CAMÍ PICASSO – TRAM SALDES – GÓSOL.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Tram del recent camí que la Xarxa de Camins del Consell Comarcal ha batejat com el Camí de Picasso, el qual comença a Guardiola de Berguedà i conclou a Bellver, a la Cerdanya.

Aquest tram discorre per sota el vessant sud del Pedraforca, al sud també de la carretera del Coll de la Trapa i passa per les poblacions de Saldes, Feners, Espà, Sorribes i Gósol. Cal comptar amb la possible assistència d’un cotxe que ens vingui a recollir a Gósol, per tal de no haver de desfer el mateix camí en sentit invers.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 3 hores i 35 minuts.

Desnivell: 412 de pujada i 186 de baixada.

Dificultat: Baixa – Mitja

Punts d’aigua: Al mateix punt de partida i als pobles de Saldes, Espà, Sorribes i Gósol hi trobem les respectives fonts.

Punts de referència: * Càmping Repòs del Pedraforca * molí de la Palanca * riu Saldes * Cal Sastre * Poble del Saldes * barri de Cardina * Cal Xic * torrent del Xisquer * Coll de la Trapa * Ca l’Escarola * Cal Ferrús * Cal Xixa * Cal Pasqual * Feners * La Farga * riu de Gósol *Poble de l’Espà * torrent de la Bassota * Sorribes * Coll de Cap de Creu * Gósol.

Accés al punt de partida: Càmping Repòs Pedraforca. 1.200 metres.

  • Si som al càmping Repòs Pedraforca ja hi podem sortir a peu del mateix càmping.
  • Si som al càmping Cadí Vacances de Gósol, caldrà agafar la carretera B-400 direcció Berga, tot passant per la rotonda Can Francisco de Gósol, el Coll de la Trapa i sota el poble de Saldes, per anar a parar a la zona d’aparcament de càmping Repòs Pedraforca.

Itinerari: 0,00 h. Càmping Repòs del Pedraforca. 1.200 metres. Prenem la carretera B-400 vers a l’esquerra en direcció oest.

0,05 h. Deixem la carretera i prenem la pista que davalla cap a la nostra dreta en diagonal descendent direcció O.N.O.

0,10 h. Un camí se’n incorpora per la nostra dreta. Nosaltres seguim tot recte davallant per la pista vers al O.N.O. A partir d’aquest moment hi trobem marques grogues, ja estem al Camí Picasso.

FOTO PAKO CRESTAS

0,20 h. A l’alçada d’una marcat revolt anem a parar a una pista més important que es la que accedeix a Gresolet. Seguim la mateixa en sentit ascendent vers a la nostra esquerra, sempre en direcció oest. Taques grogues.

0,23 h. Estant a tocar de nou de la carretera, el camí presenta un trencall a la nostra dreta que seguirem i que ens apropa al riu. Taques grogues.

0,25 h. Passem per sota del gran pont sobre el qual penja la carretera d’accés a saldes. Just sota les enormes potes de ciment que sustenten el vial hi trobem el molí de la Palanca i creuarem el riu Saldes per pujar per la pista, en direcció nord, que comença a guanyar de nou alçada. Taques gorgues. Estem a uns 1.100 metres d’alçada.

0,29 h. En un revolt gairebé toquem de nou la carretera, seguim per la bifurcació de l’esquerra tot pujant per pista que fa una gran ziga zaga.

0,35 h. Proximitats de Cal Sastre. Espai d’estacionament de caravanes i camp de futbol davant nostre. Trobem una pista pavimentada que seguim vers a la nostra dreta en sentit ascendent.

0,40 h. Creuem la carretera B-400 i pugem vers a Saldes pel seu accés de vehicles. No te pèrdua possible, malgrat tot encara hi trobem les taques grogues.

0,45 h. Poble del Saldes. 1.200 metres. Passem per la plaça de la Vila on hi ha una font. Rètol indicador. Seguim pel vial de la nostra esquerra en direcció O. Seguint les corresponents marques grogues i un parell de rètols indicadors, sortim del poble pel seu costat de ponent, tot passant per barri de Cardina.

0,52 h. Estem davant de Cal Xic, Seguim el vial asfaltat vers a l’oest.

0,57 h. Trobem al poc la carretera d’accés al mirador de Gresolet que seguirem en sentit descendent, o sigui, vers a la nostra esquerra.

1,00 h. Creuem la carretera B-400 per trobar, al costat sud, la nova pista per on continua el camí de Picasso, sempre cap a ponent i ara per sota (marge esquerra) de la carretera que va vers al Coll de la Trapa.

1,02 h. A l’alçada d’un revolt deixem la pista i continuem tot recte per un sender. Marques grogues. Al poc creuem el torrent del Xisquer que acostuma a estar sec.

FOTO PAKO CRESTAS

1,06 h. Bifurcació. Obviem el camí que surt a la nostra esquerra i seguim tot recte. Marques grogues.

1,10 h. Davant nostre hi veurem l’antic camí en desús (per una esllavissada) on hi ha un tram de pont mig trencat. Seguim vers a la nostra dreta, pujant pel nou camí, que de seguida torna a orientar-se vers a ponent. De fet el nou camí passa just per sobre de l’antic per una zona de formacions de sorra erosionada situada just per sobre del Coll de la Trapa.

1,20 h. El sender va a parar a una pista que seguirem vers a la nostra esquerra.

1,22 h. Un vial asfaltat talla la pista en perpendicular (es el vial d’accés a la Pleta Palomera des del Coll de la Trapa), seguim uns pocs metres el vial asfaltat vers a la nostra dreta i al poc trobem davant nostre la continuació de la pista en direcció oest. Marques grogues.

1,32 h. Bifurcació. Seguim tot recte pel brancal de la dreta, tot passant per sota d’una gran canonada de canalització d’aigües de la carretera.

1,37 h. El camí va a parar a una pista a l’alçada d’un revolt. Seguirem aquesta nova pista vers a l’esquerra. Passem per les proximitats de Ca l’Escarola.

1,40 h. A l’alçada d’un nou revolt trobem una bifurcació amb un nou sender que neix a la nostra dreta i el qual haurem de seguir. Rètol indicador. Marques grogues.

1,47 h. Anem a parar a una nova pista que seguim en sentit descendent vers a la nostra esquerra. Tenim davant el mas de Cal Ferrús i a l’esquerra la casa de Cal Xixa.

1,50 h. Nova unió de pistes. Seguim vers a la nostra dreta, tot recte, en direcció oest. Taques grogues.

FOTO PAKO CRESTAS

1,55 h. Cal Pasqual. Ens trobem davant un vial asfaltat. Seguim uns quans metres el vial vers a la nostra esquerra en sentit descendent fins a la propera bifurcació.

1,58 h. Proximitats del Feners. Deixem la carretera i seguim per una ample pista que neix a la dreta de l’asfalt. Rètol indicador. Taques gorgues.

2,03 h. Nova bifurcació. Estem al punt més baix d’aquest tram de camí Picasso, a 1.165 metres. Seguim la nova pista vers a la dreta. Rètol indicador. Iniciem una suavíssima pujada. Aquí s’ajunten les marques grogues de la xarxa de camins comarcals amb el G.R, 107.

2,07 h. La Farga. Estem a tocar del riu de Gósol. Aquí es tornem a separar els vials i cadascun te les seves corresponents marques de pintura. Nosaltres seguirem la senda ascendent que puja de manera decidida en diagonal a la nostra dreta i que te les marques de pintura grogues.

2,09 h. Deixem el camí per pujar per la senda que neix a l’esquerra, tot seguint les marques de pintura. Continua la forta pujada en direcció nord, per espais oberts de bosc i zones de camps abandonats.

2,12 h. Creuem una pista transversal i continuem la forta pujada vers al nord seguin les taques de pintura groga.

2,25 h. Poble de l’Espà. 1.330 metres. Anem a parar a les proximitats de la bonica església de Sant Andreu. Pugem per un carreró asfaltat en diagonal vers a l’esquerra. Marques de G.R.

2,30 h. Anem a parar a la carretera que comunica Saldes i  Gósol per seguir-la tan sols uns metres vers a la nostra esquerra en direcció oest. Estem a 1.350 metres d’alçada. De seguida una senda abandona la carretera vers a l’esquerra. Marques de G.R.

2,40 h. Bifurcació de camins. Seguir el brancal que segueix recte, tot deixant a la nostra esquerra la branca que no ens interessa. Marques de G.R. El camí s’acaba transformant en senderó que al creuar la zona del torrent de la Bassota acostuma a presentar trams amb fang. Seguir les marques del G.R.  Em baixat als 1.310 metres d’alçada. Després d’aquesta petita davallada comença un nou tram ascendent.

FOTO PAKO CRESTAS

2,45 h. Sorribes. 1.369 metres. Conjunt de cases. Seguir el carrer asfaltat en sentit ascendent vers al nord fins arribar a la plaça de l’església. Seguir per una senda que neix a l’esquerra. Cartell indicador. Marques de G.R. que en aquest tram son comunes amb marques grogues.

3,05 h. Coll de Cap de Creu. 1.437 metres. Zona de prats i conreus bastant horitzontal. El camí, molt ben traçat, segueix vers a l’O.-N.O. Marques de G.R. i marques grogues.

3,35 h. Gósol. 1.426 metres. Rotonda d’entrada al poble. Passem per davant de l’Hostal Can Francisco. Si continuem recte anem a parar al centre del poble i si agafem el vial asfaltat de l’esquerra ens plantarem en 5 minuts al càmping Cadí Vacances.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers, si be el més aconsellable es comptar amb el suport d’un cotxe que ens vingui a buscar.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cami-picasso-tram-saldes-gosol-44506608

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: