GÓSOL – CASTELL DE GÓSOL.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curta i bonica passejada per pujar al castell càtar de Gósol i vagabundejar per les runes del que va ser l’antiga població. Bona excursió fotogràfica.

Aquest castell va ser un punt dominant en les rutes de pas  de la Cerdanya i Occitània. Sabem que aquest castell ja existia al segle XI. El castell pròpiament dit es troba a la part més alta on actualment hi ha una explanada de 18 m per 21 m de llarg. El poble es va estendre a llevant i migjorn de la fortalesa senyorial. Dins de recinte també es troben les runes de Santa Maria de Gósol. Aquesta església fou sempre parroquial i tenia diverses de sufragaries (Sant Andreu de l’Espà, la de Faners, el castell de Fraumir, la de Sant Vicenç de Moripol i la de Santa Eulàlia de Bonner. Actualment son unes restes molt malmesa. D’aquesta església procedeix una imatge romànica de la Mare de Déu, que es conserva al Museu d’Art de Catalunya, a Barcelona, catalogada amb el número 15.936.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps:45 minuts per tot el periple.

Desnivell: 88 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: L’excursió es molt curta, malgrat tot comptem amb dos punt d’aigua a la davallada, tots dos al poble de Gósol.

Punts de referència: * Càmping Cadí Vacances * Castell de Gósol * ermita del Castell * Gósol * la Llaguna * Torrentera dels Rucs * Càmping Cadí Vacances-

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Càmping Cadí Vacances, 1.400 metres.

  • Des del càmping Repòs de Saldes, caldrà agafar la carretera B-400 C-563 fins a Gósol i just a la rotonda d’entrada, on hi ha l’hostal Cal Francisco, prenem la pista asfaltada en al càmping Cadí Vacances.
  • Des del càmping Cadí Vacances sortirem caminant.
FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Càmping Cadí Vacances. 1.400 metres. Sortim pel vial d’accés i de seguida torcem vers a la nostra esquerra per la pista pavimentada que ens duu en direcció al poble.

0,10 h. Rotonda de Cal Franciscó. Seguim vers al centre del poble seguint el vial asfaltat de la nostra esquerra.

0,15 h. Centre del poble de Gósol. Rotonda. Seguim pel carrer de la nostra esquerra en direcció O.N.O. al poc trobem el vial que puja en diagonal vers al castell. Terreny evident.

0,25 h. Ermita del castell. Sortim del conjunt de cases del poble de Gósol i encarem la pujada final pel vessant  est – sud-est del turó del Castell. A partir d’aquest punt el vial asfaltat passa a ser una ample pista de terra. Al poc estem deambulant pel mig de les runes del que va ser el poblat càtar de Gósol, situat ben a prop i sota l’empara de la protecció del castell.

FOTO PAKO CRESTAS

0,30 h. Castell de Gósol. 1.488 metres. Ja hi som dalt del turó. Podem visitar les runes del castell i pujar dalt de la torre gràcies a l’auxili de les escales metàl·liques internes. També hi ha una bona esplanada panoràmica orientada al sud, amb bancs i un petit cementiri. Just davant d’aquesta esplanada neix el camí de baixada.

Es tracta d’una senda ben marcada que discorre entre carreus i que fa una gran ziga zaga. Tant sols presenta un bifurcació a la part inicial on es ben evident que el camí a seguir davalla vers a la nostra dreta. Baixada per carreus abandonats per terreny evident i obert mancat de vegetació alta.

0,40 h. Anem a parar a la pista asfaltada situada davant del cementiri que continuarem vers a la nostra esquerra fins a trobar la bifurcació del vial d’entrada al càmping.

0,45 h. Càmping Cadi Vacances de Gósol. Punt final d’aquest periple circular.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gosol-castell-de-gosol-44559156

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: