SALDES – DOLMEN DE MOLERS I VOLTA DE SANT PONÇ I BAGA DELS MOLERS.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Bonica excursió de tarda, ombrívola i molt apropiada per fer una passejada abans del cap vespre.

Destaca el pas pel petit agregat de cases de Sant Ponç de Molers. Durant tota l’estona intercanviem trams de bosc amb zones de conreus (la majoria abandonats) i masos encara vius.

Sant Ponç de Molers data del segle XI o XII, si be l’actual i petita església petita no es documentada fins el 1632. És d’una sola nau i ha estat restaurada darrerament.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 50 minuts.

Desnivell: 150 metres de baixada i l’equivalent de pujada.

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el periple. Es necessari dur el líquid necessari des del punt de partida.

Punts de referència: * Càmping Repòs del Pedraforca * Cal Gravat * Sant Ponç de Molers * el Revolcador * Baga de Molers * Costa Mala * riu Saldes * Cal Fumanya * Mas de les Llenes * Càmping Repòs del Pedraforca.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Es el propi càmping Repòs del Pedraforca. Si estem pernoctant al càmping Cadí Vacances de Gósol, haurem de prendre la carretera B-400 passant per el Coll de la Trapa i les proximitats de Saldes.

Itinerari: 0,00 h. Càmping Repòs del Pedraforca. 1.200 metres. Prenem la carretera asfaltada vers a la dreta, en direcció est.

0,02 h. Estem davant de la masia de Cal Gravat, que resta al costat dret de l’asfalt. Trobem una ample pista que surt vers a la nostra dreta, en direcció nord. Cartell indicador a la cruïlla que ens informa que es el camí d’accés a Sant Ponç de Molers. Es tracta d’una ample pista apte per vehicles i de perd alçada de manera suau.

0,05 h. Bifurcació de pistes. Seguim pel brancal de la dreta. La pista fa un ample revolt i creuem una zona de camps des d’on es ja ben visible el petit conjunt de cases dels Molers.

FOTO PAKO CRESTAS

0,12 h. Sant Ponç de Molers. 1.160 metres. Passem per davant de la petita esglesiola i creuem pel mig del conjunt de cases de l’esquerra, passant per una mena de portal. Baixem per una ample senda que dona l’esquena a les esmentades construccions i de davalla de manera suau vers al nord,

encarant-nos en direcció a la vall de Gresolet. Al poc passem pel costat d’una zona de prats on hi ha rucs d’abelles, caldrà anar amb precaució. Estem en un diminut colladet conegut com el Revolcador, 1.145 metres. El camí continua a la dreta de la zona de rucs i davalla de manera cada vegada més decidida.

0,22 h. Bifurcació, seguir per l’ample senda de la dreta que ja perd alçada de manera constant. Estem baixant per la Baga de Molers.

0,28 h. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a l’esquerra i que seguirem de manera gairebé horitzontal vers a l’oest. Estem ara a la zona de bosc de la Costa Mala. Poc després la pista torna a girar seguint el marc natural de la muntanya, es re orienta vers al S.-S.O. i perd alçada aproximant-se a la part baixa de la vall.

FOTO PAKO CRESTAS

0,47 h. Una altre pista se’ns incorpora per la dreta, continuem baixant en diagonal cap a l’esquerra en direcció S.-S.O.

0,49 h. Anem a parar a l’ample pista d’accés rodat a Gresolet, la qual continuarem vers a l’esquerra tot seguint pel marge de les aigües del riu Saldes que resta a la nostra dreta. Estem a 950 metres d’alçada, el punt més baix de l’excursió, ja que la pista torna a guanyar alçada de manera suau.

1,10 h. Havent passat pel costat del mas de Cal Fumanya, que resta a l’esquerra de la pista, trobem un camí ascendent o pista en desús, que puja en diagonal pel mig del bosc vers a la nostra esquerra en direcció est.

1,18 h. Anem a parar a un camí transversal, seguim vers a l’esquerra seguint ara les indicacions de marques grogues. El camí descriu un marcat revolt ascendent.

1,25 h. Mas de les Llenes, seguim ara per l’ample pista d’accés a l’esmentat mas que surt cap a la nostra dreta en direcció S.-S.E. i que puja de manera suau però constant.

1,40 h. La pista va a parar a una altre que la talla en transversal i que encara està en millor estat de conservació, seguim la nova pista en sentit ascendent vers a la nostra esquerra. Al poc arribarem a la carretera que seguirem vers a llevant, o sigui, cap a l’esquerra. El càmping es ben a prop i visible.

FOTO PAKO CRESTAS

1,50 h. Càmping Repòs del Pedraforca. 1.200 m. Ja hi som al punt de partida tancant el cercle.

DOLMEN DE MOLERS: Podem visitar aquest bonic dolmen just al principi de l’excursió. En realitat està a tocar del càmping Repòs del Pedraforca. Essent davant del mas de Cal Gravat seguim uns pocs metres la carretera asfaltada vers a l’est i de seguida hi trobem una mena de pista herbosa a la nostra dreta (filat) que va a parar a uns camps sense conrear (estem al marge est del mas). Alguna taca de pintura blanca. Pujant pels prats vers al sud un centenar de metres, a la primera feixa, hi trobem el dolmen.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/dolmen-de-molers-i-volta-a-sant-ponc-44496402

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: