Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

PRESÓ DE BUSA DES DE LA CASA DE LES POSADES, PEL GRAU DE L’ARENY.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Sens dubte una de les millors alternatives de la Serra de Busa on podrem contemplar la Presó des de baix pel peu del seu vessant sud, des del cim i de nou des de baix al peu de la seva paret nord.

Temps: 4 hores

Desnivell: 424 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Llargària: 9 quilòmetres 580 metres

Dificultat:  Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el trajecte.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència:* Cases Altes de les Posades * carretera C-462 * Casa Llobeta* Sant Iscle i Santa Victòria * La Creueta * Baumes de l’Areny * Rasa de l’Areny * Grau de l’Areny * Creu de Capolat * Presó de Busa * Creu de Capolat * La Creueta * Carretera C-462 * Cases Altes de les Posades

Accés al punt de partida: Les Cases de les Posades, a tocar de la carretera C-462 al seu pas pel Pantà de la Llosa abans d’arribar a Sant Llorenç venint des de Solsona. El conjunt de les Cases de Posada el formen les cases Altes, les cases Baixes i al mig l’esglèsia de Santa Eulàlia.

Itinerari:Km. 0,00. Des de les cases Altes de les Posades tornem a la carretera C-462 que seguirem vers a la nostra dreta en direcció Solsona durant uns quants metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 0,37 – Abandonem la carretera i prenem un corriol ascendent que neix a la nostra esquerra en direcció E.-S.E. Cartell indicador a la cruïlla. La senda te marques de pintura de colors verd i grog.

Km. 0,99 – Traspassem una mena d’aresta boscosa, moment en que el camí canvia radicalment d’orientació i puja vers al N.N.O. Taques grogues i verdes.

Km. 1,3Casa Llobeta. Mas en runes. Continuem la senda que puja pel seu costat dret en direcció N.E.

Km. 1,5Sant Iscle i Santa Victòria, també en runes. Continuem ara vers a l’est en suau pujada. Alguna estaca que ens indica per on continua el camí just passat les esglésies.

Km. 1,8 – Sender que se’ns incorpora per la nostra esquerra. Seguim recte vers a llevant.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 1,9-– La Creueta. Creuem una pista en transversal. Davant nostre hi ah una bifurcació en forma de “V”. Agafem el brancal de més a la nostra dreta. Camí en desús que al poc es transforma en una marcada senda.

Km. 3,2 –Baumes de l’Areny. Conjunt de coves o baumes naturals al peu de l’impressionant paret de la presó de Busa, el corriol tocant el peu de paret i s’enfila cap al E.N.E. per passar la torrentera seca de la Rasa de l’Areny i més tard el Grau de l’Areny, moment en que la senda llaurada a la pedra supera el marcat cinturó de roca tant característic de la muntanya.

Km. 3,7 – Situat ja al replà per sobre el cingle, trobem una bifurcació de camins. Seguim la senda de la nostra esquerra re orientant la marxa cap al nord i pujant pel Bosc de Casa Vila, que es de pins alts i bastant obert. Corriol ascendent que resseguirem amb l’auxili de fites.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 4,3 – Anem a parar a un camí ample i horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.O.

Km. 4,4 – Creu de Capolat. Excel·lent mirador. Continuem la senda vers a llevant, molt marcada i evident, davallant de manera suau.

Km. 5,3 – Presó de Busa, prèviament haurem passat per la pasarel.la de ferro que es l’única accés a aquesta presó natural. Després de la visita i de gaudir de les excel·lent vistes del seu extrem oest, retornem desfent les nostres pròpies passes fins a la Creu de Capolat.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 6,1 – Creu de Capolat. Davallem vers al nord de la cingle per un corriol que va pel marge de l’estimball i que neix a la nostra dreta, flanqueja i després per alçada. Haurem de desgrimpar una mena de canaleta de pedra fàcil que sembla un petit tobogan.

Km. 6,2. Anem a parar a un corriol transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció oest, passant just per sota de les paret nord de la Presó. Tram molt maco amb un corriol ben marcat que perd alçada de manera pronunciada tan bon punt deixem enrere la protecció de les muralles.

Km. 7,8 – Després de travessar una zona de bosc per un corriol descendent, anem a parar al camí per on hem iniciat la pujada final a la Presó, seguim dons per terreny ja conegut vers a la nostra dreta. Taques vermelles

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 8,0 – La Creueta. Creuem la mateixa pista que hem creuat al punt quilomètric 1,9 i seguim per terreny conegut vers a ponent.

Km. 8,1. Bifurcació. Coincidint amb el punt quilomètric 1,8, abandonem el traçat que hem fet durant la pujada i davallem vers a la nostra dreta en direcció N.N.O. Taques grogues.

Km. 8,4 – Bifurcació. Seguim la senda descendent de la nostra esquerra vers al N.O. Taques grogues.

Km. 8,6 – La senda mor en una pista que seguirem vers a la nostra esquerra.

Km. 8,9 – Bifurcació. Seguim la pista principal de la nostra dreta que al poc fa un revolt marcat i perd alçada cap a l’est.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 9,1 – Carretera C-462 que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció oest.

Km. 9,6 – Cases Altes de les Posades. Final de l’excursió.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR ELS TRACKS DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/preso-de-busa-des-de-la-casa-de-les-posades-pel-grau-de-lareny-45726878

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: