SALDES – VOLTA AL TOSSAL DE MAÇANERS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curta i variada excursió circular coneguda com la Volta al Tossal.

El més interessant del periple son les esplèndides vistes sobre el Pedraforca. Ja en segon terme cal destacar la vista propera a la Cinglera de Costa Freda, coneguda zona d’escalada en gel que difícilment presenta optimes condicions per a la pràctica d’aquest esport a l’hivern

Val a dir que hi ha molta més pista i bifurcacions de les que surten al mapa de l’alpina. Anar amb compta dons a la present descripció per no en refiar-nos de la suposada simplicitat del camí a seguir que es dedueix de l’observació de l’esmentat mapa.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 2 hores i 20 minuts

Desnivell: 326 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Dificultat: Baixa – Mitja.

Punts d’aigua: Hi ha una font molt a prop del principi, a la cruïlla de Ca l’Esparenyer.

Accés al punt de partida: Càmping Repòs Pedraforca. 1.300 metres.

  • Des del càmping Repòs del Pedraforca sortim caminant.
  • Des del càmping Cadí de Gósol el millor es prendre com a punt de partida l’Hostal Pedraforca i estalviar-nos 10 minuts de marxa per anar i l’equivalent per tornar. Prendrem la carretera B-400 vers a llevant, passant per davant de Saldes i del càmping Repòs del Pedraforca, fins a la cruïlla de la carretera de l’Obaga que neix a ma dreta i que ens durà a l’hostal.
FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Càmping Repòs Pedraforca * Hostal Pedraforca * Can Roc * Ca l’Esparenyer * Grau de la Bonica * Torrent del Palancó * Collada dels Prats * Hostal Pedraforca * Càmping Repòs Pedraforca.

Itinerari: 0,00 h. Càmping Repòs Pedraforca. Sortim per la part superior del càmping i prenem el vial asfaltat que puja vers a la nostra esquerra en direcció est i que al poc va a parar a la carretera de l’Obaga.

0,10 h. Hostal Pedraforca. Cruïlla de pistes. Prenem la pista asfaltada situada a la part alta de l’aparcament de l’hostal i seguim la mateixa vers a l’esquerra en sentit ascendent. Seguim la pista asfaltada passant pel costat de Can Roc.

0,17 h. Em mig d’un revolt trobem un brancal que surt vers a l’esquerra. Estem a les proximitats de Ca l’Esparenyer. Font a la cruïlla. Obviem l’esmentada bifurcació i seguim la pista ascendent que a partir d’aquest punt deixa d’estar asfaltada. Marques de P.R. verdes i blanques.

FOTO PAKO CRESTAS

0,22 h. Bifurcació. A ma esquerra surt una pista herbosa en desús sota la linia de pòsters elèctrics, brancal que ignorarem per seguir per la pista principal que continua pujant dibuixant marcats revolts.

0,30 h. Un brancal secundari neix a ma esquerra a l’alçada d’un revolt. Continuem per la pista principal que puja en diagonal vers al S.E. Marques verdes i blanques.

0,35 h. Bifurcació. Rètol indicador. Es el moment d’abandonar la pista principal i pujar pel sender que puja pel mig del bosc, en direcció S.O. Marques del P.R. (verdes i blanques).

0,42 h. Bifurcació de sendes en mig del bosc. Seguir el brancal de la dreta que traça una diagonal ascendent. Al poc surten dues sendes paral·leles, cal seguir l’inferior. Marques verdes i blanques.

0,57 h. Passem sota una petita cinglera i pugem a una mena de replà amb una espècie de mirador. Estem a la part alta del Grau de la Bonica. Al poc trobem una pista que seguim vers a l’esquerra, en sentit ascendent, abandonant en aquest moment les marques del P.R. 

1,00 h. Bifurcació de pistes. Seguim la de la dreta vers al S.E. La pista puja de manera suau pel mig del bosc. Estem al Torrent del Palancó, si be no ens donarà la sensació de ser-hi en una torrentera fins a ser-hi a les proximitats del coll.

FOTO PAKO CRESTAS

1,15 h. Collada dels Prats. 1.628 metres. Part alta de l’excursió. Traspassem la collada i al poc de davallar vers al S.E. de seguida trobem una doble bifurcació a l’esquerra, essent la segona una pista que talla en transversal la nostra de procedència. Seguim aquesta nova pista vers a l’esquerra en sentit descendent. Es tracta d’una pista molt ample i evident que. Mica en mica, es va re orientant vers al N. i després vers al N.O. Estem donant la volta al Tossal.

1,35 h. Cruïlla. Una pista se’ns incorpora des de sota per la dreta. Un cartell ens informa que es l’accés a Cal Feliu. Nosaltres continuem per la pista principal davallant de manera suau però constant vers al N.O. Al poc passem sota les cingles de  Costafreda, en un indret on l’hivern, quan es donen condicions, es localitza una bona escola d’escalada en gel. La pista continua evident, passant per sota d’unes torretes d’instal·lació elèctrica.

1,52 h. En fet la volta completa al Tossal i ens trobem de nou al punt on abans haurem abandonat la pista. Rètol indicador que reconeixerem. De nou coincidim amb les passes de la pujada i les marques del P.R. (verdes i blanques). Baixem per terreny conegut fins al punt de partida.

FOTO PAKO CRESTAS

2,20 h. Càmping Repòs del Pedraforca. 1.300 metres. Ja hi som al punt de partida, donant per conclosa l’excursió. Prèviament haurem passat per davant de l’Hostal Pedraforca.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR ELS TRACKS DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/volta-al-tossal-de-macaners-44499367

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: