SALDES – RIERA SALADA – BOSC DE LA PLETA PALOMERA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Als voltants de la Pleta Palomera, i com un al·licient més afegit al parc de troncs de l’esmentada Pleta, hi ha tres circuits marcats per practicar senderisme.

El primer es l’anomena’t camí de la Riera Salada, que es un petit volt de poc més de 10 minuts al voltant de la Pleta, el segon es l’itinerari del bosc de la Palomera, que es el que descrivim en aquesta fitxa, i el tercer es l’itinerari de la fauna de Palomera, que es un afegit al segon per tal d’incrementar una mica més la caminada.

Es tracta d’una excursió senzilla, familiar i que ens permetrà gaudir dels encants dels boscos d’Ensija. Molt apropiada per fer-la amb nens, més si tenim en compte que passem per dues boniques passarel·les sobre la pròpia Riera d’Aigua Salada.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 30 minuts

Desnivell: 190 metres de pujada i l’equivalent de baixada

Dificultat: Baixa.

Punts d’aigua: A les proximitats del punt de partida, a la Pleta Palomera, hi ha una font.

Punts de referència: * Pleta Palomera * Riera de l’Aigua Salada * mirador dels Graus * Riera d’Aigua Salada * Area de picnic del Pla de Palomera * Pleta Palomera

Accés al punt de partida: Pleta Palomera, 1.590 metres.

  • Des del càmping Repòs de Saldes haurem de prendre la carretera B-400 en direcció Gósol i una vegada traspassat el Coll de la Trapa trobem a ma esquerra el trencall de la carretera asfaltada que puja vers a la Pleta Palomera.
  • Des del càmping Cadí de Gósol haurem de prendre la carretera B-400 en direcció Saldes i una vegada deixat enrere el trencall d’Espà, abans d’arribar al Coll de la Trapa trobem a ma dreta el trencall que puja vers a la Pleta Palomera. Arribem a la mateixa mitjançant carretera asfaltada.
FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Pleta Palomera, 1.590 metres. Prenem el camí que surt pel marge esquerra de la construcció de la Pleta de la Vila, cartell indicador. Cal seguir les marques vermelles. De seguida el camí voreja pel nord de la pleta, passa per un mirador i tomba vers a la dreta per començar la davallada vers al riu.

0,08 h. Bifurcació amb cartell indicador. Baixem vers a la nostra esquerra tot seguint les marques de pintura vermelles. Al poc anem a parar a una pista en desús que descriu un revolt i just al passar el revolt haurem d’abandonar de nou la pista per davallar vers a la nostra dreta per un camí de va directe al riu. Marques vermelles.

0,10 h. Riera de l’Aigua Salada. Sense necessitat de creuar el riu continuem pel seu marge esquerra tot perdent alçada de manera molt suau pel mig del bosc en direcció nord. Atenció, en aquest tram costa una mica de resseguir les marques de pintura vermella. Al poc anem a parar a una altre pista en desús descendent, essent ja molt evident el camí a seguir. A partir d’aquest moment també coincidim amb les marques de pintura del P.R. (verdes i blanques)

FOTO PAKO CRESTAS

0,18 h. Passarel·la sobre la Riera d’Aigua Salada. Creuem les aigües pel divertit pont i continuem pel senderó descendent vers al nord. En aquest tram hi ha un popurri de marques de pintura: P.R. (verdes i blanques), grogues i vermelles.

0,30 h. A ma dreta trobem el bonic mirador dels Graus, pel qual el camí passa desviant-se momentàniament de la senda principal per trobar-la de nou just per sota l’esmentat mirador. Continuarem dons davallant pel marcat camí després de la breu visita a aquest segon mirador.

0,37 h. Bifurcació. Prenem el senderó que surt vers a la nostra esquerra i que fa una travessa pel mig del bosc en direcció oest. La senda continua perdent alçada, ja de manera més suau. Taques de pintura vermelles i grogues (em abandonat ja el P.R., o sigui les taques de pintura verdes i blanques)

0,40 h. Nova bifurcació. Estem al punt més baix de l’excursió, a uns 1.400 metres d’alçada. Seguim el brancal de la nostra esquerra en direcció oest. Marques de pintura vermella.

0,44 h. Creuem de nou la Riera d’Aigua Salada per una nova passarel·la. El senderó ara comença a guanyar alçada de manera suau, sempre en direcció oest. Marques de pintura vermella.

FOTO PAKO CRESTAS

0,46 h. Anem a parar a una pista que seguirem vers a la nostra dreta en sentit oest. La pista discorre per trams agradable de bosc i poc a poc va guanyant alçada. Trobem algun rètol explicatiu sobre interpretació de la natura local i els aprofitaments del bosc.

0,57 h. Després del plàcid passeig per la pista i d’algun que altre revolt poc marcat, anem a parar a una bifurcació. Rètol indicador. Seguim la nova pista transversal en sentit ascendent vers a la nostra esquerra. Continuem amb les marques de pintura vermella, si be a partir d’aquest moment també hi trobem de grogues (xarxa de camins comarcals)

1,03 h. Després d’un revolt on hi ha dos rètols indicadors consecutius, abandonem la pista i prenem un corriol que surt en direcció est a la nostra dreta. Marques de pintura vermella i grogues.

1,05 h. Passem per sobre d’un petit pont sobre una torrentera que acostuma a estar eixuta. Poc després el camí comença a guanyar alçada de manera decidida i trobem trams ben arranjats amb escales de fusta i baranes que faciliten la pujada per aquest bonic tram de bosc.

1,18 h. Anem a parar a una pista on hi ha un tercer mirador a la nostra esquerra. Alçada 1.555 metres. De seguida abandonarem la pista per continuar pel corriol que puja pel marge esquerra i de manera més directa, ara en direcció S.-S.E. Marques de pintura grogues i vermelles.

1,22 h. El camí va a parar a les proximitats de la carretera de pujada a la Pleta, la qual la tenim a tocar. Continuem però pel marge esquerra de l’asfalt, per terreny planer i en direcció est.

1,26 h. Area de picnic del Pla de Palomera. Molt a prop hi ha el Roc de la Palomera obre el qual hi ha les runes del que va ser un poblat medieval, si volem anar a fer la visita opcional al roc haurem de seguir unes marques de pintura de P.R. (verdes i blanques) i afegir a l’excursió uns 10 minuts de marxa per l’anada i tornada. Si optem fer tancar el periple sense la visita al roc continuarem les marques de pintura vermella i grogues en direcció est pel mig del bosc i a tocar de la carretera.

1,30 h. Ja hi som de nou a la Pleta Palomera, 1.590 metres. Donant per finalitzat el periple.

Retorn: Es tracta d’un itinerari circular, fet pel qual el punt de partida i arribada es el mateix.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR-TE EL TRACK DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/saldes-reira-salada-pleta-natura-44491967

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: