GÓSOL – ERMITA DE SANTA MARGARIDA I COLL DE LA COMA.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió de mitjana durada que ens duu al gran coll que separa la Serra del Verd dels Cloterons. En realitat es tracta d’un G.R. que en la majoria de trams evita la llarga pista apta per vehicles.

Aquesta excursió es pot combinar amb la pujada al Cap del Verd des del Coll de Mola.

Respecte a l’ermita de Santa Margarida, situada a mitja alçada, podem dir que cada 20 de juliol es fa un aplec en honor a la Santa, es surt del poble a les 11 del matí, es fa missa i després un piscolabis. Diu la llegenda que els seus pares van intentar casar a Santa Margarida amb un dels homes més influents del poble, al negar-s’hi van posar a la Santa en aigua bullin, la llegenda diu que no es va cremar tot i que l’aigua podia cremar a qualsevol persona. La llegenda pròpia de l’ermita diu que uns pastors van trobar una figura de la Santa, sorpresos per la trobada, els pastors li van preguntar a la figura on volia que els feligresos del poble construïssin l’església. La llegenda explica que en ple mes de Juliol va caure una gran nevada on ara es troba l’església.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora 40 minuts per l’ascens i quelcom més d’una hora pel descens.

Desnivell: 429 per la pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: Cap. Caldrà dur l’aigua necessària des del principi de l’excursió.

Punts de referència: * Càmping Cadí Vacances * Ermita de Santa Margarida * Coll de Mola

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Càmping Cadí Vacances de Gósol, 1.390 metres.

  • Si estem al càmping Cadí Vacances ja podrem sortir caminant des del recinte.
  • Si hi som al càmping Repòs del Pedraforca, caldrà agafar la carretera B-400, passar per sota el poble de Saldes, traspassar el Coll de la Trapa i a la rotonda d’entrada del poble de Gósol (rotonda del Hostal Can Francisco) anar vers a la nostra esquerra fins a l’entrada de l’altre càmping.

Itinerari: 0,00 h. Des del càmping Cadí Vacances, 1.390 metres, sortim al vial d’accés a Gósol, el qual seguirem en sentit contrari, o sigui, vers a l’esquerra, tot passant per davant de cementiri.

0,10 h. Havent voltat pel peu del vessant sud del Turó de Castell de Gósol, trobem una bifurcació, seguim vers a la nostra esquerra en direcció sud per la pista de terra. A partir d’aquest punt enllacem amb el G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,15 h. Nova bifurcació, seguim el trencall ascendent de la dreta que es la pista del Verd (rètol indicador). Ample pista dibuixa un marcat revolt. Seguim les marques de G.R. (vermelles i blanques).

0,50 h. Deixem la pista per prendre una senda que surt a la nostra dreta i que puja en diagonal per sobre de la pista. Marques de G.R.

0,55 h. Ermita de Santa Margarida. El camí passa pel costat i continua pujant vers a l’oest. Pujada constant. Marques de P.R. Senda molt ben marcada.

1,10 h. Travessem la pista en perpendicular i continuem la senda ascendent vers a l’oest. Marques de G.R.

1,15 h. Travessem la pista en perpendicular per segona vegada i continuem la senda ascendent vers a l’oest. Marques de G.R.

1,17 h. Travessem la pista en perpendicular per tercera vegada i continuem la senda ascendent vers a l’oest. Marques de G.R.

1,20 h. Travessem la pista en perpendicular per quarta vegada. En realitat continuarem per la pròpia pista pocs metres vers a l’esquerra i tot seguint prenem de nou a la nostra dreta la senda ascendent vers a l’oest. Marques de G.R.

1,25 h. Travessem la pista en perpendicular per cinquena vegada i continuem la senda ascendent vers a l’oest. Marques de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

1,30 h. Travessem la pista en perpendicular per sisena vegada i continuem la senda ascendent vers a l’oest. Marques de G.R.

1,40 h. Ja hi som al Coll de Mola, 1.819 metres

Retorn: pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/ermita-de-santa-margarida-i-coll-de-la-mola-44561547

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: