Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES PEL FORAT DE LA BÒFIA I PORTELL DEL LLOP – DES DE L’HOTEL DE L’AVET.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Gran clàssica de la zona que puja el sostre comarcal del Solsonès tot passant pel famós i curiós forat de la Bòfia, gran pou natural que conserva neu de manera perpètua en el seu fons.

Temps: 1 hora 50 minuts.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 598 metres de pujada i 30 metres de baixada per la pujada i l’equivalent a la inversa per la tornada.

Llargària: 5 quilòmetres 540 metres

Dificultat: Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap font pel camí. Es convenient dons dur l’aigua necessària des de bon principi.

Accés al punt de partida:Aparcament del Sucre. Des de l’hotel l’avet agafarem el vehicle per fer el curt tram de carretera asfaltada que, passant pel que es el centre de les pistes d’esquí de Port del Comte, ens duu a l’aparcament secundari o auxiliar conegut com el Sucre.

Itinerari:Km. 0,00. Aparcament del Sucre. Prenem la rasa que puja per la zona de remuntadors, pujant per l’ample Rasa de la Bòfia en O.S.O.

Km. 0,71 – Després de passar sota el segon remuntador hi ha una bifurcació de pistes. Nosaltres seguim per la nostra dreta pel nervi de la rasa, a partir d’aquest punt la pendent s’accentua. Continuem guanyant alçada durant una bona estona per la pròpia rasa on es va alternant el llit de pedres petites i pendents d’herba. Forta pujada sense pèrdua possible.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,8 – Forat de la Bòfia. Curiós pou natural protegit amb unes cordes que fan d’àrea de seguretat i que val la pena no traspassar-les per qüestions de seguretat. Cartell indicador. Seguim pujant una mica per un corriol i de seguida anem a parar a una pista horitzontal que seguirem vers a la nostra dreta en direcció nord.

Km. 2,1 – Bifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra esquerra en direcció nord.

Km. 2,8 – Portell del Llop, 2.104 metres. La pista descriu un revolt molt marcat i fa un canvi radical d’orientació redreçant les nostres passes vers al O.S.O.

Km. 3,3 – Prat Piquer. Abandonem la pista, creuem una zona de prats i a l’altra banda de la suavíssima coma visualitzem un estret corriol ascendent en diagonal que seguirem en direcció oest. Taques blaves.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,0 – Anem a parar a una pista en desús o roderes que seguirem vers a la nostra dreta en sentit ascendent i direcció N.N.O. Poc a poc anem deixant a sota la línia de bosc que aquí ja es molt dispers.

Km. 5,0 – Planell de Coma Condesa. Abandonem les roderes i seguim per sobre de l’ample llom vers a l’E.N.E. seguint una línia d’estaques de fusta que remunten per sobre de la part alta del Cap de les Pedrusques sense arribar al propi cim, ja que flanquegem deixant-lo a la nostra dreta i davallant després directament al collet que queda entre aquest cim i el principal.

Km. 5,6 – Coma Condesa. Collet situat entre el Cap de Pedrusques i el Pedró. Remuntem directament per la vessant directe cap al llom, restes de roderes. Curta pujada en direcció N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,8 – Ja hi som al llom que seguirem vers a la nostra dreta. Pujada suau per un cordal amplíssim.

Km. 6,1 – Pedró dels Quatre Batlles, 2.388 metres, cim de la Serra de Port del Comte i de la comarca del Solsonès.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pedro-quatre-batlles-pel-forat-bofia-i-portell-del-llop-45719481

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: