SANT MARC DE BROCÀ DES DE GUARDIOLA DE BERGUEDÀ.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquesta es podria considerar una ampliació de l’anterior excursió (Sant Martí de brocà – pujada per Roca de la Guilla – baixada per Clarà), si be cal tenir en compte que a partir de Sant Martí fins a Sant Marc l’excursió pren un carisma diferent, ja que la pujada ja es constant i ferma, especialment al tram final on puja el fort desnivell de manera directa.

Com a recompensa tindrem les airades i solitàries runes de Sant Marc i la millor visió panoràmica local de la vall de Guardiola, amb el llunyà però senyorial Pedraforca de rerefons.

Temps: 4 hores i 40 minuts pujant per la pista i davallant per la drecera directa.

Desnivell: 888 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Alta

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: la font de Brocà, una mica per sobre l’església de Sant Martí de Brocà. Durant la pujada no passem (caldrà caminar 10 minuts més). Si que passem durant la baixada per la drecera.

Punts de referència: * Guardiola de Berguedà * Mas de la Cavallera * Plans de la Roca de la Guilla * Cal Companyó * Sant Martí de Brocà * cases de Brocà *Cal Sobirana * Pla del Castell * Sant Marc de Brocà * Pla del Castell * Mas del Castell * mas del Castell * font de Brocà * Can Galló * Sant Martí de Brocà * Guardiola de Berguedà

Punt de partida: Guardiola de Berguedà. 720 metres. Podem sortir a peu del mateix establiment del Racó de Ca l’avi – Hotel Casa Duaner. Més informació a www.elrecodelavi.com

Itinerari: 0,00 h. Guardiola de Berguedà. 720 metres. Sortint des del racó de l’avi prenem el carrer que discorre vora al riu vers a la nostra dreta per anar a parar a la carretera principal que travessa el poble. Creuem el pont sobre el riu Bastareny (vers a la nostra esquerra).

FOTO PAKO CRESTAS

0,03 h. Una vegada estiguem al costat oposat del pont, trobem un vial asfaltat ascendent a ma esquerra de la carretera, per on surt el camí de pujada a Brocà. Cartell indicador. A partir d’aquest moment seguim les taques de P.R.

0,04 h. A mitja pujada del vial hi ha una bifurcació de carrers. Obviem el brancal de l’esquerra i continuem pujant recte per la forta pujada.

0,08 h. Final de l’asfalt, ja hi som fora del poble. Continuem per l’ample pista que puja de manera suau vers a l’ E.N.E. Marques de P.R. (grogues i blanques).

0,12 h. Bifurcació. Seguim per la pista principal que es la que continua per l’esquerra. Cartell indicador. Marques P.R.

0,19 h. Un brancal se’ns incorpora per la nostra esquerra. Seguim per la pista principal amb la mirada posada a la propera masia. La pista segueix vers al N, i aquests tram es bastant planer.

0,21 h. Mas de la Cavallera. A la part posterior del mas, on hi ha un corral per vaques, trobem una bifurcació. Cartell indicador. Seguim per la pista de l’esquerra. Marques de P.R.

0,24 h. Neix a ma dreta una pista en desús que obviem per seguir tot recte per la pista principal que en aquest tram continua essent molt planera.

FOTO PAKO CRESTAS

0,27 h. Bifurcació de pistes i al cor de la mateixa neix un corriol pel mig del bosc que es el que haurem de seguir. Marques grogues i blanques del PR.

0,32 h. Després de creuar una zona de bosc bastant planera ens topem de nou amb una pista que haurem de seguir vers a la nostra dreta, tot començant un tram de pujada ferma. Marques de P.R.

0,37 h. Bifurcació. Cal seguir pel brancal de l’esquerra. Marques de P.R. Continua la pista guanyant alçada i descriu un parell de marcats revolts. No te pèrdua possible.

0,48 h. Plans de la Roca de la Guilla. 891 metres. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta en direcció S.E. Ara ja podem gaudir d’una panoràmica local bastant general del conjunt de cases disgregades de Brocà.

0,57 h. Bifurcació. Seguim el brancal de l’esquerra, o sigui, el superior, deixant momentàniament el P.R. Seguim per una pista molt planera que transcorre pel nord del mas de Cal Companyó, ben visible a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

1,02 h. Anem a parar a una pista transversal on tornarem a coincidir amb el P.R. Seguim la mateixa en sentit ascendent vers a la nostra esquerra.

1,10 h. Bifurcació amb cartell indicador. Seguim per la pista superior que continua tot recte obviant el brancal que surt a la nostra esquerra.

1,14 h. Bifurcació amb cartell indicador. En realitat la pujada vers al cim de Sant Marc de Brocà continua pel brancal ascendent de la dreta, però per tal de visitar l’esglesiola seguim el brancal de l’esquerra vers al N-N.O., tenint en compte que després recularem a aquest punt.

1,16 h. Ja hi som davant de Sant Martí de Brocà. 905 metres. Una vegada conclosa la visita de rigor desfem les nostres passes vers a l’anterior bifurcació.

1,18 h. Bifurcació. Seguim el brancal ascendent. Cartell indicador. Bona pista. Marques de P.R.

1,31 h. Passem per davant de les cases de Brocà. Una d’elles ben conservada i amb signes de ser habitada amb freqüència i una altre en runes. Continuem la pista ascendent en diagonal vers a l’est, amb lleugeríssima tendència N.E.

1,53 h. Mas en runes de Cal Sobirana, al marge esquerra de la pista. Continuem pujant per la mateixa sense pèrdua possible. Marques de P.R.

2,22 h. Després d’uns marcat revolt trobem una pista secundària que neix vers a la nostra esquerra i que obviem. Continuem pujant per la pista principal. Marques P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

2,34 h. Bifurcació vers a la nostra esquerra que ignorem. Cartell indicador. Seguim la pista principal vers a la dreta, continua pujant de manera suau i s’interna en una zona de bosc.

2,38 h. Bifurcació. Cartell indicador. Seguim el brancal de l’esquerra, que continua pujant vers a l’est per continua pujant de manera suau descrivint marcats revolts.

2,44 h. Al marge esquerra de la pista hi trobem un rètol indicador que ens informa que en aquest indret neix la drecera directa de baixada. Cal parar especial atenció a aquest punt ja que serà l’indret per on deixarem la pista durant el traçat de baixada. Ara la pista continua de manera horitzontal vers al N.O.

2,46 h. Pla del Castell. 1.304 metres. Cartell indicador. Abandonem la pista i travessem el prats abandonats vers a la nostra dreta, pel marge superior del pla (taques de PR als boscos situats al límit superior del pla).

FOTO PAKO CRESTAS

2,30 h. La pista conclou sota una torreta elèctrica i ara continua una senda ascendent. A partir d’aquest moment torbem un popurri de marques de pintura (PR; vermelles i blau cel), predominen les darreres, o sigui, les blau cel. Fem ara la darrera pujada amb forta pendent pel mig del bosc, alternant zones de grades amb boscuries inclinades. Cal parar atenció a les taques de pintura i seguir el camí traçat. No serà fins al cim que s’obre la perspectiva més enllà dels arbres.

3,00 h. Cim de Sant Marc de Brocà, 1.608 metres, on trobem les restes de l’ermita. Una vegada haurem gaudir del merescut descans del cim, davallarem tot seguint les nostres passes.

3,25 h. Pla del Castell, 1.304 metres, on trobem l’inici de la drecera. (cartell indicador). Deixem la pista i travessem una zona de prats amb arbres dispersos, prenent com a referència una torreta elèctrica. Al peu de l’esmentada torreta comença la senda que davalla pel mig del bosc de manera clara. En aquest sector no hi ha taques de pintura.

3,32 h. Anem a parar a una nova drecera transversal horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra.

3,37 h. Mas del Castell. Unió de camins. Coincidim de nou amb les marques de PR. Continuem el nou camí en sentit descendent vers a la nostra dreta.

3,39 h. Neix un nou camí perpendicular vers a la nostra dreta, el qual obviem per continuar davallant. Marques de P.R.

3,44 h. Travessem un camí transversal. Continuem davallant vers l’est, alternant sectors de baixada amb trams de senda horitzontal. Marques de P.R.

3,54 h. Anem a parar a una pista transversal, la seguim pocs metres vers a la nostra esquerra per empalmar de nou amb la senda de baixada que ara perd alçada de manera decidida. Marques de P.R:

FOTO PAKO CRESTAS

3,56 h. Anem a parar a la font de Brocà. Continuem davallant per la senda que ara es transforma en un camí més ample. Al poc passem pel costat esquerra del mas de Can Galló. El camí continua baixant vers al sud, tendència S.O.

3,57 h. Ja hi som de nou a Sant Martí de Brocà. 905 metres, on coincidim amb el camí de pujada que desfarem de manera íntegra.

4,40 h. Desfent els passos de la pujada ja hi serem de nou al punt de partida: el racó de l’avi a Guardiola de Berguedà. 720 metres.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-marc-de-broca-des-de-guardiola-de-bergueda-46885993

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: