TOSSA DE MONCLÚS DES DE SANTA EUGINIA DE VALLCABRERA.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curta excursió que ens fa descobrir la zona nord del massís de Catllaràs i que discorre per uns paratges que gaudeixen una tranquil·litat eterna i impertorbable.

Temps: 1 hora 25 minuts per l’anada i poc més de 1 hora 10 minuts per la tornada

Desnivell: 343 metres de pujada i 88 metres de baixada per l’anada i l’equivalent a l’inversa per la tornada.

Llargària: 4 quilòmetres i 430 metres

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el periple, cal dur dons el líquid necessari des de bon principi.

Punts de referència: * Coll de la Bataiola * Santa Euginia de Vallcabrera * Collet de la Qüestió * Collada de Montclús * Monclús de Dalt * Sant Cinto de Monclús * Tossa de Monclús.

Punt de partida: Coll de la Bataiola. 1.197 metres. Accessible per pista asfaltada des de Sant Jaume de Frontanyà. El collet el trobem a uns 3 quilometres just passat el poble, direcció la Pobla de Lillet.

Itinerari: Coll de la Bataiola. 1.197 metres. Just al marge esquerra de la carretera neix un corriol ascendent en direcció O-S.O. que puja de manera suau pel mig del bosc. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,04 h. Traspassem una mena de collet en mig de bosc. Ara el camí segueix vers a l’oest amb lleugera baixada. Taques de P.R. (grogues i blanques).

0,13 h. Anem a parar a un corriol poc marcat que davalla vers a la nostra dreta en mig d’un clar de bosc. Atenció, en aquest tram la senda no està massa ben marcada i hi ha poques senyals.

0,15 h. Anem a parar a una pista que seguirem recte en direcció oest. Marques P.R. Deixem una bassa a la nostra dreta.

0,24 h. Important creuament de pistes. Seguim tot recte deixant un camí ascendent a la nostra esquerra i una pista ample a la dreta, la qual procedeix de les proximitats de Santa Euginia de Vallcabrera, mas que veiem de rerefons. Seguim dons vers a l’oest i en aquest punt abandonem les marques de P.R. Be ara un llarg tram de pista ample i evident sense pèrdua possible, traspassant el Collet de la Qüestió, de 1.180 metres. A la part final la pista descriu dos gran revolts.

FOTO PAKO CRESTAS

1,00 h. Collada de Montclús. Nus de pistes i camins. Rètol indicador. Seguim pel brancal de la nostra dreta que discorre en mig de murs empedrats i puja de manera molt suau vers al N.E.

1,06 h. Bifurcació. Anem pel brancal superior, o sigui el de la nostra esquerra.

1,10 h. Monclús de Dalt, passem entre el gran mas que resta per sobre nostre a la esquerra i l’esglesiola de Sant Cinto de Monclús a la nostra dreta. Seguim més enllà del conjunt de masos vers al nord, pujant per suaus pendents. Camí ben marcat que s’endinsa per un tram de bosc obert molt atractiu.

FOTO PAKO CRESTAS

1,25 h. Tossa de Monclús. 1.464 metres. Cimal sense vistes panoràmiques (les haurem tingut a la pujada) i que està envoltat de bosc obert.

Descens: pel propi itinerari en sentit invers.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/tossa-de-monclus-des-del-coll-de-la-bataiola-3831684

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s