PUIG CORNADOR DES DEL COBERT / CÀMPING DE PUIGCERCÓS, PUJADA PER LA VALL DE BANYANS I BAIXADA PER SANT PERE DE SERRALLONGA

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció:variada excursió amb la qual assolim un dels cims més significatius de la zona sud de la ja veïna comarca del Ripollès, amb bones vistes panoràmiques locals del poble d’Alpens i les Serres de Catllaràs – Tubau – Montgrony i Puig llançada.

Sant Pere de Serrallonga: És un petit edifici preromànic del segle IX, santuari de planta quadrada i un arc triomfal molt rebaixat. Ha sofert reformes en l’ornamentació i en la volta, el 1724, i guarda dues imatges barroques de Sant Pere i Santa Maria del segle XVIII. Forma part del terme municipal d’Alpens i es d’estil Pre-romànic

Temps:2 hores i 30 minuts.

Desnivell:397 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

FOTO PAKO CRESTAS

Llargària:15 quilòmetres 800 metres

Dificultat:mitja

Punts d’aigua:Hi trobem una única font a les proximitats del mas de Baumala.

Punts de referència:* Cobert de Puigcercós * Riera de Puigcercós * Plana del Soler * Rec de Danyans * mas de Baumala * Font de Baumala * Solei de Conella * Baga Llarga * Serrallonga de Dalt * Camp dels Trèmols * Camp de la Font * Puigdom * Collet de la Bruixa * Puig Cornador * Serrallonga de Dalt * Mas de Serrallonga de Dalt * Sant Pere de Serrallonga * Les Saleres – Mas de Comià * carretera BP-4654 * Collet de Comià * Cobert de Puigcercós.

Punt de partida:Cobert de Puigcercós – Càmping Puigcercós. Situats en una cruïlla de petites carreteres entre els quilòmetres 22 i 23 de la BP-4654 que comunica Borredà i Alpens.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari:0,00 h. Cobert de Puigcercós. Prenem la pista de la Riera de Puigcercós que continua al marge dret de les aigües en direcció N.E. Tram planer al principi pavimentat que de seguida passa a ser una ample pista de terra. Passem pel costat de la Plana del Soler, camps de conreu que resten a la nostra esquerra. Marques de G.R. (vermelles i blanques)

Km. 1,5. Bifurcació. Cartell indicador., Deixem la pista que va pel costat de la riera de Merlès i prenem la pista asfaltada que puja vers a la nostra dreta en direcció E.-N.E., en aquest punt deixem les marques del G.R. i seguim les marques de P.R. (taronges i blanques), comencem dons a pujar el costat del Rec de Danyans.

Km. 2,1. Deixem a la nostra esquerra el vial d’accés a la finca de Danyans. Seguim pujant per la pista pavimentada vers a l’est, guanyant alçada de manera suau però constant. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 2,5. Un corriol neix a la nostra dreta, per on continuem les marques del P.R. Obviem aquest trencall i continuem direcció est pel costat del Rec de Danyans, seguint per la pista asfaltada, ja sense marques de pintura.

Km. 3,5. Passem pel costat del mas de Baumala que resta a la nostra esquerra deixant de banda el seu vial d’accés. Seguim per la pista ascendent vers a llevant. A partir d’aquest moment la pista asfaltada deixa pas a una pista de terra ben marcada.

Km. 3,6. Font de Baumala, que resta a la nostra dreta. Seguim pujant per la pista. Evident.

Km. 3,8.Bifurcació a l’alçada d’un revolt. Ignorem una pista en desús que neix a la nostra esquerra i seguim pujant de manera suau per la pista principal.

Km. 5,1. Solei de Conella. Pista en desús que se’ns incorpora per l’esquerra. Seguim per la pista principal que descriu un marcat revolt i re orienta les nostres passes vers al S.S.O.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 5,2. Camí que neix a la nostra esquerra en sentit ascendent i que ignorem per seguir per la pista principal en direcció O.S.O. Acabem de pujar per l’anomenada Baga Llarga.

Km. 5,7. Unió de pistes. Tornem a coincidir amb les marques del P.R. Estem a les proximitats del mas de Serrallonga de Dalt, ben visible davant nostre. No obstant no arribem al mas, si no que prenem el camí ascendent a la nostra esquerra, en direcció est, seguint les marques del nou trobat P.R.

Km. 5,8. Pista on anem a parar per seguir vers a la nostra dreta i que ignorem per seguir tot recte vers a llevant, tram planer amb lleugera pujada. Deixem a la nostra dreta el Camp dels Trèmols.

Km. 5,9. Camp de la Font. Deixem a la nostra dreta primer un corriol i acte seguit una pista que neix després d’un tram de prat verd planer. Seguim per la pista sense pèrdua possible vers a l’est. Marques de P.R.  Al poc la pista descriu uns revolts que podem tallar fent drecera per terreny obert i herbós. Evident.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 6,7. Puigdom. Deixem la pista que en aquest punt descriu un revolt vers a la nostra esquerra i es dirigeix cap a la propera i visible torre de telecomunicacions, per prendre un corriol que neix a la nostra dreta i que s’endinsa pel bosc en direcció S.E. Marques de P.R.

Km. 7,1. Collet de la Bruixa, 1.162 metres. Travessem un corriol que davalla a banda i banda de la carena per seguir tot recte per damunt del cordal en direcció est. Sender ben marcat. Marques de P.R.

Km. 7,9. Puig Cornador. 1.229 metres. Punt culminant de l’excursió. Bones panoràmiques locals sobre Alpens i la Serra de Catllaràs, així com de la Serra de Montgrony i Puig llançada. Després de la pausa del cim retornem vers a l’oest desfent les nostres passes fins al punt quilomètric 5,7.

Km. 10,2. Estem a les proximitats del mas de Serrallonga de Dalt. Bifurcació. Seguim ara ver a la nostra esquerra abandonant el traçat que em seguit prèviament per assolir Aquest punt. Seguim dons en direcció S.O.

Km. 10,3. Mas de Serrallonga de Dalt. Pista que neix vers a la nostra esquerra i que obviem per seguir tot recte en direcció S.O. Comencem a perdre alçada de manera suau però constant. Marques de P.R.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 11,0. Sant Pere de Serrallonga. Seguim la pista en direcció oest. Marques de P.R.

Km. 11,2. Pista en desús que neix a la nostra esquerra i que ignorem per seguir recte per la pista principal. Continuem perdent alçada de manera molt suau.

Km. 11,8. Les Saleres – Mas de Comià.Aquí abandonem el P.R. que segueix per un sistema de prats vers a la nostra dreta. Nosaltres seguim per la pista ample vers a l’esquerra i comencem a davallar de manera més pronunciada, ara en direcció S.E.

Km. 12,0. Bifurcació. Ignorem la pista ascendent que neix vers la nostra esquerra i seguim tot recte perdent alçada per la pista principal.

Km. 12,5. Anem a parar a les proximitats del punt quilomètric 19 de la carretera BP-4654, que seguim vers a la nostra dreta en direcció oest.

FOTO PAKO CRESTAS

Km. 12,6. Collet de Comià. Seguim la carretera amb poc trànsit vers a ponent, perdent alçada de manera gradual i ja sense abandonar-la fins a retornar al punt de partida.

Km. 15,8. Cobert de Puigcercós. Final del periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE ELS TRACKS DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/puig-cornador-des-de-cobert-puigcercos-sant-pere-serrallonga-9858438

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: