ELS CLOTERONS DES DE COLL DE LA JOSA (amb raquetes de neu)

VINE A CONEIXER ELS NOSTRES TREKKINGS AUTO-GUIATS PER DIFERENTS INDRETS DE CATALUNYA
https://www.catalonia-trekking.com/trekkings-catalonia/
VOLS VIATJAR AMB PAKO CRESTAS? (AUTOR DEL PRESENT BLOG). – TROBARÀS EL NOSTRE PROGRAMA DE VIATGES A: https://www.catalonia-trekking.com/viajes-mon-petit/
VISITA EL NOSTRE CALENDARI DE SORTIDES GUIADES: https://www.catalonia-trekking.com/catalunya-outdoor-actividades/

SEGUEIX-NOS A INSTAGRAM https://www.instagram.com/pakocrestas/

SEGUEIX-NOS AL FACEBOOK: https://www.facebook.com/pakocrestascom/

FOTO PAKO CRESTAS

Introducció: Els Cloterons es un cim secundari a cavall entre les comarques de Berguedà i l’Alt Urgell, que passa completament desapercebut per la clara competència d’altres muntanyes més representatives com la pròpia serralada del Cadí, — que s’estén omnipresent al nord, convertint aquest cimal en una simple turonet – o altres Serres més grans i desenganxades de la gran carena del Cadí, som seria al Serra del Verd o l’arrogant Pedraforca.

Els cim també compta amb l’inconvenient de que, per la seva pròpia naturalesa boscosa, no es un bon mirador central. No tenim espais oberts com a la resta de cims importants de la zona, on tots els caps, sense excepció, estan lliures d’arbres.

FOTO PAKO CRESTAS

No obstant, estem davant d’una agradable passejada en mig del bosc, sense cap mena de perill objectiu, més enllà de la possibilitat d’extraviar-nos en mig de la boira o la nevada. La pujada al Coll de la Josa ben val una breu visita al fantàstic poble de la Josa del Cadí, un veritable racó bucòlic i pintoresc, saturat de pau per tot arreu.

FOTO PAKO CRESTAS

Punts de referència: * Coll de la Josa * Font Ginebreda * Coll de la Roca del Millet * els Cloterons.

Temps: 2 hores i 30 minuts.

Desnivell: 549 metres.

Dificultat: Mitja – Baixa.

FOTO PAKO CRESTAS

Punt de partida: Coll de la Josa, 1.630 metres.

Accés: El Coll de la Josa es troba a mig camí de la carretera que enllaça Gósol amb Josa. El millor es anar des de Gósol, poble al qual accedirem per carretera pel trencall que neix de l’eix del Llobregat, abans d’arribar a Guardiola de Berguedà. Abans d’arribar a Gósol passarem per Saldes.

On dormir: Es possible dormir a Gósol on hi ha hostals i cases de turisme rural, no obstant, si volem anar a un refugi o Gîte d’Etape la millor alternativa es el Refugi Roget, a 1′ 3 km. de Saldes, a la ctra. del Mirador, a 300 metres a l’esquerra, passat Cal Xic. Guardat, amb 17 places (no hi ha departament lliure), lloc per cuinar, WC, dutxes, lliteres amb flassades. No te servei de menjars (caldrà anar a Saldes que està a tan sols a 10 minuts caminant). Regentat per Jordi Camprubí. Contacte: Telèfon mòbil: 659.947.020. Telèfon fixa: 938.751.757 – Nits.

FOTO PAKO CRESTAS

http://www.pedraforca.ppcc.catcamprucasas@telefonica.net

Descripció Itinerari: Al propi Coll de la Josa, 1.630 metres, neix una pista de terra (que si to va be ja haurà d’estar nevada i ser transitable amb raquetes), quer puja vers al N.O. La pista fa una zeta, però podem fer drecera tot pujant recte per trams de bosc obert (acostuma a haver-hi traces de raquetes). Arribem a un indret on hi ha una cadena. Podem seguir per la pista o pujar més directa pel mig del bosc. La primera alternativa es més còmoda, però val a dir que el següent tram de pista (passat la cadena) roman per un vessant bastant soleia i que ràpidament es neteja de neu. L’alternativa per fer l’itinerari integrament amb raquetes passa per pujar directe pel bosc, per una mena de corriol que s’orienta cap al N.O.. Sigui com sigui, amb dos itineraris coincideixen més a dalt on la pista torna de discorre a ple vessant obac en un llarg traçat relativament horitzontal que ens porta vers a ponent. La pista es ample i no te pèrdua possible. El llarg flanqueig es lleugerament ascendent i passa pel costat de la Font Ginebreda (difícilment localitzable quan hi ha neu) i després de dibuixar una zeta traspassa el Coll de la Roca del Millet. 1.873 metres. Panoràmica local sobre la següent part de l’itinerari que, ràpidament, torna a endinsar-se en el bosc d’avets i pins negres. La pista continua fent un trajecte bastant horitzontal, lleugerament ascendent, per ple vessant oest i dirigint la nostra marxa vers al nord. Bifurcació de camins. Prenem la branca de l’esquerra que guanya desnivell, tomba gradualment vers a l’est i acaba pujat a la Collada de les Tores, 1.997 metres, punt on deixarem la pista. (1,45 h).

FOTO PAKO CRESTAS

Ara caldrà pujar vers al sud pel mig del bosc que, per sort, no es massa tancat i permet pujar de manera bastant còmoda amb les raquetes. A la part alta de la muntanya travessem zones de plans i petites pujades i baixades, també boscoses, dirigint-nos amb tendència al S.O., fins a culminar al cim boscós dels Cloterons. 2.179 metres. (2,30 h). Per desgràcia aquest cim podria ser un excepcional mirador, però la presencia d’arbres limita substancialment la visió des del cim. Fins i tot hi ha zones properes al punt culminant que gaudeixen de millors perspectives panoràmiques.

Autor: PAKO CRESTAS – no es permet la reproducció total o parcial de la present fitxa sense consentiment escrit de l’autor

FOTO PAKO CRESTAS

Deja una respuesta

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Salir /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Salir /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Salir /  Cambiar )

Conectando a %s

Crea tu sitio web con WordPress.com
Comenzar
A %d blogueros les gusta esto: