VALLCEBRE. PUJADA AL TOSSAL LLISOL I VOLTA ALS CINGLES DE VALLCEBRE.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Vallcebre es una vall a part amb certs signes de singularitat. Una mena d’altiplà a mig camí de la Vall de Saldes al nord, la vall Fígols al Sud i la depressió del Llobregat a l’est. Es una zona alta, aïllada però soleia, el que fa que l’emplaçament humà sigui relativament abundant, amb el poble de Vallcebre com a centre neuràlgic i disseminant veurem diferents barriades, com el Divinal (punt de partida del periple), L’Obac, el Portet, Belians i les Comes.

L’excursió es curta, però agradable i variada. A destacar les vistes aèries sobre el pantà de la Baells, les bones panoràmiques sobre el conjunt Ensija – Pedraforca – Cadí – Penyes Altes i la visita a l’agradable esglesiola de Sant Ramon, amb un petit campanar que sembla estret d’un compte infantil.

FOTO PAKO CRESTAS

També destacarem la bonica taula panoràmica del Tossal Llisol, sota la bandera dels quatre rius de sang.

Temps: 1 hora i 35 minuts.

Desnivell: 208 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua: Cap. Caldrà dur l’aigua necessària des de l’inici.

Punts de referència: * Barri de Divinal * Cal Pau * Cal Blau * Cal Mollàs * Esglesiola de Sant Ramon * Cim del Tossal Llisol * Planell Dolç * El Portet * Serrat del Vent * Grau del Boits * Pla de Borromba * Cal Carrando * Oratori de la Mare de Déu de Núria * Barri de Divinal.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Barri del Divinal. 1.120 metres. Cruïlla situada just abans de l’oratori de la Mare de Deu de Núria.

  • Des del càmping Repòs del Pedraforca prenem la carretera B-400 direcció vers a la carretera de l’eix del Llobregat, fins a trobar la bifurcació a ma dreta que va vers a Vallcebre. Una vegada al poble de Vallcebre, a tocar de l’església trobem un brancal que surt vers a l’esquerra, cartell indicador. Seguim la pista asfaltada fins al barri de Divinal.
  • Des del càmping Cadí Vacances de Gósol farem el mateix, si be, prèviament, haurem de fer el tram de carretera del Coll de la Trapa i Saldes.

Itinerari: 0,00 h. Barri de Divinal. 1.120 metres. Cruïlla amb rètol indicador. Seguim una nova pista asfaltada que neix vers a l’ E-S.E. direcció al barri del Portet. La pista puja de manera molt suau i tan bon punt deixem enrere les primeres construccions, desapareix l’asfalt per continuar com a pista de terra en molt bon estat.

0,05 h. Neix un brancal vers a la dreta que obviem. Seguim per la pista principal vers a l’est, tendència S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

0,10 h. A l’alçada d’un revolt neix un camí a banda esquerra que obviem. Seguim la pista principal es sentit ascendent.

0,13 h. Nova pista que neix a la dreta a l’alçada d’un revolt i que, com les anteriors bifurcacions, ignorarem per seguir per la pista principal vers al S.E.

0,22 h. bifurcació vers a la dreta que obviarem. Aquesta darrer brancal es l’accés al proper mas de Cal Pau.

0,23 h. Bifurcació a les proximitats de Cal Blau. Prenem ara la branca de l’esquerra que va en horitzontal vers al nord. Al ser-hi sobre el mas de Cal Mollàs abandonem la pista i travessem per camps a través vers a l’ermita propera i ben visible.

0,30 h. Esglesiola de Sant Ramon. Després de la visita de rigor prenem un camí lleugerament ascendent vers al N.E. i que passa pel llindar d’una casa nova.

FOTO PAKO CRESTAS

0,35 h. Bifurcació Prenem el brancal de la dreta. A partir d’aquest moment hi trobem marques de pintura del P.R. grogues i blanques i també marques grogues i verdes. El camí discorre per zona oberta amb bosc dispers que després es tanca i ens apropa, poc a poc, al Tossal. Tram de senderó estret.

0,42 h. Bifurcació. Rètol indicador. Seguim vers a la nostra dreta, pujant de manera suau però constant vers al sud. Travessem zones on el camí es semi dibuixa sobre una veritable catifa herbosa. Marques de P.R.

0,45 h. Cim del Tossal Llisol. 1.328 metres. Bon mirador. Al cimal hi trobem una completa taula panoràmica. Seguim la senda vers al S.-S.E. Aquesta suavíssima i beru davallada rep el nom de Planell Dolç.

FOTO PAKO CRESTAS

0,50 h. El Portet. 1.313 metres. Travessem una pista transversal. El camí a seguir segueix uns pocs metres a l’esquerra i travessa una zona de plans. Marques grogues i blanques disperses que tendeixen a perdre’s. Traspassat el poc marcat serrat conegut com el Serrat del Vent, la senda perd desnivell i ens regala unes boniques panoràmiques sobre el llunyà Pantà de la Baells. Poc després anem a parar a una mena de conreus on el camí discorre en horitzontal vers a la dreta i es converteix en una fina i poc dibuixada senda on abunden les petjades d’ovelles.

1,10 h. Anem a parar a una pista ben marcada que seguirem vers a la dreta, en direcció a l’oest. Rètol indicador. Tornem a coincidir de nou amb les marques grogues i blanques del P.R.

1,15 h. Grau del Boits. 1.259 metres. Nou rètol indicador. Seguim tot recte per la senda principal.

1,20 h. Pla de Borromba. Nou rètol indicador. Bifurcació de camins. Seguim la senda de la nostra dreta que comença a davallar de manera molt suau, primer vers a l’oest i mica en mica en re orienta vers al N.O. Marques de pintura grogues.

1,28 h. Anem a parar a una ample pista a l’alçada d’un revolt, la qual seguirem en sentit descendent vers al N.-N.O.

FOTO PAKO CRESTAS

1,21 h. Cal Carrando. Nova pista que se’ns incorpora per la dreta. Ara el camí passa a ser un vial asfaltat que seguirem ja sense pèrdua possible en direcció descendent.

1,35 h. Barri de Divinal. 1.120 metres. Acabem el periple just passant per davant de l’oratori de la Mare de Déu de Núria. Ja hi som de nou al punt de partida.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE LA SORTIDA, AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tossal-llisol-des-del-divinal-13110375

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: