Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

GALLINA PELADA PEL PORTET.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Llarga ascensió per pujar a la Gallina Pelada, però a la vegada força variada, ja que anem descobrint diferents vessants de la muntanya, primer el nord, després l’extrem occidental i per últim el seu vessant S.O.

Cal destacar que al pujada per les Llosanques es inclinada i a la part alta hi ha un tram d’aresta que comunica la Roca Blanca amb el cim principal, que si be no es gens difícil, si que comporta un tram aeri i un xic vertiginós.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 3 hores i 10 minuts.

Desnivell: 737 metres de pujada i l’equivalent per la baixada.

Dificultat: Alta

Punts d’aigua: Al punt de partida i a la Font del Portet, molt a prop del collet que li dona nom.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Pleta Palomera * Font del Portet * El Portell * Rua de l’Orenella * Bauma de l’Orenella * L’Estret * Llosanques * Roca Blanca * Gallina Pelada o Cap de Llitzet

Accés al punt de partida: Pleta Palomera, 1.580 metres.

  • Accés al punt de partida: Des del càmping Repòs de Saldes haurem de prendre la carretera B-400 en direcció Gósol i una vegada traspassat el Coll de la Trapa trobem a ma esquerra el trencall de la carretera asfaltada que puja vers a la Pleta Palomera.
  • Des del càmping Cadí de Gósol haurem de prendre la carretera B-400 en direcció Saldes i una vegada deixat enrere el trencall d’Espà, abans d’arribar al Coll de la Trapa trobem a ma dreta el trencall que puja vers a la Pleta Palomera. Arribem a la mateixa mitjançant carretera asfaltada.
FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Pleta de la Vila o Pleta Palomera. 1.580 metres. Seguim per la carretera asfaltada en sentit ascendent, la mateixa fa un revolt que podrem tallar mitjançant una drecera ben visible i marcada amb taques de pintura groga. Barrera que l’hivern està tancada.

0.10 h. Trobem una bifurcació amb una pista secundaria que neix a la dreta i que serà la que haurem de prendre en direcció oest.

La pista no te pèrdua, ja que es ample, discorre pel mig del bosc i no presenta alternativa possible (fora de ficar-nos bosc a través, es clar). Flanquegem sota el Serrat Negre, traspassant prèviament la canal – torrentera nevada que davalla directament de la part alta de la muntanya i que resulta ser un descens d’esquí de muntanya molt preuat pels iniciats en la matèria. La pista es llarga, puja desnivell de manera inapreciable, i fins que no hi flanqueja sota l’anomenada Roca Rodona (on hi ha unes antenes) no canvien d’orientació, encarant-nos llavors vers al sud. El Collet ja es ben visible. Just 5 minuts abans d’arribar i torbem la Font del Portet i coincidim amb les marques del GR que prové de la vall de la Baga de les Llebres.

FOTO PAKO CRESTAS

1,50 h. El Portell, de 1.828 metres, es l’extrem de ponent de la Serra d’Ensija. Continuem ara el camí amb marques de G.R. que puja de manera suau però constant i que flanqueja, sempre vers a l’est i al final amb tendència al S.E., sota la llarga cingle anomenada la Rua de l’Orenella, on trobem la Bauma de l’Orenella.

2,30 h. L’Estret. Des del Coll de l’Estret hi pugem per les anomenades “Llosanques”, ascens bastant pendents, seguint fites, vers al nord fins assumir una mena d’aresta i grades que ens porta a la Roca Blanca, 2.289 metres. Des d’aquí, vers a l’est, per l’aresta que presenta un tram aeri però mancat de dificultat.

FOTO PAKO CRESTAS

3,10 h. Assumint de Gallina Pelada o Cap de Llitzet, de 2.317 metres, el cim més alt de la Serra d’Ensija

Retorn: El millor es combinar aquesta ascensió amb el descens per la Font freda i fer un periple circular de pujada i baixada a la Serra d’Ensija amb partida i conclusió a la Pleta Palomera.

FOTO PAKO CRESTAS

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/gallina-pelada-pel-portet-44398175

Anuncio publicitario

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: