GÓSOL – VOLTA PEL BOSC DE TORRENTSENTA.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió de tarda molt adient pels capvespres d’estiu. Paratges tranquils, combinant boscos i camps amb zones obertes, a l’empara de la boscosa Serra del Verd.

Destacarem el bon arranjament que s’ha fet del llit del riu de Torrentsenta. A la mateixa zona de picnic i trobem un cartell interpretatiu que ens mostra les diferents fases de condicionament d’aquest petit rierol tributari del riu Gósol.

Temps: 1 hora i 35 minuts per tot el periple circular.

Desnivell: 210 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua: Trobem tres fonts: una al costat del molí de Gósol, la de Purroig i la de Torrentsenta.

Punts de referència: * Càmping Cadí Vacances. Torrent dels Rucs * Molí de Gósol * Font del Purroig * Borda del Tinent * Torrent i font de Torrentsenta * àrea recreativa de Torrentsenta * riu Torrentsenta * Molí de Gósol * Torrent dels Rucs * Càmping Cadí Vacances.

Accés al punt de partida: Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres.

  • Des del càmping Repòs de Saldes cal prendre la carretera B-400 fins a Gósol i just a la rotonda d’entrada, on hi ha l’hostal Cal Francisco, prenem la pista asfaltada en direcció Verd – Molí, la qual es l’accés al càmping Cadí Vacances.
  • Des del càmping Cadí Vacances de Gósol sortirem caminant.
FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres. Sortim pel vial d’accés en direcció nord fins a la carretera pavimentada del verd que prendrem vers a l’esquerra per deixar-la de seguida i seguir per un camí descendent que neix vers a l’esquerra (rètol indicador), passa a prop del cementiri i tot seguit discorre pel marge esquerra del Torrent de les Rues vers al sud. Marques de pintura groga. Just a l’acabar el camí, a tram empedrats, trobem una bifurcació vers a l’esquerra i ja estem a tocar del molí de les runes de les antigues edificacions de la piscifactoria.

0,10 h. Molí de Gósol. 1.340 metres. Creuar el riu pel pont situat al sud de la construcció. Just passat el pont seguim cap a la nostra esquerra per la pista que discorre al costat de les aigües, curs a vall. Marques blanques i verdes.

0,15 h. Bifurcació. Abandonem la pista que va al costat del riu i seguim el camí que surt a la nostra dreta i que discorre pel costat de marges de murs de pedres. Marques grogues i verdes/blanques.

FOTO PAKO CRESTAS

0,20 h. Anem a parar a una pista que seguim cap a la dreta, després prenem una drecera i el camí abandona l’esmentada pista per retrobar-la poc mes tard. Tot el conjunt discorre per terreny lleugerament ascendent. Marques grogues i verdes/blanques.

0,25 h. Bifurcació amb cartell indicador. Seguim pel trencall que surt a la nostra dreta. Marques verdes/blanques i grogues. Es tracta d’un camí ample que primer discorre per terreny obert i després es fica al bosc, convertint-se llavors en una drecera.

0,42 h. Font del Purroig. Poc després el senderó  va a parar a una pista (creuar filat) que seguirem vers a la nostra dreta. Marques grogues i verdes/blanques.

0,50 h. Borda del Tinent. 1.460 metres. Punt més alt de l’excursió. Cartell indicador. Creuament de pistes. Seguim la pista vers a la dreta (en sentit descendent) i als pocs metres hi trobem un corriol que neix al marge esquerra que fa una drecera i evita un gran revolt de la mateixa pista.

FOTO PAKO CRESTAS

0,55 h. Després d’estalviar-nos un bon revolt de la pista, tornem a coincidir amb la mateixa, la qual seguirem ves a l’oest.

0,57 h. Torrent i font de Torrentsenta, seguim el curs natural de la pista que torna a dibuixar un revolt i s’orienta vers al nord. Zona molt planera.

1,05 h. Zona de picnic i de l’àrea recreativa de Torrentsenta. Indret idíl·lic, molt ben arranjat i adient per passar una estona amb família i nens. Deixarem la pista principal i seguirem per l’ample senda que transcorre al marge esquerra del riu Torrentsenta. Rètol indicador a la cruïlla.

1,15 h. Pont a la nostra dreta que obviem, seguim pel còmode camí que transcorre al marge esquerra de les aigües en direcció E.-N.E. baixada molt suau, el terreny més aviat es planer.

1,17 h. Hi trobem un segon pont, ara si que creuarem per sobre el riu i continuarem davallant vers a llevant pel marge dret de les aigües.

FOTO PAKO CRESTAS

1,25 h. Molí de Gósol. 1.340 metres. Ja hi tornem a trepitjar terreny conegut durant el principi de l’excursió. Seguim el camí de pujada amb taques de pintura groga a la dreta de les aigües del Torrent dels Rucs.

1,35 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres.

Retorn: Es tracta d’una excursió circular.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gosol-volta-pel-bosc-de-torrentsenta-a-peu-44560161 .

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: