GRESOLET PER LA CREUETA I L’ESTRET DE GRESOLET.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquest es l’itinerari més directe i ràpid per anar a peu de Saldes a Gresolet. La primera part de l’excursió es variada, perdem desnivell i anem pel mig del bosc. Malauradament els dos darrers terços son de pista ample que acostuma a estar transitada.

Podem combinar aquest itinerari amb el retorn per la Baga de Moronta i el Castell de Saldes (veure la fitxa corresponent).

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 40 minuts

Desnivell: 275 metres de pujada i 200 metres de baixada.

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua: Al poble de Saldes, a la Font del Faig (que no està arranjada) i al refugi de Gresolet.

Punts de referència: * Poble de Saldes * Cal Toniquet * La Creueta * Font del Faig * torrent del Coll de l’Euga * Cal Bessó * riu de Gresolet * Estret de Gresolet * Refugi de Gresolet * Santuari de Gresolet.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés al punt de partida: Poble de Saldes. Plaça principal on hi ha la Casa de la Vila. 1.200 metres.

  • Des del càmping Repòs de Saldes prendrem la carretera B-400 vers a ponent fins al proper poble de Saldes.
  • Des del càmping Cadí de Gósol prendrem la carretera B-400 vers a llevant, traspassant el Coll de la Trapa, fins al poble de Saldes.

Itinerari: 0,00 h. Poble de Saldes. 1.200 metres. Des de la plaça de la vila, on hi ha espai per estacionar el vehicle, seguim pel carrer de la dreta passant pel costat de l’església. Just al final del carrer trobem un rètol indicador, seguim recte pel vial de davalla en direcció E.N.E.

0,08 h. Anem a parar a un vial asfaltat que seguirem vers a la nostra esquerra, o sigui, cap a llevant.

0,11 h. Proximitats de Cal Toniquet. La pista passa a ser un camí. Bifurcació. Seguim la senda descendent que neix a la nostra dreta. Cartell indicador. Marques de P.R. verdes i blanques.

FOTO PAKO CRESTAS

0,17 h. Doble bifurcació consecutiva, deixem de banda dos camins seguits que neixen a la nostra esquerra. Cartell indicador. Davallem pel brancal descendent de l’esquerra tot seguint les marques de P.R.

0,24 h. Obviem un brancal transversal que surt cap a la nostra esquerra a mitja baixada.

0,26 h. La Creueta. Mena de collet, deixem la pista i continuem per un corriol ben marcat i que ens duu en forta baixada vers al riu. A mitja baixada, a la nostra esquerra, surt una surgència d’aigua en mig del bosc coneguda com la Font del Faig.

0,35 h. Creuem el torrent del Coll de l’Euga, seguim davallant pel corriol marcat i senyalitzat amb P.R. (marques verdes i blanques).

0,38 h. Proximitats de Cal Bessó (la casa resta un xic per sota nostre). Anem a parar a una pista en desús que continuarem en sentit descendent, o sigui, vers a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,45 h. Anem a parar a la pista de Gresolet, ja hi som al fons de la vall al costat del riu de Gresolet. Continuarem la pista, sense pèrdua possible i amb transit de vehicles, en sentit ascendent, o sigui, vers a la nostra esquerra orientació al nord. Poc més de 3 quilòmetres ens separen del final de l’excursió, passant prèviament per l’Estret de Gresolet.

1,40 h. Refugi de Gresolet, 1.243 metres i Santuari de Gresolet, 1.275 metres, on donarem per finalitzada l’excursió.

Retorn: pel mateix itinerari. També podem combinar la tornada amb el camí que va per la baga de Moronta i el castell de Saldes, que si be es més llarg i te més desnivells, també es més variat i evita la pista. (veure fitxa corresponent)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gresolet-per-la-creueta-i-lestret-de-gresolet-44502416

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: