Diseña un sitio como este con WordPress.com
Comenzar

CAP DEL VERD PEL COLL DE LA MOLA.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excel·lent excursió que resulta ser l’ascensió més fàcil o còmode per pujar al Cap del Verd, sempre i quan puguem pujar la pista amb vehicle, ja que guanyem dons força alçada i escorcem distàncies.

Destaquen les bones panoràmiques que ja gaudim des de meitat de l’ascensió, en concret des del moment en que assolim l’aresta a les proximitats del Pla de la Font, i també cal fer esment del tortuós conjunt rocallós que es desprèn vers a ponent a les proximitats del Portell de l’Ós, ja a terres de l’Alt Urgell.

FOTO PAKO CRESTAS

Temps: 1 hora i 55 minuts per l’ascens i poc menys d’una hora i 30 minuts pel retorn.

Desnivell: 464 metres per la pujada i l’equivalent per la baixada.

Dificultat: Mitja

Punts d’aigua: No hi ha cap en tota l’excursió, es per tant del tot imprescindible dur l’aigua necessària des de bon inici de la caminada.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Coll de Mola * Portell de l’Ós * Collet del Pla de la Font * els Cavallets * Coll dels Belitres * Cap del Verd.

Accés al punt de partida: Coll de Mola, 1.819 metres. Accessible per pista de terra des de Gósol.

  • Des del càmping Repòs Pedraforca de Saldes haurem de prendre la carretera B-400 vers a Gósol passant pel Coll de la Trapa. Una vegada arribem a l’entrada del poble, a la rotonda de Can Francisco, prenem el brancal de l’esquerra, passem per davant del trencall de l’entrada del càmping Cadí Vacances i pugem per la pista asfaltada vers al Coll de la Mola, tot seguint les indicacions “el verd”.
  • Des del càmping Cadí Vacances prenem la pista vers a ma esquerra, tot passant per davant del cementiri i seguint les indicacions “el verd”.
FOTO PAKO CRESTAS

Val a dir que la pista està en bon estat, però si no veiem clar de pujar amb vehicle o podem fer tot seguint el G.R.

Itinerari: 0,00 h. Coll de Mola. 1.819 metres. Al mateix coll hi convergeixen quatre brancals de pista forestal. El primer el que procedeix del vessant est de la vall, que es per el que hem fet server per assolit al coll en el trajecte motoritzat. La segona branca seria la continuació natural de la primera, o sigui, el vessant de la pista que, una vegada travessat el coll, davalla vers al cantó contrari, es a dir, cap a ponent, tot davallant cap a la Vall de Tuixén.

Les altres dues branques pugen paral·leles vers al nord (malgrat que al mapa de l’alpina tan sols marca una). Totes dues es connecten als cinc minuts de marxa. Nosaltres recomanem pujar per la de la dreta, que guanya alçada de manera més decidida des de bon principi. La branca de l’esquerra, més suau (i segurament l’originària de totes dues), dibuixa un gran revolt i guanya alçada de manera més moderada.

FOTO PAKO CRESTAS

0,05 h. Bifurcació de pistes. La branca que prové de la nostra esquerra es la pista paral·lela que naixia al mateix coll i que aquí es ajunten. Continuarem pujant cap a la nostra dreta. Pista ample que guanya alçada de manera molt suau i que s’orienta vers al O-S.O. Evident.

0,15 h. Portell de l’Ós. Tanca a la pista. Mirador natural de la pista sobre els cingles que resten als nostres peus i que s’orienten vers a la vall de Tuixén. La pista, ample i evident, continua ara cap al sud, amb tendència després vers al S.E. Anem per un tram força horitzontal on fins i tot, en certs trams, perdem alçada de manera molt poc perceptible. La pista discorre per trams de prats petits en mig del bosc, a la vora d’una mena de riera eixuta.

0,35 h. Bifurcació. Deixem de banda una pista que surt a la nostra dreta. Nosaltres continuem en la mateixa direcció que em dut fins a aquest punt, o sigui, vers al S.-S.E.

0,50 h. Zona de prats i gran revolt de la pista. Deixem la mateixa per pujar pel senderó que neix a l’esquerra i que puja vers al S.E. al costat d’una mena de torrentera seca. La pista (que abandonarem  en aquest punt) dona pas a un corriol de muntanya que transcorre entre prats inclinats i trams de bosc obert.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. Collet del Pla de la Font, 2.004 m. Gran vista panoràmica. Ample coll que ens situa ja al dors del gran llom que haurem de seguir per pujar cap a dalt de la cadena. L’aresta herbosa i amplíssima rep el nom dels “Cavallets”. Pujada suau però constant per una pista sempre cap al sud.

 1,20 h. Abandonem la pista que continua cap a la nostra dreta per continuar pujant pel mig de prats d’herba de suau inclinació. Camí marcat, continuem en direcció sud.

1,25 h. Retrobem de nou la pista que prèviament havíem abandonat i que s’uneix al camí pel marge dret del mateix. En realitat aquest petit tram de cinc minuts que em fet sense seguir la pista era una drecera. A partir d’aquest moment, però, ja no abandonarem la pista. El coll ja s’endevina força proper.

1,30 h. Coll dels Belitres. 2.149 metres. Ample i marcat coll. Ja hi som dalt de la serra principal. Per accedir cap al cim més alt ens dirigim cap a l’O.-N.O. Pujada suau i constant, hi ha diverses roderes que fan camins paral·lels. A la part alta de la pujada els camins canvien d’orientació i es dirigeixen més cap al S.O., aquest canvi d’orientació ja es molt a dalt, força a prop del cim. Al marge esquerra dels camins paral·lels apareix un filat que s’estén fins al propi cim.

FOTO PAKO CRESTAS

1,55 h. Cap del Verd. 2.283 m. Cim molt planer i de gran proporcions, que resulta ser el sostre de la Serra del Verd. Bones vistes panoràmiques sobre el Pedraforca, el Cadí, la Serra d’Ensija i el Port del Comte. Al cim hi trobem una caseta amb registre i dos panells d’orientació en relació a les grans panoràmiques del cim. El primer ens informa quins cims es veuen cap al nord, cap a l’est i cap a l’oest. El segon cartell, situat un centenar de metres cap al sud, ens indica quines serres veiem davant la perspectiva que s’estén cap a la Catalunya Central.

Retorn: Pel mateix itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cap-del-verd-pel-coll-de-la-mola-44403461

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

A %d blogueros les gusta esto: