VALL DE CERNERES (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: La Vall de Cerneres, ja a terres de l’Alt Urgell, es una de les contrades més solitàries i tristes del Pre-pirineu. Sota la aclaparadora presència de la muralla sud del llarguíssim Cadí, aquesta vall mai va arribar a tenir un veritable poble, si no masos dispersos, on la pobresa i la fam deuria campar sense fronteres al final de l’estació freda, que mai semblaria finalitzar.

Avui, la vall de Cerneres ofereix una tranquil·la passejada amb raquetes, només practicable després de períodes de fortes nevades a cotes baixes. Veurem, més enrunats que sencers, masos con Cal Masover, Cal Vime, Cal Cuera, Cal Pagès o cal Serilla, mudes pedres testimonis d’històries ja passades i sepultades per sempre en l’univers de l’oblit.

FOTO PAKO CRESTAS

Cerneres, pel seu aïllament, va ser l’ oasis dels darrers maquis catalans.

Punts de referència: * Pont de Cerneres * Cortal de Masover * Coll de les Bassotes * Collell * Obaga de Cerneres * Font de la Roca * Pla de Martí * Cortal de Masovers * Pont de Cerneres.

Temps: 2 hores i 40 minuts.

Desnivell: 373 metres de pujada i l’equivalent en baixada.

Dificultat: Baixa

Punt de partida: Pont de Cerneres, 1.500 metres, a la carretera que davalla del Coll de la Josa vers al diminut poble de Josa del Cadí.

FOTO PAKO CRESTAS

Accés: Traspassarem el Coll de la Josa passant prèviament pel poble de Gósol i seguint aquest tram de carretera que connecta l’esmentat pobleamb Josa de Cadí. A Gósol accedirem per carretera pel trencall que neix de l’eix del Llobregat (Manresa – Berga – Túnel Cadí), abans d’arribar a Guardiola de Berguedà. Abans d’arribar a Gósol passarem per Saldes.

On dormir: El poble més proper es Josa de Cadí, el qual no compta amb cap alberg, hostal o refugi, que permeti pernoctar a un no resident. Altre alternativa es Gósol, on si que hi trobarem hostals o albergs. No obstant, pel muntanyenc, la millor opció es el Refugi Roget, a 1′ 3 km. de Saldes, a la ctra. del Mirador, a 300 metres a l’esquerra, passat Cal Xic. Guardat, amb 17 places (no hi ha departament lliure), lloc per cuinar, WC, dutxes, lliteres amb flassades. No te servei de menjars (caldrà anar a Saldes que està a tan sols a 10 minuts caminant). Regentat per Jordi Camprubí. Contacte: Telèfon mòbil: 659.947.020. Telèfon fixa: 938.751.757 – Nits.

http://www.pedraforca.ppcc.catcamprucasas@telefonica.net

Descripció Itinerari: Estem davant d’un dels itineraris més fàcils i evident de la present guia. Des del Pont de Cerneres, a 1.500 metres d’alçada, passarem la barrera que limita l’accés a vehicles i continuarem pista amunt vers a l’est. La pista no te pèrdua i discorre, en suavíssima pujada, pel vessant soleia de la vall (fet pel qual no sempre està nevada). La pista conclou en una zona de prats on passem per sobre la torrentera, estem al costat del Cortal de Masover (0,35 h), al centre dels dispersos masos de Cerneres, tots ells en estat ruïnós. Continuem per un ample camí, sempre cap a l’est i per terreny obert, fins al Coll de les Bassotes – rètol indicador — (1,15 h), a 1.873 metres d’alçada, on coincidim amb l’ample pista que comunica el mirador del Pedraforca amb Gisclareny.

Seguirem la pista en sentit descendent vers al sud i en pocs minuts arribarem al Collell, 1.845 metres, — rètol indicador –, indret on torbem les taques de GR i on deixarem l’ample pista (que continua vers al peu del vessant nord de l’impressionant Pedraforca). Seguint les marques del GR vers a l’oest, tornem cap a la vall però fent un flanqueig a mitja alçada pel vessant de l’Obaga de Cerneres, poblat de bosc dispers, tot passant per la Font de la Roca. Aquest llarg flanqueig marcat amb les taques de pintura del GR en duu al Pla de Martí, (1,55 h) molt proper al Coll de Font Terrers. Sense arribar al coll, i essent al Pla de Martí, prendrem l’ample i suau vall que davalla vers al nord, tot seguint el llit nevat del Riu de Font Terrers, que va a parar al mateix Cortal de Masovers (2,15). Ja per terreny conegut, tot desfent l’itinerari que em fet durant l’inici de l’excursió, arribarem al mateix punt de partida, el Pont de Cerneres. 1.500 metres. (2,40 h).

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor.

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: