COLLADA DE TURBIANS PEL ROC DEL QUATRE BATLLES I CARENA DE LA BAGA.

La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-3-blog-catalonia-trekking.jpg
VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-1-blog-catalonia-trekking.jpg
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
La imagen tiene un atributo ALT vacío; su nombre de archivo es banner-2-blog-catalonia-trekking.jpg
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió amb forta i llarga pujada un xic monòtona i pesada al principi, sacrifici que es veu totalment compensat pel meravellós tram elevat de la zona alta de la carena de la Baga, amb espectaculars vistes panoràmiques sobre les valls de Vallcebre i Saldes. Cal destacar les runes dels masos de Cal Misèria i Rocadecans, perduts en uns dels indrets completament inhòspit. El nom del primer ens fa una idea exacta de com hauria de ser la visa en aquestes contrades.

Des del coll de Turbians podem davallar per l’estret de Turbians i Santa Fe de Quer per anar a parar a Bagà i des d’aquí tornar pel camí Nicolau a Guardiola de Berguedà i tancar així un llarg i bonic periple.

Temps: 2 hores i 33 minuts per la pujada i poc més de dues hores pel retorn pel mateix itinerari.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 765 metres de pujada i 31 de baixada pel trajecte d’anada i l’equivalent en sentit contrari per la tornada.

Dificultat: Mitja – Alta

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el trajecte. Cal dur tota l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Guardiola de Berguedà * Sant Llorenç prop Bagà * torrent dels Bacs * Roca de Cal Viudo * Serrat dels Moixons * Roc de Quatre Batlles * mas de Can Misèries (runes) * runes del mas de Rocadecans * Cap de la Baga de Perleta * Collada de Turbians.

Punt de partida: Guardiola de Berguedà. 720 metres. Podem sortir a peu del mateix establiment del Racó de Ca l’avi – Hotel Casa Duaner. Més informació www.elrecodelavi.com

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Guardiola de Berguedà. 720 metres. Sortim de ca l’avi i pugem pel carrer lateral de forta pujada per creuar la carretera en transversal i continuar pujant per un vial asfaltat que descriu un gran revolt. Es el camí al Santuari de Sant Llorenç (cartell indicador). Marques de G.R. a partir del moment en que creuem la carretera.

0,11 h. Sant Llorenç prop Bagà. 770 metres. Cartell indicador. Prenem el camí horitzontal que discorre per sobre el monestir i que ens duu vers al nord. Marques de G.R.

0,14 h. Bifurcació de camins. Cartell indicador. Seguim en horitzontal pel camí que segueix vers al nord (taques grogues) deixant de costat el corriol que davalla vers a la dreta (per on continua el G.R. que abandonem).

0,20 h. Bifurcació de camins. Seguim pel brancal de l’esquerra. Marques grogues.

0,23 h. Creuem el torrent dels Bacs. El camí puja en mig del bosc pel marge dret del llit del torrent. Curt tram de pujada forta. En realitat surten dos camins paral·lels que s’ajunten més amunt. Ara re orientem les nostres passes vers a l’oest.

0,34 h. Anem a parar a una pista transversal que presenta tres brancals. Seguim tot recte pel brancal del centre en sentit ascendent. Seguim en direcció oest. Taques grogues.

0,36 h. Just abans del següent revolt, un corriol neix a banda esquerra de la pista i s’endinsa al bosc. Es el camí a seguir. Cal prendre especial atenció a aquesta bifurcació ja que costa un mica de veure i la tendència natural seria la de continuar per la pista. Ens ajudaran les taques grogues.

0,40 h. Creuem transversalment un camí en desús. Seguim per la senda que guanya alçada pel mig del bosc. Poc després passem per sota de la Roca de Cal Viudo.

0,52 h. El camí es bifurca per tornar-se a ajuntar poc més amunt. De fet hi ha la variant que descriu revolts i la drecera directa per on trobem les taques de pintura groga.

FOTO PAKO CRESTAS

1,07 h. Serrat dels Moixons. El camí va a parar a una pista a l’alçada d’un revolt. De fet abandonem la pista de manera immediata, ja que una nova senda neix a la nostra esquerra des del mateix revolt, tornant a guanyar alçada pel mig del bosc. Taques grogues.

1,50 h. Roc de Quatre Batlles. 1.376 metres. Ja hi som dalt de la Carena de la Baga, on conclou la forta i constant pujada. Traspassem l’aresta boscosa i continuem vers a l’oest pel corriol que ara transcorre pel vessant sud de la carena. En aquets tram passem pel costat de les runes poc visibles de mas de Can Misèries, que resten a l’esquerra del camí.

2,15. Bifurcació. Anem a parar a una senda transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció oest. Senderó horitzontal.

2,20 h. Collet on trobem les runes del mas de Rocadecans. Seguim l’aresta en mig de prats abandonats que puja en diagonal de manera suau vers a l’oest, tendència N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

2,29 h. Traspassem l’aresta del Cap de la Baga de Perleta, a l’alçada aproximada de 1.485 metres.. El camí davalla de manera suau pel costat oposat de l’aresta (vessant obac) dirigint-se vers al N.E. Taques grogues.

2,33 h. Collada de Turbians. 1.454 metres. En aquest punt trobem la carretera asfaltada. Des d’aquest punt podem optar per pujar a la Roca Tiraval (veure excursió de pujada a la Roca per Santa Fe de Quer), davallar per l’Estret de Turbians (camí que va a parar a Bagà) o desfer el mateix camí de pujada per tornar a Guardiola de Berguedà.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/collada-de-turbians-pel-roc-del-quatre-batlles-i-carena-de-la-baga-46887095

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: