BORREDÀ – VOLTA A LA SOLANA D’ENTREAIGUES I GORGS DE CAMPALANS

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Aquesta petita i agradable excursió, que podríem considerar una veritable passejada, es l’unió de les anomenades “volta gran” i “volta petita” de Campalans. Molt adient per fer-la amb canalla, sobretot a l’estiu, època de l’any en que podrem gaudir de refrescants banys en el rosari de gorgs de la riera, tots ells veritables basses d’aigües cristallines.

Temps: 1 hora i 5 minuts.

Desnivell: 103 metres de baixada i l’equivalent de pujada.

Llargària: 3 quilòmetres 750 metres.

FOTO PAKO CRESTAS

Dificultat: Baixa

Punts d’aigua: A la part final de la riera trobem la Font del Sofre i la Font del Ferro. Al càmping Campalans podrem prendre beguda mitjançant el seu servei de bar.

Punts de referència: * Càmping Campalans * Rec de Casadejús * Rec de les Nou Fonts * Rec de les Nou Fonts * Gorg del Roure * Riera de Campalans * Gorg de Canet * Gorg del Tell * Font de Sofre * Font del Ferro * Molí de Campalans * Càmping Campalans.

Punt de partida: Càmping Campalans. Accessible des de Borredà per la carretera BV 4656 que puja vers a Sant Jaume de Frontanyà, a poc menys de 2 quilòmetres del poble de Borredà.

FOTO PAKO CRESTAS

Itinerari: 0,00 h. Càmping Campalans. Seguim per la pista que neix a l’esquerra de l’edifici de la recepció del càmping i que ens orienta la marxa vers al nord.

0,03 h. Estem davant del conjunt de bungalows de fusta del càmping, que resten per sobre nostre. Veiem aquí una pista que neix vers a la nostra dreta, també en direcció nord, que es la pista per la qual seguirem la marxa.

0,05 h. Bifurcació. Cartell indicador. Seguim recte vers al nord obviant el brancal descendent de la nostra dreta.

FOTO PAKO CRESTAS

0,14 h. Trobem una petita caseta a banda esquerra de la pista i una petita renclusa a la dreta. Al poc hi ha una bifurcació. Creuem les aigües del Rec de Casadejús tot seguint el brancal de la nostra dreta que re orienta les nostres passes vers al S.E. Cartell indicador.

0,31 h. Bifurcació. Abandonem la pista i seguim el brancal (camí que es transforma en corriol) descendent de la dreta. Cartell indicador.

0,32 h. Creuem la riera del Rec de les Nou Fonts i seguim pel corriol ascendent que puja en diagonal vers a la nostra dreta.

0.33 h. Anem a parar a una pista transversal que seguirem vers a la nostra dreta. A partir d’aquest punt coincidim amb les marques grogues de la xarxa de camins del Consell Comarcal del Berguedà. Trams horitzontals alternats amb suaus baixades. Ara les nostres passes es re orienten vers a l’oest i després vers al S.O., seguint de nou el traçat natural de la vall.

FOTO PAKO CRESTAS

0,39 h. Creuem novament les aigües del Rec de les Nou Fonts, passant del marge esquerra al marge dret de les aigües. Taques gorgues.

0,43 h. Creuem les aigües per tercera vegada, restant ara al marge esquerra de les aigües.

0,44 h. Bifurcació. Obviem un camí descendent que neix a la nostra dreta i seguim per la pista principal, lleugerament descendent, vers al sud. Marques grogues. Si davalléssim vers al riu pel camí que en obviat, aniríem a parar la Gorg del Roure.

0,47 h. Creuem novament les aigües de la que ja es pot considerar la Riera de Campalans, restant de nou al marge dret de les aigües. Al poc trobem una bifurcació. Cartell indicador. Si poguéssim per la pista ascendent tornaríem de nou directament al càmping. Seguirem però pel riu completant així la volta petita de Campalans (fins aquest punt hem fet l’anomenada volta gran). Ve ara un tram molt atractiu, on creuarem el riu en diverses vegades (marques gorgues) i passarem per encisadors gorgs, a quin més atractiu per fer un bon bany a l’estiu: Gorg de Canet, Gorg del Tell i les Fonts de Sofre i del Ferro.

FOTO PAKO CRESTAS

0,55 h. Bifurcació. Abandonem definitivament el llit del riu i pugem per la pista que neix ascendent en diagonal a la nostra dreta. En aquest punt abandonem també les taques grogues de pintura. Al poc passem pel Molí de Campalans. Seguim la pista ascendent, sense pèrdua, que dibuixa algun que altre revolt i que ens duu directament al punt de partida.

1,05 h. Càmping Campalans. Tanquem aquest curt i interessant periple.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGARTE EL TRACK DE LA SORTIDA AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/borreda-volta-de-campalans-3838746

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: