CAP DE PUIG LLUENT DES DE SANT JAUME DE FRONTANYÀ.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Airosa i excel·lent excursió per conèixer la meitat oriental de la zona alta del massís de Catllaràs. Prats amb amples vistes on s’alternen clars amb zones de bosc obert.

Es molt possible que durant el transcurs de l’excursió divisem cérvols, els quals cada vegada son més abundants a la zona del Catllaràs.

Temps: 2 hores 20 minuts per la pujada i menys de 2 hores per la baixada.

Desnivell: 640 metres de pujada i 69 de baixada per l’ascens i l’equivalent en sentit contrari pel descens.

Llargària: 7 quilòmetres 270 metres per la pujada i l’equivalent per la baixada.

Dificultat: Mitja.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts d’aigua: No hi ha cap font en tot el trajecte. Caldrà dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Sant Jaume de Frontanyà * l’Esmoladora * mas de Frontanyà * Creu de Melosa * Pla del Genai * Pla del Capellà * Collada de Fatjabranca * la Creueta de Cosp * Pla Fondo de Dalt * Cap del Puig Lluent

Punt de partida: Sant Jaume de Frontanyà, 1.060 metros. Accessible mitjançant carretera asfaltada que neix al mateix poble de Borredà.

Itinerari: 0,00 h. Sant Jaume de Frontanyà, 1.060 metres. Deixem el vehicle a la zona d’aparcament situada a l’inici del petit poble i anem vers a la plaça situada entre l’església i l’ajuntament. El camí surt vers a la nostra esquerra. Cartell indicador.

FOTO PAKO CRESTAS

0,04 h. Bifurcació  a la sortida del poble. Agafem la senda ascendent de la nostra esquerra. Cartell indicador. Marques de G.R i marques grogues i blanques del P.R. El camí s’endinsa pel bosc pujant en direcció oest.

0,18 h. Bifurcació. En aquest punt es separen P.R. (marques grogues i blanques) i el G.R. (marques vermelles i blanques). Cartell indicador. Seguim vers a la nostra esquerra, o sigui, pel G.R. pujant en tendència N.O. i després, de nou, vers a l’oest. Passem per l’indret conegut com l’Esmoladora.

0,22 h. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta. Marques G.R.

0,36 h. Passem pel costat del mas de Frontanyà. El qual resta a la nostra esquerra. 1.226 metres. Bifurcació de pistes. Seguim en sentit ascendent pel brancal de la dreta.

0,37 h. Nova bifurcació. Cartell indicador. Obviem el camí que surt vers a la nostra esquerra i que te taques de pintura grogues, per continuar pel la pista ascendent senyalitzada amb marques de pintura del G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,50 h. A l’alçada d’un revolt neix un brancal vers a la nostra dreta que obviem. Seguim per la pista ascendent de la nostra dreta en direcció est, tendència S.E.

0,54 h. Nova bifurcació a l’alçada d’un revolt. Seguim per la pista de la nostra esquerra que ascendeix vers al nord – N.O. Marques de G.R.

1,04 h. Deixem la pista que agafar un corriolet que neix a banda esquerra i que flanqueja pel bosc. Marques de G.R.

1,06 h. Creu de Melosa. Collet situat a 1.345 metres d’alçada. Unió de pistes i camins. Cartell indicador. Seguim vers a la nostra esquerra en direcció oest pujant per l’ample aresta amb arbres dispersos. Seguim una mena de pista descarnada en desús. Marques de G.R. Al poc el corriol ben marcat deixa la pista descarnada vers a la seva esquerra i continua pujant pel mig del bosc.

1,16 h. Pla del Genai. Travessem aquest primer prat i continuem pel corriol ben traçat vers a l’oest.

1,29 h. Pla del Capellà. Travessem aquest segon prat i seguim pel costat dret del filat.

1,36 h. Trobem el pas per traspassar el filat i anem al costat esquerra del mateix anant a parar a una pista. Poc més amunt hi ha la Collada de Fatjabranca, 1.505 metres. Seguim la pista vers a l’est. Marques de G.R.

1,40 h. Anem a parar a una pista transversal. Seguim la nova pista vers a la dreta, continuant en direcció oest. Marques de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

1,47 h. Deixem la pista i prenem un corriol ascendent vers a la nostra dreta. Marques de G.R.

1,48 h. Traspassem un filat i ens trobem amb una nova horitzontal que seguirem vers a la nostra esquerra. Tornem a ser-hi dalt de l’aresta, en un indret conegut com la Creueta de Cosp. 1.458 metres.

1,54 h. Pla Fondo de Dalt, passat el qual trobem una nova bifurcació. Cartell indicador. Neix una pista perpendicular vers a la nostra dreta que obviem. Continuem pujant per costat del filat en direcció est. Marques de G.R.

1,59 h. Traspassem el filat i seguim pujant a l’esquerra del mateix. Corriol amb marques de G.R. que discorre pel mig del bosc. Seguim el dors de l’aresta.

2,03 h. Creuem un prat. Seguim pel corriol vers a l’oest. Marques de G.R. Poc a poc el corriol es transforma en camí.

2,10 h. Deixem a la nostra dreta una pista en desús i seguim pujant per camí vers a l’oest, tendència N.O. Marques de G.R. Iniciem un flanqueig horitzontal pel vessant nord del propi cim.

2,15 h. Anem a parar a l’aresta, ja lliure de vegetació boscosa. Ens haurem passat de llarg de cim, fet pel qual caldrà continuar pujant pel dors del llom però ara en direcció est. En aquest punt abandonem les marques de G.R.

2,20 h. Cap del Puig Lluent. 1.638 metres. Final de l’ascensió. Bones vistes panoràmiques.

Descens: pel mateix traçat en sentit contrari, desfent integrament les nostres passes.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/cap-de-puig-lluent-des-de-sant-jaume-de-frontanya-3825062

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: