Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

PIC CARLIT PELS ESTANYS SOUBIRANS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Ens trobem davant la ruta més repetida per coronar el Carlit. Llarga caminada bastant variada en paisatge. Constantment ens acompanyen espaioses panoràmiques sobre la Cerdanya nord. Anem saltant de llac a llac, en un bonic rosari de miralls blaus, a cadascú més bell que els restants.

PUNT DE PARTIDA: ESTANY DE LA Bollosa, 2.005 m.

DESNIVELL: 916 m.

HORARI: de 3 hores a 3 hores 15 minuts.

DIFICULTAT: Fàcil superior.

RECORREGUT: Partim deixant el vehicle a les rodalies de l’HOTEL BONES HORES. D’aquí, – final de la carretera – neix un sender molt marcat, en direcció N.O., que discorre enmig de bosc, en sentit ascendent. Aviat vam passar entre dos llacs, (0,30 h) el ESTANY DE VIVET, 2.143 m., A la nostra dreta i ESTANY NEGRE a la nostra esquerra. A partir d’aquest moment entrem en un terreny bastant pla, aviat albirem el cim el conjunt de cims de Coll Roig – Tossal Colomer – Carlit.

Just a l’arribar a les rodalies de l’ESTANY DE VIVET trobem una bifurcació, A partir d’aquest punt trobem dues alternatives d’ascensió:

FOTO PAKO CRESTAS

Opció A. -> El més freqüentat de tots dos a l’ésser el més curt i directe. Prendre el camí de la dreta que, durant un centenar de metres, discorre paral·lel a la sendera que hem abandonat. Aviat torça cap a l’esquerra, direcció O. per passar pel centre dels llacs de ESTANY DE LA Comassa, 2.162 m. (Dreta) i ESTANY SEC (esquerra), (0,45 h). Abric precari a les ribes de el primer dels dos últim llacs citats.

El sender torna ara a prendre direcció N-núm. discorrent per amples plans d’herba. Passem sota un petit monticle que deixem a la nostra dreta (cota 2.245 m) i baixem lleugerament fins arribar a les ribes de l’ESTANY DE VALELL. (1,10 h).

Creuem un torrent i ens orientem cap a l’O, per entrar en una mena de vall encaixada, on la pedriza va guanyant terreny a l’herba. El camí sempre està molt ben marcat, de manera que no haurem de tenir problemes per seguir-lo. Un cop situats sota els contraforts del vessant nord de l’TOSSAL COLOMER, i sent visible el ESTANY DE Sobirans a la nostra dreta, a una altura un lleugerament inferior, (1,45 h). El sender discorre en diagonal traçant una línia sobre el vessant nord de l’TOSSAL COLOMER a la recerca d’un fals coll. A l’coronar la diagonal ascendent ens trobarem amb el minúscul ESTANY Glaçat de Sobirans, 2.598 m, (2,20 h) on acostuma a romandre neu en les seves ribes fins ben entrat l’estiu.

El sender pren direcció S.O. per arribar a un ample llom que separa el CARLIT (a occident) de l’TOSSAL COLOMER (a orient). Seguir cap a l’O remuntant l’aresta, que aviat es torna una mica escabrosa, és llavors quan el camí desestima en tall de l’aresta per traçar una diagonal ascendent cap a la dreta, ratllant la part superior de el con N.E. de l’triangular CARLIT. Mitjançant uns breus ziga-zagues arribem a l’aresta, que seguirem breument cap al sud, guanyant ressalts fàcils de roca (R +) que condueix al cim de el PIC CARLIT 2.921 m. F +, (3,00 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Opció B. -> Estant a la vora de l’ESTANY DEL VIVER, 2.143 m (0,30 h des de la Bullosa), continuem pel sender més proper a les aigües i que continua a l’esquerra d’una torrentera intermitent. Traspassant per terreny bastant horitzontal, i envoltats d’un bosc poc poblat de pins, arribem a l’ESTANY DELS DUGUES, 2.236 m. Abric precari (1,00 h). Una mica desplaçat a la nostra esquerra queda la riba oriental de l’ESTANY DE VALLELL, a el qual no haurem d’arribar. Continuem cap al N, prenent una suau pendent que flanqueja sota una espècie d’aresta fins a trobar un nou llac, L’ESTANY DE CASTELLÀ, (1,20 h) el sender discorre per la riba sud, prenent direcció O., passem pel marge dret de l’petit ESTANY d’EN GORBAU, abric precari. Literalment enganxat a aquest últim es troba el ESTANY DE TREBENS, el qual vadearemos pel seu marge esquerre. Estem ja en terreny d’alta muntanya, on el pedregar ha guanyat el terreny als prats herbosos. El camí va tendint, gradualment, cap al S.O. per evitar les aigües de l’ESTANY Sobirans, que abandonarem a la dreta, i coincidir amb el sender de l’itinerari 2.2.1. (2,00 h). Just en el punt on s’inicia la diagonal ascendent cap al fals coll que amaga el ESTANY Glaçat de Sobirans.

Des d’aquí, pel traçat ja descrit prèviament en l’opció 2.2.1. arribem al cim de l’PIC CARLIT, 2.921 m. F + (3,15 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: