SANT JULIÀ DE CERDANYOLA – COLL SOBIRANA. VOLTA DE L’OLLA DE SANT JULIÀ.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió de mitjana durada però molt variada en general. Cal destacar els murs de pedra o carreus abandonats del primer tram, la part alta del cingles de Coma Verda amb bones vistes panoràmiques i la fageda del vessant nord del Cap d’Amunt de la Solana, sense dubte una de les millors fagedes de la comarca. La ruta esta totalment senyalitzada seguint les marques de PR i del GR. Una bona introducció per conèixer la part del massís del Catllaràs més propera a la població de Guardiola de Berguedà.

Temps: 2 hores i 30 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 350 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Mitja.

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el recorregut, trobarem aigua quan ja estem tornant a entrar al poble desprès de quasi tancar el periple. Cal dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Sant Julià de Cerdanyola * Clot de l’Alzinet * cingles de Coma Verda * Coll de Jou * Pas de la Tanca * Collada de Sobirana * Mas de Sobirana * la Torrentera * Roure Gros * Sant Julià de Cerdanyola

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Sant Julià de Cerdanyola. Des del Racó de l’avi (Guardiola de Berguedà) (www.elrecodelavi.com) prendrem la carretera interior de Guardiola direcció la Pobla de Llillet i just a la rotonda de sortida del poble hi trobem la carretera de 4 quilòmetres que ens porta a Sant Julià.

Itinerari: 0,00 h. Sant Julià de Cerdanyola. 960 metres. Essent a l’encreuament principal del centre del poble, veurem un cartell indicador. Seguim uns quans metres vers al N.O. tal com si volguéssim començar a davallar per la carretera d’accés del poble en sentit Guardiola. Al poc trobarem unes escales de pedra i el corriol que surt en sentit descendent al marge dret de la carretera, just a l’alçada d’un revolt. Es el moment d’abandonar el carrer i prendre el camí empedrat. Marques grogues i blanques del PR.

Pugem al costat un tancat amb filferro que resta a la nostra dreta. Poc després pugem pel mig de carreus abandonats. Cal prendre especial atenció a les senyals ja que a l’alçada dels primers murs de pedra el camí flanqueja vers a l’esquerra i va a buscar el llit sec del Clot de l’Alzinet. Poc després continuem pujant vers al nord guanyant alçada per una senda que va fent ziga zagues en mig dels murs de pedra abandonats. Continuarem vigilant de seguir la millor traça tot seguint les senyals de pintura.

FOTO PAKO CRESTAS

0,27 h. Ja hem conclòs la pujada pel vessant sud de la muntanya i arribem dalt de l’aresta. Ja hi som a la part alta de les cingles de Coma Verda (que cauen vers al nord). Ara l’entorn canvia radicalment, ja que ens endinsem al bosc i deixem el terreny obert de la soleia. El camí continua ben marcat i amb taques de pintura del PR i taques de pintura de color blau cel, en direcció est, tot seguint la linia natural de la part alta del cordal.

0,35 h. Bifurcació de sendes, per l’esquerra continuen les taques blaves i per la dreta continuen les marques del PR (grogues i blanques). No cal patir, ja que totes dues alternatives es tornen a  ajuntar al poc, o sigui, que totes dues son correctes. Potser resulta més aconsellable l’alternativa de la dreta. Taques blaves i del P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,50 h. Ja hi som dalt de la cota 1.285 metres, al punt més alt de les cingles de Coma Verda. Continuem davallant pel corriol ben marcat, ara en tendència a l’E.-S.E., al poc tindrem bones vistes panoràmiques sobre la Vall de la Pobla de Llillet i el Puigllançada.

1,03 h. Coll de Jou, 1.272 metres. Creuem una ample pista de terra en transversal i prenem el camí que s’endinsa al bosc en direcció est i que discorre a prop de la pista, gairebé en paral·lel. La pista que acabem de creuar resta a la nostra esquerra pocs metres sota nostre.

1,05 h. Som a tocar de la pista, que es ben visible a l’esquerra, i trobem una bifurcació. Vers a la nostra dreta davalla un camí amb les taques blaves. Es el moment d’abandonar les esmentades marques i seguir vers a l’E. S.E. per les marques del PR. Al principi el camí guanya alçada però de seguida es suavitza i es fa força horitzontal. Comença ara el llarg flanqueig pel vessant nord del cap d’Amunt de la Solana, que ens deleixa amb una de les millors fagedes de la comarca.

FOTO PAKO CRESTAS

1,27 h. Creuem una pista en desús. Ara el camí comença a guanyar alçada. Seguim les marques del P.R.

1,32 h. Pas de la Tanca, 1.297 metres. Traspassem el cordal en mig del bosc i comencem a davallar de manera decidida vers a l S.E. Marques del P.R. (grogues i blanques).

1,37 h. Collada de Sobirana. 1.217 metres. Anem a parar a la carretera. Cartell indicador. Prendrem la pista que davalla vers a l’Oest, tendència S.O. i que neix just a pocs metres a la nostra esquerra en el moment en que la carretera dibuixa una semi corba. Ara seguirem les marques de G.R. Camí ample i còmoda.

1,55 h. Mas de Sobirana. El camí amb les marques de GR (vermelles i blanques<) passa just pel marge esquerra del mas, continuant la suavíssima davallada vers a ponent, creuant en transversal la pista d’accés al mas.

1,59 h. Surt una bifurcació que ignorem a la nostra esquerra, tot donant-li l’esquena.

2,01 h. Nova bifurcació vers a la nostra dreta. Nosaltres seguim per la pista principal que traspassa el llit sec de la Torrentera, En aquest punt abandonem les marques de G.R.

2,07 h. Anem a parar a la carretera asfaltada, just al costat trobem un gran dipòsit d’aigua. Seguim la carretera en sentit descendent vers a l’oest.

FOTO PAKO CRESTAS

2,17 h. Passem pel costat del Roure Gros. Se’ns incorpora una pista per la nostra dreta i tornem a retrobar-nos amb les marques de G.R: Seguim la carretera en sentit descendent sense pèrdua possible.

2,30 h. Sant Julià de Cerdanyola. 960 metres. Punt final del periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TRE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/sant-julia-de-cerdanyola-coll-sobirana-volta-de-lolla-de-sant-julia-46842222

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: