Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

PEDRÓ DELS QUATRE BATLLES DES DE COLL DE PORT PER LA RASA DELS CARBASSERS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:Pujada directa un xic monòtona i pesada, que ens permet pujar del Coll de Port al cim sense tocar asfalt.

Temps:2 hores per la pujada i poc menys de hora i 30 minuts per la baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell:678 metres de pujada i 25 metres de baixada per l’ascens i l’equivalent a la inversa pel descens.

Llargària: 5 quilòmetres 960 metres.

Dificultat: Mitja

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua:No hi ha cap font en tot el trajecte. Podrem aprovisionar-nos l’aigua al refugi de Coll de Port.

Punts de referència:* Coll de Port * Rasa dels Carbassers * font d’Arderic * Les Pedregueres * Tossal de l’Estivella * les Pedregueres * Pedró dels Quatre Batlles

Punt de partida:Coll de Port – Refugi de Coll de Port. 1.670 metres.

Característiques del refugi: Situat al mateix Coll a tocar de la carretera. Obert tot l’any. Guardat i amb tots els serveis: restaurant, habitacions, dutxes, WC, TV, àrea wifi. 34 places.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Coll de Port. 1.670 metres. Pugem pel marge de la carretera just davant del refugi en direcció sud on veurem una petita construcció blanca (torreta instal·lació elèctrica). Superat el marge de la carretera, a tocar de la torreta, hi ha una pista horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció S.E. La pista comença a perdre desnivell de manera suau.

0,06 h. Rasa dels Carbassers. Bifurcació. Deixem la pista en descens i prenem una nova pista que puja directament i de manera sobtada en direcció O-S.O. tot seguint la forma natural de la pròpia Rasa. Un cartell ens informa de que la nova pista està tancada al transit de vehicles als 100 metres.

0,17 h. Obviem una bifurcació que neix a la nostra esquerra. A partir d’aquest moment la pista va desapareixent per donar pas a una mena de torrentera seca amb molta pedra petita. Pujada evident i un xic antipàtica sense camí marcat, però alhora molt evident.

FOTO PAKO CRESTAS

0,53 h. Anem a parar a les pistes d’esquí. Just abans d’arribar-hi haurem notat la proximitat de la zona d’instal·lacions per les runes de material que trobem a la torrentera. Seguim per la mateixa rasa que ara es una ample pujada netejada d’arbres que segueix el llit natural de la coma en direcció S.O. deixant a la nostra esquerra les baixades de les pistes d’esquí (nosaltres passem per la zona baixa dels remuntadors on acaben les pistes que davallen de la carena situada a la nostra esquerra)

FOTO PAKO CRESTAS

1,07 h. Zona d’abreviadors on abans es localitzava la font d’Arderic, avui en dia canalitzada per les pistes d’esquí. Bifurcació. Si seguíssim vers a la nostra dreta aniríem a parar en una 10 minuts al Prat Llong enllaçant amb l’itinerari que puja per la Rasa dels Clots del Rebost des del refugi de l’Arp. Nosaltres però continuarem per les mateixes pistes pujant per l’ample pista en direcció sud.

1,25 h. Les Pedregueres. Part alta de l’aresta llom. Si volem podem continuar vers a la nostra esquerra i pujar el Tossal de l’Estivella, de 2.338 metres. Terreny obert i evident. Roderes fins al propi cim. Bones vistes panoràmiques.

1,40 h. Després de la pujada opcional al Tossal de l’Estivella tornem de nou al punt on em assolit el cordal, o sigui, a les Pedregueres, i seguim ara en direcció O-S.O. per l’ample carena, traspassant la cota 2.361 metres i seguint unes roderes que ens van aproximant al punt més alt de la serra.

FOTO PAKO CRESTAS

2,00 h. Pedró dels Quatre Batlles. 2.388 metres. Punt culminant de la Serra del Port del Comte.

Descens: Pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/pedro-quatre-batlles-i-tossal-destivella-des-de-coll-de-port-per-la-rasa-dels-carbassers-45721140

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: