RASOS DE PEGUERA – SALABARDAR PEL CORRAL DE VALLSABUC I RASOS DE DALT (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Curiosament el cim més alt dels Rasos de Peguera no es el cim més visitat de la muntanya, aquest honor el sustenta el cim del Pedró, de 2.051 metres d’alçada, 26 metres inferior al Salabardar, de 2.077 metres d’alçada.

Els motius, principalment, son dos: millor accés i millor panoràmica del Pedró versus el Salabardar.

FOTO PAKO CRESTAS

Però per aquell que visiti els Rasos de Peguera més d’una vegada amb raquetes als peus i amb l’intenció de fer una bona passejada, el Salabardar es una assignatura obligatòria.

Conegut com a Cap de la Baga de Peguera pels antuvi habitants del poble de Peguera, o com Rasos de Dalt per la gent de Berga, el Salabardar es un turó poblat d’espès bosc de coníferes que ens depara la millor excursions de la zona. Després d’una gran nevada el paratge sembla extret dels mateixos boscos de la llunyana Laponia. La manca de camí clar i de perspectiva oberta es veurà gratament compensada pels meravellosos racons de natura àrtica, on el gall fer, de tan en tan, ens deixa veure les seves efímeres petjades sobre l’immaculada neu.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Coll de la Creu del Cabrer * Corral de Vallsabuc * Cim del Salabardar * les Collades * Coll de la Creu de Cabrer.

Temps: 2 hores.           

FOTO PAKO CRESTAS

Desnivell:   182 metres de pujada i 182 metres de baixada.   

Dificultat: Mitja

Punt de partida: Coll de la Creu de Cabrer, 1.895 metres, on hi ha les instal·lacions de l’antiga pista d’esquí alpí dels Rasos de Peguera i el Bar-Restaurant “La Creu”.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés: La Creu de Cabrer es el final de la carretera asfaltada que neix a Berga i que passa per Espinalbet.          

Descripció itinerari: Sortint de l’aparcament del Coll de la Creu del Cabrer, prenem direcció nord, tot  creuant les antigues pistes d’esquí conegudes com les Soques i el Bosc, per prendre un camí ben dibuixat en mig del bosc (malgrat la neu) que flanqueja en horitzontal ascendent i va a parar al Corral de Vallsabuc (0,20 h), on tindrem unes esplèndides panoràmiques de la Serra d’Ensija. A la zona del Corral hi travessarem una mena de llom i començarem el llarg flanqueig pel vessant nord de la muntanya. Es una zona de bosc, bastant tancada. La senda, no sempre fàcil d’endevinar quan hi ha molta neu, fa unes grans ziga-zagues ascendents a ple vessant. El cert es que el camí fa molta travessa en horitzontal i es aconsellable pujar bosc a través, malgrat que les conseqüències puguin ser les d’anar a parar a alguna zona especialment poblada, on el transit amb raquetes sigui un xic incòmoda.  Pujant sempre cap al S.S.E. arribem a la part alta de la Serra, la qual, si be encara te força arbres, ja presenta més espais oberts i zones amb major visibilitat. Els darrers metres per la zona alta, bastant planers, transcorren sempre vers a l’est. Cim del Salabardar, 2.077 m. (1,10 h). Dalt del cim hi ha un gran piló metàl·lic amb una bandera. Baixem vers al sud, també per bosc menys espès, fins a les Collades, a 1.971 metres d’alçada. Baixant vers a l’oest i seguint les amples obertures al bosc de les pistes d’esquí alpí en desús, arribarem de nou al punt de partida, el Coll de la Creu de Cabrer, 1.895 metres. (2,00 h)

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s