Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

GÓSOL – FONT TERRERS – RUTA DE LA MALLERENGA PETITA.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curta, agradable i distreta passejada que ha estat batejada amb el nom d’aquest ocell típic de la zona. Tenim bones vistes panoràmiques. Es tracta d’un curt periple molt ben marcat on anirem trobant diversos cartells que ens introdueix a la vida de l’ocell, el seu hàbitat, la seva alimentació, reproducció, etc ….

L’indret d’inici i final de l’excursió també convida a passar una bona estona i gaudir de la natura. Zona de picnic, barbacoes, etc. L’espai es conserva molt be i està força net, així que caldrà estar a l’alçada i no trencar aquesta harmonia amb la natura.

Temps: 45 minuts per la ruta estricta de las Mallerenga petita (sortint i finalitzant al Coll de Font Terrers, i 1 hora 40 minuts si sortim i tornem al càmping Cadí Vacances.

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell: 145 metres de pujada i l’equivalent de baixada si fem, la ruta estricta de la Mallerenga Petita (sortint i tornant al Coll de Font Terrers) i 380 metres de pujada i l’equivalent de baixada si sortim i tornem des del càmping Cadí Vacances.

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua: Al Coll de partida, com el seu propi nom indica, hi trobem la Font de Terrers.

Punts de referència: * Coll de Font Terrers * Tossal del Castell de Termes * Coll de Font Terrers

Accés al punt de partida: Càmping Cadí Vacances, 1.400 metres, ó Coll de Font Terrers, 1.625 metres.

  • Si venim del càmping Repòs Pedraforca, el millor que podem fer es accedir amb vehicle al Coll de Font Terrers, estalviant-nos 55 minuts de marxa per pujar i 40 minuts per baixar. Per accedir des del càmping Repòs del Pedraforca, caldrà prendre la carretera B-400 direcció Gósol, passant per sota el poble de Saldes i traspassant el Coll de la Trapa fins a la mateixa població de Gósol. Creuem la població i seguim la carretera ascendent direcció Coll de Josa i Josa de Cadí, al poc, desprès d’uns marcats revolts, trobem el trencall vers a la dreta de la pista que puja al Coll (rètol indicador). Seguim la pista de terra en bon estat fins al final que es el propi Coll.
  • Des del càmping Cadí Vacances podem sortir caminant.
FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres. Sortirem pel vial d’accés en direcció al poble de Gósol fins a la rotonda de Can Francisco. Orientem les nostres passes vers al centre del poble i de seguida prenem el carrer asfaltat (que discorre pel mig de prats) vers a la nostra dreta, per pujar a la part alta del poble tot passant pel davant del que abans era l’oficina de turisme. Rètols indicadors.

0,15 h. Part alta del poble de Gósol. Continuem pujant per l’entramat de carrers fins a situar-nos a la part alta del poble, coneguda com la Guàrdia. En aquest punt, i per unes escales, s’inicia el P.R. (taques blanques i grogues), del camí dels amics de Gósol que ens duu (segons el cartell indicador) en direcció al collet del Verdet. Cal seguir dons aquest camí que discorre per camps oberts, en estat d’abandonament, amb restes de murs de pedra pels marges.

FOTO PAKO CRESTAS

0,35 h. Bifurcació de camins. Deixem de banda les marques del PR i prenem el camí vers a l’esquerra.

0,40 h. Coll de la Guardia. Ample prat que amb prou feines se sembla a un veritable coll. Travessar els camps herbats cap al nord. A l’altre extrem del prat unes grans fites ens indiquen el camí a seguir. Neix aquí un marcat corriol horitzontal que ens duu en direcció nord a mitja alçada del vessant boscós.

0,50 h. Unió de camins. El camí que seguim s’uneix amb un que prové de menys alçada. A partir d’aquest moment ens retrobem de nou amb altres marques de PR (grogues i blanques), continuem sempre en la mateixa direcció, o sigui, vers al nord.

0,55 h. Coll de Font Terrers, 1.625 metres. Seguirem el camí ascendent a ple llom que de seguida s’endinsa pel bosc i que s’orienta direcció O, tendència N.O. Rètol indicador a l’inici de l’itinerari que ens informa que comencem la ruta de la Mallerenga Petita. Hi ha estaques de fusta per auxiliar-nos en l’orientació del camí.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. Després d’haver traspassat un petit tram de bosc anem a parar a un petit coll que traspassem per continuar per la senda que puja vers al N.O. i que torna a ficar-se dins d’un terreny boscós.

1,15 h. Bifurcació de camins, seguim guanyant alçada tot recte, obviant el trencall de la nostra esquerra. De fet aquest senderó serà pel qual baixarem per tancar el periple circular al voltant del turó que estem pujant.

1,20 h. Collet situat al costa N.O. del Turó, 1.752 metres. Seguir les indicacions de les estaques. De sobte el camí gira de manera brusca i comença a flanquejar, també de pujada, en direcció sud.

1,24 h. El propi camí ens duu dalt del Tossal del Castell de Termes, 1.770 metres, Punt culminant d’aquesta curta excursió. Davallem de nou vers al S, tendència S.E. Camí evident. Estaques indicatives.

1,28 h. Unió de camins. Ja em anat a parar a la mateixa senda de pujada, la qual resseguim en sentit invers, o sigui, de baixada, tot tornant sobre les nostres pròpies passes.

1,40 h. Coll de Font Terrers, 1.625 metres. Donem per conclosa la ruta de la Mallerenga Petita, per tornar al càmping Cadí Vacances desfarem el camí fet durant l’anada en sentit contrari, passant, prèviament, pel poble de Gósol.

2,20 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESWCARREGAR EL TRACK DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/font-terrers-mallarenga-petita-44570954

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: