BORREDÀ – VOLTA A SANT MARC

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: En el present itinerari presenta dues alternatives, la volta llarga i la volta curta. La primera coincideix en gran part amb la pujada a l’església de Sant Sadurní de Rotgers, per anar després a l’ermita de la Mercè fins a la Collada de la Cirera i davallar per la magnifica Baga de la Cirera fins al càmping de Campalans. La segona opció, molt mes curta, puja per la formatgeria de la Solana i a mig pendent del vessant est del Turó de Sant Marc dona mitja volta i davalla vers al càmping Campalans.

ALTERNATIVA A: VOLTA GRAN DE SANT MARC

Temps: 2 hores i 50 minuts.

Desnivell: 373 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 10 quilòmetres 270 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Baixa – Mitja.

Punts d’aigua: A la part alta hi ha la font de la Cirera, però que no sempre raja aigua. El millor es dur el líquid necessari des del punt de partida.

Punts de referència: * Borredà * Rec del Portarró * el Pontarró * Font de la Cirera i l’ermita de la Mercè * Collada de la Cirera * Baga de la Cirera * càmping Campalans * Borredà

Punt de partida: El mateix poble de Borredà

Itinerari: 0,00 h. Borredà. Plaça del centre del poble. Cartell indicador. Agafem el carrer descendent que passa just a la dreta de l’església i que va a parar a sobre de la zona destinada a l’estacionament de vehicles. Seguim pel carreró de sortida i que rep el nom del camí de la Coma. Marques de G.R.

0,04 h. Bifurcació. Seguim el brancal pavimentat descendent de la nostra esquerra.

FOTO PAKO CRESTAS

0,06 h. Cartell indicador. Deixem el vial asfaltat i agafem el corriol de la nostra dreta que presenta un tram empedrat envoltat de murs, fins i tot sembla una mena de canalització. Marques de GR. De seguida comencem a guanyar alçada.

0,09 h. Passem pel costat d’una font que resta a ma dreta.

0,11 h. Anem a parar a una senda transversal que seguirem vers a la nostra esquerra per creuar buna zona de prats i feixes. Cal parar especial atenció en aquest tram a les marques del GR ja que la senda està una mica desfigurada.

0,13 h. Ens trobem una pista ben marcada a l’alçada d’un revolt. Seguim la pista en sentit ascendent vers a la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,16 h. Trifurcació. La pista de procedència dibuixa un revolt vers a la nostra dreta i neixen dos nous ramals a l’esquerra. Ignorem totes tres pistes i seguim pel corriol que continua recte en direcció N.O. Marques de G.R.

0,18 h. Anem a parar de nou a la pista transversal que seguirem vers a la nostra esquerra en direcció N.O.

0,19 h. Tornem a deixar la pista a l’alçada d’un revolt per continuar per la senda que segueix tot recte a l’esquerra de la pista. Marques de G.R. Comencem ara un tram de pujada constant, relativament suau. Al poc creuem una riera seca.

0,26 h. Falsa bifurcació. Les marques del GR van pel brancal de la dreta. Al poc tots dos camins es tornen a ajuntar.

0,37 h. Bifurcació. Seguim la senda ascendent de la dreta que dibuixa unes ziga zagues. Marques de GR, alguna d’elles massa grans i exagerades.

0,40 h. Anem a parar a una pista ample que seguirem primer vers al NO i després cap al N.

0,50 h. Bifurcació de pistes. Agafem el brancal descendent que surt en diagonal vers a la nostra esquerra. Marques de G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,51 h. De seguida abandonem aquesta nova pista per endinsar-nos al bosc mitjançant un corriol ben marcat que davalla vers a la nostra dreta. Marques de GR. Forta baixada.

1,05 h. Creuem el Rec del Portarró i anem a parar a una confluència de camins coneguda com el Pontarró. La nostra senda de procedència va a parar a una pista ample que seguirem en sentit ascendent vers a la nostra dreta. Rètol indicador a la cruïlla.

1,07 h. Bifurcació. Seguim la pista ascendent de la nostra dreta, abandonant les marques del G.R. Orientem les nostres passes vers al N.E.

1,10 h. Bifurcació. Obviem un camí secundari que neix a la nostra dreta per continuar pujant pel mig del bosc.

1,15 h. Anem a parar a una pista asfaltada o carretera estreta que seguirem vers a la nostra dreta, o sigui, cap a l’est. La carretera dibuixa uns marcats revolts i passa per la Font de la Cirera i l’ermita de la Mercè.

1,30 h. Collada de la Cirera. 1006 metres. Deixem l’asfalt i prenem la pista que surt vers a la nostra dreta. Atenció, no confondre amb una altre pista anterior que també neix a la dreta poc abans d’arribar al coll. La pista que ens interessa (la segona que trobem) neix al propi coll i segueix en sentit ascendent vers al S.E. Alguna taca de pintura blanca molt esporàdica.

FOTO PAKO CRESTAS

1,34 h. Deixem un brancal que neix a la nostra dreta i seguim tot recte per la pista que continua pujant en diagonal, tot travessant la Baga de la Cirera. Seguim de manera integra la pista, la qual deixa de guanyar alçada a mida que comença a flanquejar pel vessant est d’aquest turó boscós i a l’estona descriu un marcat revolt, on trobem unes basses, i iniciem un descens amb continuat després d’un gir radical de direcció que ens re orienta vers al N.E i N. Tot plegat es força evident ja que hi ha una única pista forestal a seguir.

2,18 h. Anem a parar a la carretera BV 4656 que comunica Borredà amb Sant Jaume de Frontanyà, just a les proximitats del quilòmetre 2. Seguim la carretera vers a la nostra dreta en sentit sud, passant per davant de l’entrada del càmping Campalans.

2,50 h. Seguint la carretera anem a parar de nou al poble de Borredà.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK D’AQUESTA EXCURSIÓ AL SEGÜENMT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/borreda-sant-marc-volta-gran-3840746

ALTERNATIVA B: VOLTA PETITA DE SANT MARC

Temps: 55 minuts

Desnivell: 144 metres de pujada i l’equivalent de baixada.

Llargària: 3 quilòmetres 710 metres.

Dificultat: fàcil

Punts d’aigua: No hi ha cap punt d’aigua en aquest curt periple. Caldrà dons dur l’aigua necessària des del punt de partida.

Punts de referència: * Entrada al càmping Campalans * La Solana * part central del vessant est Turó Sant Marc * Entrada del càmping de Campalans

Punt de partida: Entrada del càmping Campalans, situada poc després del quilòmetre 1,5 de la carretera BV 4656 que comunica Borredà amb Sant Jaume de Frontanyà.

Itinerari: 0,00 h. Entrada al càmping Campalans. Just davant hi ha una pista alquitranada amb un gran rètol a la cruïlla, que ens informa que es el vial d’accés a la formatgeria de la Solana. Pugem per aquest vial que descriu un gran revolt i puja en tendència N.O.

0,06 h. La Solana (formatgeria). Donem la volta a l’edifici i continuem per la pista que neix al seu costat nord, pista que de seguida torna a guanyar alçada de manera decidida.

FOTO PAKO CRESTAS FOTO PAKO CRESTAS

0,08 h. Bifurcació a l’alçada d’un revolt. Obviem el brancal horitzontal de la nostra dreta i continuem guanyant alçada per la pista de l’esquerra.

0,10 h. Obviem una pista secundaria que neix a la nostra dreta. Continuem pujant.

0,14 h. Nova pista horitzontal que ignorem, que neix a la nostra dreta a l’alçada d’un revolt.

0,19 h. Bifurcació. Seguim pel brancal de la dreta que en un principi es relativament horitzontal però que acaba descrivint un nou revolt i guanyant alçada.

0,23 h. La pista es divideix en dos i justament pel centre neix un corriol ascendent que puja tot recte pel mig del bosc. Es aquesta la senda a seguir.

0,28 h. Anem a parar a una ample pista que davall en diagonal. Bassa a l’unió entre camí i pista. Coincidim amb el traçat de la volta gran de Sant Marc. Baixem dons vers a la nostra dreta seguint aquesta nova pista sense pèrdua possible.

0,49 h. Anem a parar a la carretera BV 4656 que comunica Borredà amb Sant Jaume de Frontanyà, just a les proximitats del quilòmetre 2. Seguim la carretera vers a la nostra dreta en sentit sud.

0,55 h. Entrada del càmping de Campalans. Ja hi som de nou al punt de partida, donant per conclòs aquest curt periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK D’AQUESTA EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/borreda-sant-marc-volta-petita-3840752

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: