostres passes de manera radical vers al sud primer i després vers a l’oest. Comença ara un tram relativament horitzontal que discorre entre pedres erosionades i vegetació arbustiva baixa, on la senda a estones resulta un xic perdedora, es el sector conegut com “la Llena”. Tram molt solei i sec que contrasta amb el fresc bosc de la pujada. Al final encarem la baixada directe vers a un coll per terreny descarnat, on creuarem alguna pista en desús.

1,53 h. Collada de Carbaions. 1.243 metres. Seguim la pista en desús i ascendent vers al S.O.

1,59 h. Anem a parar a una nova pista descendent, aquesta ben marcada. Seguirem la mateixa vers a la dreta, o sigui, perdent alçada en direcció oest. La pista es va allargant i descriu unes grans corbes que resseguirem sense pèrdua possible.

FOTO PAKO CRESTAS

2,19 h. Bifurcació. Obviem la pista secundària que neix a la nostra esquerra per continuar davallant per la pista principal. Nou tram de ziga zagues.

2,30 h. Mirador del Bac Dividí. Zona de picnic al costat de la carretera de l’eix del Llobregat que haurem de creuar per anar al vessant oposat on neix la senda que continua davallant vers a l’oest.

2,40 h. Anem a parar a la zona de picnic i les edificacions de Rigogrèixer i seguint la carretera vers a la dreta, al poc hi serem a l’estret de Rigogrèixer on podem donar per finalitzada aquesta agradable i sorprenent excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/cap-de-la-llena-i-bac-del-dividi-47916425

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: