GUARDIOLA BERGUEDÀ – VOLTA PER LES CASES NOVES – LA TOSSA – LES ESPOSES

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curta però variada excursió, molt adient per una tarda d’estiu o per un matí a la resta de l’any. El periple te diversos sectors ben diferenciats: el primer consta d’un bonic passeig a la vora del riu, el segon d’una pujada ferma per un indret que ens donarà una sensació de certa soledat i per últim l’altiplà solei on es on situa Sant Julià de Cerdanyola amb la seva baixada a Guardiola, on passarem pel Santuari de les Esposes i la drecera del “bosc Obscur”.

Temps: 2 hores i 45 minuts

Desnivell: 360 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: Al Cap del Grau i al poble de Sant Julià de Cerdanyola

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Guardiola de Berguedà * riu Bastareny * Església de Sant Llorenç de Guardiola * riu Llobregat * Les Cases Noves de Collet * cingles de la Roca Roja * Caps dels Roquers * Cap del Grau * Sant Julià de Cerdanyola * riu de Cerdanyola * Monestir de les Esposes * bosc Obscur * Guardiola de Berguedà.

Punt de partida: Guardiola de Berguedà. 720 metres. Podem sortir a peu del mateix establiment del Racó de Ca l’avi – Hotel Casa Duaner. Més informació a www.elrecodelavi.com

Itinerari: 0,00 h. Guardiola de Berguedà. 720 metres. Sortint del racó de Ca l’avi prenem el carrer situat a la vora del riu vers a la dreta fins a trobar la carretera, seguim la mateixa vers a l’esquerra tot passant per sobre el pont del riu Bastareny i seguim vers a la plaça central del poble.

0,05 h. Centre del poble, rotonda. Església de Sant Llorenç de Guardiola. Cartell indicador. Seguim la carretera o carrer principal de la població vers al sud. A l’alçada del que era l’antiga estació de tren, avui transformada en oficina de turisme, deixem la carretera per baixar unes escales i continuar pel vial paral·lel a la carretera, també en direcció sud.

0,15 h. Passem pel costat de CAP, ens situem davant de l’escala bressol, girem vers a l’esquerra per anar al voltant del cap de futbol i seguim la pista de terra situada al marge esquerra de les instal·lacions esportives, orientant les nostres passes vers al pont que haurem de passar per sota.

FOTO PAKO CRESTAS

0,19 h. Passem per sota el pont i sortim definitivament del poble. Comença ara un bonic passeig vora al riu Llobregat (sota el pont s’ajunten el riu Bastareny que es tributari i el Llobregat, que es el principal). Tram planer, amb ombra gràcies als arbres de ribera.

0,23 h. Trobem una font a ma dreta i una bifurcació ascendent que ignorem. Seguim per l’agradable camí planer situat al marge dret de les aigües.

0,34 h. El camí abandona la vora del riu i puja en diagonal a la nostra dreta en direcció sud. Al poc anem a parar a uns descampats situats al costat de la carretera. Davant nostre hi ha unes pantalles de propaganda. Seguim pel mig dels plans vers al sud. Camí.

0,38 h. Les Cases Noves de Collet, 700 metres. A l’alçada del pont de vianants que passa per sobre la carretera trobem un cartell indicador. Sense necessitat de pujar al pont anem en sentit contrari, o sigui, vers a l’esquerra, a la recerca del pont que creua per sobre el riu. Cartell indicador.

0,40 h. Una vegada situats al marge esquerra de les aigües, havent creuat al pont, trobem una bifurcació. Seguim el brancal de l’esquerra. Taques grogues.

0,42 h. Nova bifurcació. Seguim pel brancal ascendent de la nostra dreta en direcció est. Taques grogues.

0,44 h. Hem iniciat la pujada. Nova bifurcació. Seguim pel brancal ascendent de la dreta. Marques de pintura groga.

0,55 h. Anem a parar a un nou camí transversal que puja en diagonal i que seguirem en sentit ascendent vers a la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

0,59 h. A ple camí, en forta pujada, trobem una sèrie de falses bifurcacions, ja que totes elles son camins que tornen a ajuntar-se. Curiosament les taques grogues ens fan pujar per la drecera més costeruda.

1,10 h. Arribem dalt de l’aresta i traspassem la mateixa. Ara el camí ens dona més pausa al acabar-se la forta pujada. Bones panoràmiques locals. Seguim la clara senda que està senyalitzada amb taques de pintura groga. Tot seguit be el tram més atractiu de la pujada, passarem per uns carreus abandonats i per sota els cingles de la Roca Roja.

1,22 h. Caps dels Roquers. 982 metres. Anem a parar a una mena de collet. Cartell indicador i bifurcació de camins. Malgrat que anant vers a la nostra esquerra podríem arribar abans al poble de Sant Julià, optarem per continuar recte pel marge de l’aresta vers a l’est, per fer l’excursió més agradable. Marques grogues.

1,35 h. Cap del Grau. 1.060 metres. Estem al punt més alt del periple. Bonic indret amb una bona font d’aigua conduïda per una recent canalització. Indret que convida a fer una pausa. Balconada panoràmica amb bancs per seure. Cartell indicador. Seguirem l’ample pista de l’esquerra, que flanqueja pel costat nord del turó del Puig i que perd alçada de manera molt suau.

FOTO PAKO CRESTAS

1,40 h. Unió de pistes. Cartell indicador. Seguim tot recte davallant de manera suau vers a l’est. Al poc tornem a trobar les taques grogues.

1,45 h. Abandonem l’ample pista i seguim per un corriol que neix a ma dreta, tot seguint les taques grogues. El poble ja es veu pròxim. Just al situar-nos a la zona de camps abandonats limítrofes de les cases més altes, la senda tendeix a perdre’s, tota vegada que resulta fàcil anar a parar a qualsevol dels carrerons del poble. Una vegada en mig de les cases anirem seguint els vials a la recerca de l’església.

1,55 h. Església de Sant Julià de Cerdanyola. 960 metres. Centre del poble, per sortir caldrà seguir les marques de G.R que van en tendència a l’ O.N.O.

2,00 h. Sortida de poble pel costat del cementiri. A ma dreta surt el corriol descendent. Marques de G.R.

2,08 h. Bifurcació, seguim el brancal de la nostra dreta que es bastant horitzontal.

2,09 h. Creuem el riu de Cerdanyola, que acostuma a ser una petita torrentera. Seguim la senda amb marques de G.R. que al poc inicia una suau pujada.

2,16 h. Monestir de les Esposes. Estem al costat de la carretera. DE fet haurem de continuar per la mateixa en sentit descendent per continuar l’excursió.

FOTO PAKO CRESTAS

2,21 h. Trobem la drecera del “bosc Obscur” que evita amb una forta baixada pel mig del bosc, un parell de marcats revolts de la carretera. Marques de G.R. En realitat son tres dreceres i un quart tram curt que ens escurcen la baixada per l’asfalt, anant a parar al tram final de la carretera, ja a les proximitats de Guardiola.

2,45 h. Guardiola de Berguedà, 720 metres. Ja hi serem al Racó de l’Avi, donant per finalitzada l’excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/volta-per-les-cases-noves-la-tossa-les-esposes-46052468

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: