BORREDÀ. LA QUAR PER LA CREU DE SALGA.

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Excursió més feréstec per tal d’accedir de Borredà a la Quar tot travessant la carena de Salga, a la serra de Picancel. En tot el trajecte no trobem cap mas, cap construcció, ni tan sols runes. Estem en un trajecte per la natura més salvatge que ens ofereix els voltants de Borredà.

Temps: 2 hores i 33 minuts.

Desnivell: 477 metres de pujada i 255 metres de baixada pel trajecte d’anada.

Llargària: 8 quilòmetres 210 metres.

Dificultat: mitjana

Punts d’aigua: Per sota el coll de la Creu de Salga tenim la font del llop, únic punt de aprovisionament d’aigua a part del punt de partida, o sigui, el poble de Borredà.

Punts de referència: * Borredà * les Cases Noves * Pont de Sant Joan sobre el riu Mergançol * Oratori de Sant Joan * els Graus * Font del Llop * Coll de la Creu de Salga *  Coll de Gavatx * Santuari de la Quar.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Centre del poble de Borredà.

Itinerari: 0,00 h. Centre del poble de Borredà. Plaça de l’església, cartell indicador. Baixem pel carrer d’accés a la carretera i girem a la nostra esquerra per davallar per un carreró interior amb escales (taques grogues a la cantonada) que ens duu directament a la carretera.

0,05 h. Creuem la carretera i seguim vers al sud direcció al riu. Cartell indicador. Marques de GR, sortim definitivament del poble.

0,07 h. Bifurcació. Seguim el brancal de la dreta. Corriol estret i ben marcat que passa per sota de les Cases Noves.

0,11 h. Deixem la senda horitzontal i davallem vers a la nostra esquerra cap al riu. Cal parar especial atenció a les marques de GR en aquest tram.

0,17 h. Trobem una pista a les proximitats del pont. Seguim la pista vers a la nostra esquerra i creuem el Pont de Sant Joan sobre el riu Mergançol. A l’altre costat de les aigües comencem a pujar per un camí pedregós en direcció sud. Marques G.R.

FOTO PAKO CRESTAS

0,20 h. Oratori de Sant Joan. Seguim per l’evident camí vers al sud pujant mica en mica d’alçada.

0,25 h. Camí transversal que seguirem cap a l’esquerra. Creuem ara uns prats coneguts com els Graus.

0,29 h. Bifurcació. Seguim la senda de la nostra dreta que s’endinsa pel bosc guanyant alçada de manera suau però constant vers al S.O. Marques de GR.

0,35 h. Falsa bifurcació. Les marques del GR van pel brancal de l’esquerra. Al poc tots dos camins es tornen a ajuntar.

0,44 h. Anem a parar a una ample pista que seguirem en sentit ascendent vers a la nostra dreta.

0,46 h. Després d’un parell de revolts veurem que el GR continua per un corriol ascendent a la nostra esquerra. Es el moment d’abandonar el GR i seguir per la pista en direcció oest, traspassem una mena de collet i la pista perd alçada dibuixant un marcat revolt per tornar-se a orientar cap a ponent i fer un llarg flanqueig per l’obaga de la serra, amb tendència a anar perdent alçada.

1,00 h. Deixem a la nostra dreta una pista en desús per continuar recte per la pista principal.

1,10 h. Bifurcació. Abandonem la pista descendent que fa un revolt i s’orienta vers al nord, per continuar recte per la pista que l’esquerra i que ara torna a guanyar alçada. Tot plegat sempre cap a ponent.

1,20 h. Passem pel costat de la Font del Llop que resta a la nostra esquerra. Seguim pujant per la pista que ara descriu un marcat revolt per orientar-se cap a l’est.

FOTO PAKO CRESTAS

1,22 h. Un corriol neix a la nostra dreta. Es el moment d’abandonar la pista i seguir per aquest marcat senderó de forta pujada.

1,30 h. Coll de la Creu de Salga. 1.013 metres. Just a tocar del coll trobem un altre corriol que se’ns incorpora per l’esquerra. Traspassem el coll i davallem per la marcada senda vers al sud, fent ziga zagues.

1,41 h. Anem a parar a una pista en una mena de cul de sac. Seguim la pista vers a la nostra esquerra en direcció est, per girar ràpidament cap al sud.

1,42 h. Pista en desús a la nostra esquerra que obviem.

1,52 h. Brancal ascendent vers a la nostra esquerra que ignorem. Al poc traspassem las carena de les Comes moment en que se’ns incorpora una senda ascendent per la nostra dreta i coincidim amb les marques de pintura groga de la xarxa de camins del Consell Comarcal. A partir d’aquest punt la pista continua de manera horitzontal vers a llevant.

2,02 h. Coll de Gavatx. 964 metres. Bifurcació. Seguim tot recte pel brancal de l’esquerra. Seguim per la pista horitzontal en direcció S.E. Taques grogues.

2,12 h. Anem a parar a la carretera asfaltada, cartell indicador, seguirem uns pocs metres cap a la nostra dreta per trobar, de seguida, a la nostra dreta un corriol ascendent, amb taques grogues (disperses) que s’endinsa al bosc vers al E.-S.E.

FOTO PAKO CRESTAS

2,15 h. Bifurcació. Veurem dues pistes en desús. Seguim per l’inferior, o sigui la de l’esquerra. Pujada suau. Quasi no trobem marques de pintura.

2,22 h. Anem a parar a una senda transversal que seguirem vers a la nostra dreta en sentit ascendent. La senda va vorejant per sota els cingles de la mola de la Quar fins a donar-li gairebé la volta i situar-nos al final del vessant oest. Camí marcat que s’endinsa al bosc i puja de manera directa per tornar a obrir-se als darrers metres on superem unes feixes inclinades. Marques gorgues.

2,33 h. Santuari de la Quar. 1.054 metres. Situat dalt de la mola. Curiós replà envoltat de cingles. Bones vistes panoràmiques.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

POTS DESCARREGAR EL TRACK DE L’EXCURSIÓ AL SEGÜENT ENLLAÇ: https://ca.wikiloc.com/rutes-senderisme/borreda-la-quar-per-la-creu-de-salga-3719237

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: