Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

SERRA DE BUSA I CAPOLATELL (PRESÓ DE BUSA) PER LA CANAL DE L’OM.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Bona alternativa per a pujar a la presó de Busa des de la part de la Vall de Lord, sense complicacions ni trams vertiginosos.

De les diverses alternatives que presentem en aquest recull d’itineraris per pujar a la presó de Busa (que representen un total de cinc), aquesta es sens dubte la més còmoda i ràpida.

Temps: 2 hores i 15 minuts per la pujada i menys de 2 hores per la baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 500 de pujada i l’equivalent pel retorn.

Llargària: 4 quilòmetres 500 metres

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tota l’excursió, caldrà dons dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència:* Canal de l’Om * Runes de Trassera * Creu de Capolat * Presó de Capolat

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Part inferior de la Canal de l’Om. Des del càmping d’ Aiguadora prendrem la carretera LV-4241 en direcció a Sant Llorenç de Morunys. Just abans d’arribar a la població i trobem el trencall de la carretera C-462 en direcció Solsona. Passarem per sobre del pont del Pantà de la Llosa de Cavall, creuarem un primer túnel, tot seguit hi ha un marcat revolt (Rasa de la Valiella) i després un segon túnel. Immediatament després del segon túnel aparquem. Hi ha una bona esplanada al marge dret de la carretera (sobre el pantà).

Itinerari: 0,00 h. Part inferior de la Canal de l’Om. 840 metres. Pugem per la pista que neix al marge esquerra de la carretera que s’enfila en direcció E. La pista en desús no te pèrdua possible. Marques de pintura blava.

0,40 h. Unió de pistes. Cal continuar la nova pista que hi trobem, que encara està millor marcada, vers a l’esquerra en sentit ascendent i continuar-la sense pèrdua possible fins a les runes de Trassera. Marques blaves.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h.Runes de Trassera. Punt d’unió de les opcions A- B d’aquesta etapa. Cal continuar per la pista vers a l’est. Marques grogues. Als pocs metres hi trobem un trencall per on neix un corriol a ma dreta que s’endinsa per dins del bosc. Es el moment d’abandonar la pista. Taques grogues. Ara el camí va apropant-nos a sota el vessant nord de les cingles del Capolat, descrivint una mena d’enorme arc lleugerament ascendent.

1,25 h. Bifurcació de camins. Deixem el camí horitzontal i prenem el trencall que puja de manera pronunciada vers a la nostra dreta. Taques grogues. Aquest sector el camí no esta tan ben fressat, si be les taques grogues son abundants. Just a la part alta anem a parar a un altre camí transversal que tal sols continuarem vers a l’esquerra per pocs metres, ja que neix un altre brancal ascendent a la dreta que es el que ens portarà a l’aresta, després de superar un bonic tram de canal amb ferm pedregós i una flanqueig sobre una cornisa.

FOTO PAKO CRESTAS

2,05 h. Creu de Capolat. 1.340 metres. Taula panoràmica. Canvi sobtat de paisatge, sortim del bosc inclinat a les altes planúries de la Serra de Busa. Al costat sud de l’aresta veiem l’ample corriol que ens porta vers a la presó. Malgrat que per visitar-la caldrà fer i desfer el mateix camí, ja que haurem de retornar a la Creu, es del tot imprescindible la visita a la Presó, ja que es un dels punts més interessants de la travessia. Així dons prenem la ample senda vers a la nostra dreta en sentit oest. Taques grogues.

2,20 h. Presó de Capolat, 1.310 metres. Accedirem per la passarel·la d’entrada. Aquesta torre, encinglada per a tot arreu, es va utilitzar com a presó pels presoners de guerra francesos durant l’ocupació de Napoleó, llavors hi havia una passarel·la de fusta que era enretirada i que anul·lava l’única sortida a peu d’aquest turonet encinglat; d’aquí be que ens convertís en una veritable presó natural.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/serra-de-busa-i-capolatell-preso-de-busa-per-la-canal-de-lom-45733312

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: