Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

MORIPOL PEL COLL DE GÓSOL.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

Introducció: Moripol es un dels nombrosos pobles del Pre Pirineu que ha estat víctima de l’èxode rural i s’ha quedat en runes i sense habitants. El que resta de les construccions s’emmarca en una paratge de postal, idíl·lic, amb grans vistes sobre el Verd i sobre Ensija. L’església ha estat restaurada i es conserva força be. De formes rodones i coquetes, es una de les construccions sacres més simpàtica de la comarca.

FOTO PAKO CRESTAS

Aquesta excursió pel Coll de Gósol es molt aconsellable per fer-la a peu i combinar-la amb el retorn pel Pla de Feners.

Temps: 1 hora 40 minuts per l’anada i poc més d’una hora per la tornada pel Pla de Feners.

Desnivell: 255 de pujada i 280 de baixada.

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: Cap. Haurem de dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Càmping Cadí Vacances * Torrent dels Rucs * Molí de Gósol * Torrent dels Morers * Coll de Gósol * despoblat de Moripol

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida:  Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres.

  • Des del càmping Repòs de Saldes cal prendre la carretera B-400 fins a Gósol i just a la rotonda d’entrada, on hi ha l’hostal Cal Francisco, prenem la pista asfaltada en direcció Verd – Molí, la qual es l’accés al càmping Cadí Vacances.
  • Des del càmping Cadí Vacances de Gósol sortirem caminant.

Itinerari: 0,00 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres. Sortim pel vial d’accés en direcció nord fins a la carretera pavimentada del verd que prendrem vers a l’esquerra per deixar-la de seguida i seguir per un camí descendent que neix vers a l’esquerra (rètol indicador), passa a prop del cementiri i tot seguit discorre pel marge esquerra del Torrent de les Rues vers al sud. Marques de pintura groga. Just a l’acabar el camí, a tram empedrats, trobem una bifurcació vers a l’esquerra i ja estem a tocar del molí de les runes de les antigues edificacions de la piscifactoria.

FOTO PAKO CRESTAS

0,10 h. Molí de Gósol. 1.340 metres. Creuar el riu pel pont situat al sud de la construcció. Just passat el pont seguim cap a la nostra esquerra per la pista que discorre al costat de les aigües, curs a vall. Marques blanques i verdes.

0,15 h. Bifurcació. Abandonem la pista que va al costat del riu i seguim el camí que surt a la nostra dreta i que discorre pel costat de marges de murs de pedres. Marques grogues i verdes/blanques.

0,20 h. Anem a parar a una pista que seguim cap a la dreta, després prenem una drecera i el camí abandona l’esmentada pista per retrobar-la poc mes tard. Tot el conjunt discorre per terreny lleugerament ascendent. Marques grogues i verdes/blanques.

FOTO PAKO CRESTAS

0,25 h. Bifurcació amb cartell indicador. Seguim pel trencall que surt a la nostra esquerra. Taques grogues, camí ample i evident, bastant horitzontal en conjunt si be va guanyant alçada. Al poc, creuem el Torrent dels Morers.

0,37 h. Triple bifurcació. Seguim per la pista del mig, que puja de manera suau orientació S.E., el brancal de la dreta es un camí en desús i el de l’esquerra te una cadena.

0,47 h. Obviem un camí que surt a la nostra esquerra. Seguim tot recte per la pista (taques grogues)

FOTO PAKO CRESTAS

0,53 h. La pista va a morir a una altre que la talla en perpendicular. Rètol indicador. Seguim vers a la nostra dreta.

0,57 h. Nova pista que surt en diagonal ascendent vers a la nostra esquerra, en direcció S.E., i que es la que haurem de seguir per continuar pujant. Taques grogues.

1,20 h. Coll de Gósol. 1.595 metres. Punt més alt del periple. Rètol indicador. Deixarem la pista principal i seguirem per un altre més abandonada que traspassa el coll i comença a davallar pel vessant contrari, en direcció E.

1,22 h. Al primer revolt deixem la pista i continuem pel senderó que neix vers a l’esquerra. Marques grogues.

1,24 h. Nova bifurcació de camins. Seguim el brancal descendent de la nostra dreta. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

1,25 h. Nova bifurcació. Seguim per tot recte, obviant el camí que continua vers a la nostra esquerra. Creuem una zona de bosc obert i el camí descriu una forta i constant baixada.

1,40 h. La senda va a parar de manera directa al despoblat de Moripol. 1.375 metres.

Retorn: El millor es combinar la pujada al Coll amb el retorn pel Pla de Feners (veure fitxa corresponent)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/moripol-pel-coll-de-gosol-44598875

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: