Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

TOSSAL DEL SANTUARI I VOLTA A LA MOLA DEL LORD.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Volta circular al voltant de l’imponent Mola del Lord amb dues part ben diferent i susceptibles de ser dividides, escorçant per tant l’excursió.

La primera per es la pujada al Tossal del Santuari, amb bones vistes panoràmiques des de l’aresta (no des del cim) i una baixada que ens demanarà tenir un “bon peu” muntanyenc. (molt còdols, relliscosa).

La segona part de l’excursió es la volta en si a la Mola, en la qual baixarem a tocar de les aigües del pantà, on tindrem un bon paisatge escaient per fer un bon grapat de fotos.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:3 hores.

Desnivell:454 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària:9 quilòmetres 170 metres

Dificultat:Baixa

Punts d’aigua:Només hi ha una font a les proximitats del punt d’inici i/o punt final, que es la font de Sant Isidre

Punts de referència: * Túnel del Roc Foradat * Tossal del Santuari * Collet del Santuari * Casa de Sallord * Pantà de la Llosa * Mirador de la Trona * Clot de l’Infern * Soleia del Lord * La Caseta * Collet del Santuari * Font de Sant Isidre * Túnel del Roc Foradat.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida:Túnel de Roc Foradat. Des de l’alberg Torre del baró agafar la carretera C-462 fins a Sant Llorenç de Morunys, des d’aquí prendre la carretera LV-4241b direcció Port del Comte fins a trobar uns dos quilòmetres, el vial asfaltat que va es direcció al Santuari del Lord (indicació). Just al travessar la serra per un túnel deixem el vehicle a un costat de la carretera i comencem a caminar.

Itinerari:Km. 0,0. Túnel del Roc Foradat, seguim l’asfalt uns quants metres en direcció oposada la túnel i de seguida hi trobem una pista ascendent amb ferm de còdols a la esquerra que puja en diagonal i que és per on continuarem caminant. Cartell indicador.

Km. 0,28. Bifurcació de dues pistes. Cartell indicador. Just al marge dret de la pista inferior comença una senda que es per on haurem de continuar. Pugem per l’aresta boscosa guanyant alçada en direcció S.E.

Km. 1,0. En un petit prat en forma de collet abandonem momentàniament el camí per continuar pujant vers al S.E. a la recerca de la cota més alta de la muntanya.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,1. Tossal del Santuari. 1.252 metres. Punt més alt del periple. Cimal mancat de vistes ja que tot ell està poblat per bosc. Cartell penjat en un arbre. Desfem les nostres passes i davallem al collet on hem abandonat prèviament la senda que seguirem de nou vers a la nostra dreta voltant el cim que acabem de coronar pel seu costat obac.

Km. 1,4. Una vegada a l’aresta, on podrem gaudir de les vistes panoràmiques, davallarem vers al O.S.O. seguint indicacions (cartells quadrats amb sagetes) i fites. Davallem per una senda semi marcada fàcil de perdre i per ferm ple de còdols. Atenció, baixada on caldrà tenir un bon peu muntanyenc.

Km. 2,0. Collet del Santuari. Tornem a l’asfalt just en el punt on aquest termina i trobem la zona d’aparcament del Santuari. Davallem per la pista que neix a la nostra esquerra en direcció S.E.

Km. 2,2. Bifurcació a l’alçada d’un revolt. Seguim davallant per la pista principal dibuixant el revolt vers a la nostra esquerra. Al poc la pista torna a fer un altre revolt re orientant les nostres passes vers al S.E.

Km. 3,1. Deixem la pista i seguim una drecera descendent que neix a la nostra esquerra.

Km. 3,2. Casa de Sallord. Retrobem la pista que continuarem vers a la nostra esquerra en direcció N.E. Traçat en desús a partir de la casa.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 3,4. Camí en desús que surt vers a la nostra esquerra i que ignorem. Seguim perdent alçada.

Km. 3,5. Revolt. Ignorem un camí en desús que surt a la nostra esquerra i continuem perdent alçada per la pista que continua davallant vers a la dreta. Al poc ja hi serem vora les aigües del Pantà de la Llosa. La pista ara voreja molt a prop de les aigües per traçat planer vers al sud i després S.O.

Km. 4,8. Mirador de la Trona. Punt panoràmic al costat de pantà, just en una mena de banya que entre endinsant-se a les aigües. Continuem per la pista que ara es re orienta vers al N.O. abandonant la vorera dels pantà i endinsant-se a l’anomenat Clot de l’Infern.

Km. 5,1. Neix una pista en diagonal vers a la nostra dreta que agafarem abandonant el fons de la vall. Pugem en direcció S.E.

Km. 5,3. Bifurcació. Seguim el camí ascendent que continua en diagonal a la nostra esquerra.

Km. 5,6. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.O. Bones vistes panoràmiques locals sobre els estimballs de la Mola del Lord. Seguim ara un tram bastant planer on la majoria del temps estem per dins del bosc, es l’anomenada Soleia del Lord.

Km. 7,2. La Caseta (on es veuen les runes). Mena de riera seca. Deixem la pista i prenem un sender ascendent que puja vers a la nostra dreta en direcció est.

Km. 7,6. Estem de nou al Collet del Santuari on retrobem el vial asfaltat que seguirem vers a la nostra esquerra per retornar al punt de partida per la carretera.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 9.0. Font de Sant Isidre. Situada al costat dret de la carretera.

Km. 9,2. Túnel del Roc Foradat. Ja estem de nou al punt de partida, donant per acabada l’excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tossal-del-santuari-i-volta-a-la-mola-del-lordtrack-45685681

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: